Hakola Friends: Anni Ihamäki

HAKOLA FRIENDS

 

Anni


Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Esittelisitkö aluksi omin sanoin itsesi, kuka olet ja mitä teet?

Olen Anni Ihamäki, olen radio-, televisio- ja podcast-juontaja, ruokakirjailija, kolumnisti ja somevaikuttaja.

Kerro tästä kodista, kauanko olette asuneet täällä ja miten löysitte talon alun perin?

Tämä talo oli ollut jo jonkin aikaa tyhjillään ja pimeänä. Löysimme omistajien yhteystiedot ja olimme heihin yhteydessä. Ensimmäisen kerran kävimme katsomassa tätä jo yli vuosi sitten, mutta aluksi omistajat eivät olleet halukkaita myymään. Vuosi myöhemmin päätin kuitenkin kysyä vielä kerran ja silloin he olivatkin halukkaita tekemään kaupat.

Lazy-kulmadivaani keltavalkoisella Mega Stripe -kankaalla

Miten kuvailisit yleisesti kotinne sisustustyyliä?

Yritän aina miettiä talon aikakautta ja kunnioittaa sitä mahdollisimman paljon valintoja tehdessä. Minulle on myös tärkeää, että kotona on värejä ja runsautta, en ole yhtään minimalistinen, skandinaavinen sisustaja. Pyrin aina ensisijaisesti siihen, että kotona olisi kotoisaa – sellaista, että on kiva hyggeillä.

Millainen on suhteesi Hakolaan?

Hakola on tehnyt minuun jo lähtökohtaisesti vaikutuksen sillä, että kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa. Olen myös itse vieraillut Jurvan tehtaalla ja minusta oli ihana tavata ihmisiä, jotka ovat omatkin kalusteeni valmistaneet. Tunnelma Jurvan tehtaalla oli lämmin ja tapasin siellä myös Annaleenan vanhemmat. Toivon, että kotoisa perheyrityksen fiilis välittyy kaikille muillekin asiakkaille.

Mama-pöytä ja käsinojallinen Mama-tuoli

Mitä Hakolan tuotteita teiltä löytyy ja miten olette päätyneet juuri niihin?

Hakolan tuotteiden muotokieli on puhuttanut minua jo monta vuotta, joten se oli meille luonteva valinta, kun mietimme kodin kalusteita. Olohuoneestamme löytyy keltavalkoraidallinen Lazy-kulmadivaani. Mietin aluksi, että uskallammeko valita keltavalkoraidallisen, sillä se on kuitenkin aika villi valinta. Nyt olen kuitenkin todella iloinen, että uskalsimme olla rohkeita. Olen aina rakastanut raitoja ja mielestäni ne ovat myös aina pinnalla.

Keittiöstä meiltä löytyy Mama-sarjan baarituolit, ruokapöytä ja ruokapöydän tuolit. Rakastan ruuanlaittoa ja halusimme ehdottomasti keittiöön saarekkeen. Kauniita baarijakkaroita on kuitenkin vaikea löytää ja olin innoissani, kun bongasin sattumalta Annaleenan kotoa Mama-baarituolit. Lisäksi meiltä löytyy olohuoneesta Bobo-nojatuoli ja Story-rahi sekä alakerrasta Mini Cocktail -valaisimia.

Kerro jostakin esineestä, jolla on sinulle erityisen paljon tunnearvoa?

Kaikki taideteoksemme ovat minulle todella rakkaita.  Jos tulipalo syttyisi niin ehkä ensimmäisenä nappaisin mukaan mieheni Ilkan isoisän Heikki Konttisen tekemän reliefin. Lisäksi myös Manuela Boscon suuret öljyvärimaalaukset ovat hyvin tärkeitä.

Mikä on lempipaikkasi kotona ja miksi?

Lempipaikkani ovat keittiö ja olohuone, joissa perheemme viihtyy todella hyvin. Erityisesti sohvasta on tullut heti sen saavuttua kotimme päämaja, johon mahdumme hyvin oleilemaan koko perheen kanssa. Siinä on ihana loikoilla ja viikonloppuisin nukumme siinä usein myös pienimpien kanssa päikkäreitä.

Inspiroidu Annin tyylistä
Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää
Hakola Friends: Anna Pirkola

Muotoilija ja Studio Plentyn toinen perustaja Anna Pirkola asuu puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa Oulunkylässä, 70-luvulla valmistuneessa 200 neliöisessä, kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa.

Lue lisää