Lotta Maija

SUUNNITTELIJAT

Lotta Maija

PAMPU JA LAINE -VILLAHUOVAT

Lotta Maija on kuosi- ja pintasuunnittelija, joka on tunnettu leikkisistä hedelmä- ja kukkakuoseistaan. Kuoseja on nähty kodin tekstiileissä, vaatteissa, asusteissa ja erilaisissa paperitavaroissa, kuten kirjan kuvituksissa. Lotta Maijan tyyli on suloinen, värikäs ja iloinen. Hakolalle Lotta Maija on suunnitellut pehmoiset Pampu- ja Laine -villahuovat, jotka on valmistettu yhteistyössä Lapuan Kankureiden kanssa.

Hakola Pampu ja Laine -villahuopien suunnittelija suunnittelija Lotta Maija

”Kudottavien kuosien suunnittelun lähtökohtana oli luoda kaksi ajatonta ja abstraktia kuviota, jotka toimivat sekä yhdessä että erikseen.

Ensimmäisiä luonnoksia oli lukuisia, sillä halusin tehdä mahdollisimman monta nopeaa hahmotelmaa takertumatta yksityiskohtiin liikaa. Tässä vaiheessa oli tärkeintä löytää mielenkiintoisimmat muodot ja rytmit jatkokehitystä varten.”

Hakola Pampu vaaleanharmaa ja sitruuna

”Luonnosten joukosta valitsimme tuotekehitystiimin kanssa kiinnostavimmat aihiot, joita aloin hiomaan lopulliseen muotoonsa. Kuvioita suunnitellessani oli tärkeää, että ne istuisivat Hakolan mallistoon ja ilmeeseen saumattomasti.”

”Laine on kulmikas ja dynaaminen kuosi, jonka pinnassa leikittelevät aallot ja kulmikkuus vaihtelevat omissa osioissaan. Kuvio on inspiroitunut Helsingin edustan aaltojen ja rantakallioiden yhteiselosta. Pampu-kuosi toimii Laine-kuosin oivana vastinparina. Pampun pyöreät ja pehmeät muodot taas saivat inspiraationsa taivaalla leijailevista pampulamaisista kumpupilvistä.”

Hakola Laine-villahuopa vaaleanpunainen

LOTTA MAIJAN SUUNNITTELEMIA TUOTTEITA:

Samuli Helavuo

Palkittu muotoilija Samuli Helavuo yhdistää työssään funktionaaliset arvot ajattomaan estetiikkaan. Hakolalle Samuli on suunnitellut Riippu- ja Edit-hyllyt sekä viimeisimpänä Mama-tuolin. Samulin Hakolalle suunnittelemat tuotteet ovat innovatiivisen muotoilijan ja jurvalaisten puuseppien yhteistyön helmiä.

Lue lisää
Fanni Suvila ja Ines Wartiainen

Fanni Suvila ja Ines Wartiainen ovat suunnitelleet Hakolalle Round-pöytäsarjan. Round-pöytien nimi viittaa sohvapöydän keskeiseen sijaintiin istuinryhmässä.

Lue lisää
Jenni Pehkonen

Muotoilija, sisustusarkkitehti ja puutaiteen tekijä Jenni Pehkonen on huonekalujen lisäksi tullut tunnetuksi puureliefeistään. Momo-kaappi ja -senkki ovat Pehkosen ensimmäiset Hakolalle suunnittelemat tuotteet, joissa näkyy muotoilijan kiinnostus puun mahdollisuuksiin ja perinteiseksi miellettyjen puuntyöstötapojen käyttöön moderneilla tavoilla.

Lue lisää