Hakola Friends: Elisa K

HAKOLA FRIENDS

Elisa

Elisa asuu yhdessä miehensä ja kahden lapsensa kanssa Olarin kaupunginosassa Espoossa. Perheen koti sijaitsee 70-luvulla rakennetun kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja avaran olohuoneen keskipisteenä komeilee punainen Jumbo-sohva.

Elisa on somevaikuttaja, joka on tunnettu värikkäästä ja hyvin persoonallisesta tyylistään, joka rakentuu vahvasti kirpputorilöytöjen ympärille. Elisan 110-neliöinen asunto henkii 70-luvun estetiikkaa, olematta kuitenkaan retro. Koti on todella herkullinen kaikkine väreineen ja inspiroivine yksityiskohtineen.

Hakola Friends: Jumbo Wool -sohva punaisella Planum-kankaalla Elisa K:n kotona

Minkälainen on suhteesi Hakolaan ja mitä Hakolan tuotteita kotoanne löytyy?

”Olen tutustunut itseasiassa ensin Hakolan toimitusjohtajaan Annaleenaan ja sitä kautta ihastuin myös Hakolaan. Kuvailisin suhdettani Hakolaan hyvin läheiseksi ja lämpimäksi ja olen ylpeä siitä, että saan olla osa Hakolan ystäväporukkaa. Olohuoneestamme löytyy vuoden vanha, punainen Jumbo-sohva sekä keltainen Pampu-villahuopa.

Rakastamme tätä sohvaa, se on kuin tehty meidän kotiin. Valintaa ei siis tarvinnut kahta kertaa miettiä kun uuden sohvan hankinta tuli ajankohtaiseksi. Villakankaisesta verhoilusta huolimatta Jumbo on kestänyt tätä lapsiperheen arkea moitteettomasti, se on ollut osana monia lasteni leikkejä ja niin pitääkin. Emme siis ole varoneet sohvaa ollenkaan.”

Hakola Friends: Jumbo Wool -sohva punaisella Planum-kankaalla ja sitruunan värinen Pampu-villahuopa Elisa K:n kotona
Hakola Friends: Elisa K:n kotona

Miten kuvailisit kotinne sisustusta?

”Sisustuksemme on muotoutunut ilman sen suurempaa suunnitelmaa, omalla painollaan. En juurikaan mieti sopivatko tietyt asiat yhteen, vaan hankin sellaisia asioita, jotka miellyttävät minun ja perheeni silmää. Luotan sisustamisessa omaan intuitioon ja siihen, että kaikki sopii yhteen kun ne vaan laittaa sopimaan. Koen silti, että sisustuksessamme on tietynlainen punainen lanka, mikä johtuu varmasti siitä, että tiedämme mistä pidämme.

Tämä talo on rakennettu vuonna 1971, joten koen tärkeäksi sen, että myös sisustus peilaa sitä aikakautta. En ole kuitenkaan halunnut kotiimme varsinaisesti retroa tunnelmaa ja mielestäni olemmekin siinä onnistuneet hyvin. Kodissamme on hienovaraisesti 70-lukua henkivä fiilis.

Minulla on kotoisa olo värien ympäröimänä, rakastan värejä. Värien kautta saan ilmennettyä omaa persoonaani myös sisustuksessa. Kodissamme yhtä murretun vaaleansinistä seinää lukuunottamatta kaikki värit ovat hyvin selkeitä ja sopivat sen vuoksi saumattomasti yhteen, vaikka värejä onkin useita.”

Hakola Friends: Elisa K:n kotona

Mikä sinua inspiroi?

”Minua inspiroi ihmiset, jotka tekevät aidosti omaa juttuaan, oli se juttu sitten sisustukseen, pukeutumiseen tai omannäköiseen elämään liittyvää. Sillä ei ole väliä onko tällä henkilöllä sama maku kuin minulla tai olenko hänen kanssaan samaa mieltä, mutta jos nään, että joku tekee jotain täydestä sydämestä, koen sen todella inspiroivaksi.”

Hakola Friends: Elisa K:n kotona

Kerro jostakin esineestä, jolla on sinulle paljon tunnearvoa.

Nämä Kokeshi-nuket ostimme muutama vuosi sitten Tokiosta, kun vietimme siellä aikaa ollessani vielä äitiyslomalla. Olimme haaveilleet mieheni kanssa pitkään siitä, että lähtisimme vähän pidemmäksi pätkäksi Tokioon, ajatuksena elää ihan normaalia arkea siellä. Ennen kuin lähdimme, sanoin miehelleni, että haluaisin löytää edes yhden Kokeshi-nuken, mutta onnistuinkin löytämään neljä! Jos saisin valita tästä kodista vain yhden asian, se olisi nämä nuket, ne ovat todella tärkeitä minulle.”

Hakola Friends: Jumbo Wool -sohva punaisella Planum-kankaalla ja sitruunan värinen Pampu-villahuopa Elisa K:n kotona

HAKOLAN TUOTTEITA:

129,00
320,00

LUE SEURAAVAKSI:

LUE SEURAAVAKSI:

Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää
Hakola Friends: Anna Pirkola

Muotoilija ja Studio Plentyn toinen perustaja Anna Pirkola asuu puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa Oulunkylässä, 70-luvulla valmistuneessa 200 neliöisessä, kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa.

Lue lisää
Hakola Friends: Pidot

Pidot on kahden ystävyksen Lillin ja Viivin yritys, joka järjestää kokkauskursseja vanhan lihakaupan tiloissa Helsingin Kampissa. 30-luvulla rakennetun talon kivijalassa sijaitsevan keittiön sisustus on rakentunut kerroksellisesti ajan kanssa tehdyistä löydöistä.

Lue lisää