Hakola Friends: Valpuri, Tuomo ja Olga

HAKOLA FRIENDS

Valpuri, Tuomo ja Olga

Valpuri, Tuomo ja Olga asuvat 74-neliöisessä kolmiossa Vallilan kaupunginosassa Helsingissä. Perhe on asunut harmonisen värikkäässä asunnossa vajaan vuoden verran. Valpuri toivoo kodin olevan sellainen, missä perhe viihtyy vuosien ellei vuosikymmenten ajan.

Hakola Friends Valpurin kotona

Hei, kuka olet?

”Nimeni on Valpuri, työkseni teen graafista suunnittelua ja vapaa-ajallani tykkään koluta kirppiksiä sekä uppoutua kirjallisuuteen.”

Hakola Friends Valpurin kotona

Mikä on suhteesi Hakolaan?

”Olen aika varma, että ensikosketukseni Hakolaan tuli heidän graafisen ilmeensä kautta. Kiinnitin herkullisiin väreihin huomiota. Mielestäni Hakola on onnistunut loistavasti brändiuudistuksessaan.

Yleisesti ottaen ostan aina käytettyä ja esteettisestikin minua viehättää eniten vanhat kalusteet. Uutta tulee hankittua hyvin harvoin, mutta silloin jos ostan uusia huonekaluja, haluan että ne on valmistettu eettisesti ja tilauksesta. Kun mietimme mistä tilaisimme sohvan, emme edes harkinneet muita brändejä, Hakola oli meille selkeä valinta.”

Mitä Hakolan tuotteita kodistasi löytyy?

”Olohuoneessamme on Lazy-sohva laten sävyisellä Soft-kankaalla ja makuuhuoneesta löytyy Day-tuoli sekä -rahi hiekan värisellä Florist-kankaalla. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä sekä sohvaan että nojatuoliin, monet ystävämmekin ovat ihastuneet niihin meillä vieraillessaan. Pieni tyttäremme istuu usein nojatuolilla tai rakentaa siinä majaa, sohvalla taas tulee katsottua Pikku Kakkosta. Usein on saattanut maidot kaatua sohvalle, mutta se kuuluu elämään. Emme halua varoa huonekalujamme.

Jännityksellä odotamme milloin tyttäremme piirtää ensimmäistä kertaa tussilla vaaleaan sohvaan, mutta onneksi valitsimme hyvin helppohoitoisen kankaan ja kaikki päälliset on kokonaan irrotettavat. Sen tietäen mahdollisista tahroista ei tarvitse stressata.”

Hakola Friends Valpurin kotona

Miten kuvailisit kotinne sisustusta?

”Sisustuksemme on runsas ja värikäs, rakastamme kaikkea vanhaa, sellaista missä eletty elämä näkyy. Halusimme esimerkiksi ehdottomasti säilyttää asunnon vanhan, elämää nähneen lautalattian.

Meillä on aika paljon tavaraa, mutta toisaalta kaikki sointuu hyvin yhteen, edustaa pitkälti samaa aikakautta tai ainakin henkii sitä. Ryijyn ja useita tauluja olemme saaneet mieheni mummolta, olen tehnyt myös paljon kirppislöytöjä Helsingin kirpputoreilta sekä Torin kautta.”

Hakola Friends Valpurin kotona
Hakola Friends Valpurin kotona

Mikä on lempipaikka kotonasi?

”Luen lähestulkoon päivittäin kirjaa sohvalla, joten se on lempipaikkani. Tuomo taas istuu usein Day-nojatuolilla kuunnellen musiikkia, meillä on selkeästi omat paikat harrastuksillemme.”

Hakola Friends Valpurin kotona

HAKOLAN TUOTTEITA:

340,00

LUE SEURAAVAKSI:

Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää
Hakola Friends: Anna Pirkola

Muotoilija ja Studio Plentyn toinen perustaja Anna Pirkola asuu puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa Oulunkylässä, 70-luvulla valmistuneessa 200 neliöisessä, kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa.

Lue lisää
Hakola Friends: Pidot

Pidot on kahden ystävyksen Lillin ja Viivin yritys, joka järjestää kokkauskursseja vanhan lihakaupan tiloissa Helsingin Kampissa. 30-luvulla rakennetun talon kivijalassa sijaitsevan keittiön sisustus on rakentunut kerroksellisesti ajan kanssa tehdyistä löydöistä.

Lue lisää