Hakola Friends: Studio Plenty

HAKOLA FRIENDS

Studio Plenty

Studio Plenty on Anna Pirkolan ja Kirsikka Simbergin vuonna 2018 perustama yritys, joka tekee mm. stailauksia ja tilasuunnittelua. Studio Plentyllä on Annan ja Kirsikan lisäksi kaksi työntekijää. Plentyn 144-neliöiset tilat sijaitsevat Kruunuhaan kaupunginosassa Helsingissä.

Hakola Friends: Studio Plentyn perustajan Anna Pirkola ja Kirsikka Simberg tammisen Woody-pöydän ääressä
Woody-pöytä

Esittelisittekö ensin itsenne, eli keitä olette?

A: Olen Anna Pirkola, suunnittelija ja stylisti. Olen alunperin opiskellut tekstiilisuunnittelijaksi ja jonkin verran olenkin tehnyt mattoja ja ryijyjä, mutta ajauduin lopulta stylistiksi.

K: Olen Kirsikka Simberg, Plentyn toinen perustaja ja Annan työkaveri ja ystävä. Olen ammatiltani stylisti ja suunnittelija — ja välillä myös internet-hahmo Instagramissa sekä podcast host 😀

Hakola Friends: 2:n istuttava Bobo Wool -sohva Studio Plentyssä

Mistä Studio Plenty on saanut alkunsa?

A: Olimme muistaakseni vuonna 2018 Kirsikan kanssa työmatkalla (olimme kollegoita jo entuudestaan) ja hän heitti ehdotuksen yhteisestä yrityksestä ilmoille ja minä suostuin heti. Siitä se sitten lähti! On ihanaa kun Studio Plenty ei varsinaisesti sido meitä mihinkään, vaan se voi muuttaa muotoaan sen mukaan mikä tuntuu meistä kivalta. Muutaman vuoden elimme n. 40 neliön kokoisissa työtiloissa ja tavaraa oli lopulta lattiasta kattoon ja tunnelma oli aika tiivis. Uusiin, isompiin tiloihin muutimme alkuvuodesta 2021.

Hakola Friends: 2:n istuttava Bobo Wool -sohva Studio Plentyssä
Hakola Friends: Tamminen Woody-pöytä Studio Plentyssä

Mikä on suhteenne Hakolaan?

A: Hyvin lämmin. Olen tehnyt ensimmäisen kerran töitä Annaleenan kanssa jo vuosia sitten kun otimme valokuvaaja Katri Kapasen kanssa häneen yhteyttä ja ilmaisimme kiinnostuksemme yhteistyöhön. Menimme kuvaamaan Annaleenan silloiseen kotiin ja tulimme heti todella hyvin juttuun. Ihailen Hakolan intoa ja inspiroivaa otetta, kotimaisuutta sekä ekologisuutta.

K: Olen saanut tehdä paljon kivoja juttuja Hakolan kanssa! Meidän yhteistyö on aina ollut todella hauskaa, oli kyse sitten kuvauksista, blogiyhteistöistä tai kampanjan toteutuksesta podcastimme Tuplakääkin tiimoilta. Olen saanut myös vierailla Hakolan tehtaalla. Yksi rakkaimmista huonekaluistani on myös kesämökiltäni löytyvä Woody-pöytä, jonka ääressä on maailman ihaninta elää mökkielämää: syödä aamupalaa, valmistaa illallista, juoda yömyssyä ja perata syksyllä sieniä.

Sama pöytä löytyy nyt myös Plentyn tiloista.

Hakola Friends: Studio Plenty

Miten kuvailisitte toimistonne sisustusta?

A: Emme halunneet ottaa tilojemme sisustamista liian tosissaan tai menettää esimerkiksi yöunia maalisävyjen takia. Valitsimme tänne meidän mielestä ihania ja inspiroivia asioita sekä sävyjä ja totesimme, ettei kaiken tarvitse olla juuri oikein tai jotenkin ikuista, vaan että tätä tilaa voi myös muokata. Lähtökohtana oli myös se, että kokonaisuuden tulee olla innostava, mutta myös rauhoittava ja maadoittava. Ja sellainen tästä kyllä tulikin, värikäs, muttei hyökkäävä.

K: Toivomme, että tämä on sellainen paikka, jonne on kiva tulla töihin.

Studio Plentyn tiloista löytyy 2:n istuttava Bobo Wool -sohva luonnonvalkoisella Moss-kankaalla sekä tamminen Woody-pöytä.

A: Halusimme ison pöydän ja nimenomaan puisen sellaisen, monikäyttöisen ja ajattoman. Woody on niin kaunis ja pehmeä, mutta kuitenkin massiivinen ja todella tukeva.

Valitsimme sohvaan ja pöytään hyvin neutraalit sävyt koska ne ovat pitkäikäisiä, mutta lisäksi koko tilan ulkonäköä on helppo muovata sen kautta mitä tuomme sohvan ja pöydän ympärille.

Hakola Friends: Studio Plentyssä

Mikä on lempipaikkanne täällä ja miksi?

A: Lempipaikkani on tässä Woody-pöydän ääressä, ikkunan vieressä. Tykkään muutenkin istua usein keittiön pöydän äärellä.

K: Keittiö! Rakastan olla keittiössä.

Mikä inspiroi teitä tällä hetkellä?

A: Elämme aikamoisessa inspiraatio- ja kuvatulvassa ja siihen tietyllä tapaa turtuu välillä, joten joskus hiljaisuus tai pysähtyminen on se kaikista inspiroivin hetki, jolloin asioita oikeasti prosessoi. Inspiroidun usein myös lasteni piirustuksista, lapset osaavat miettiä asioita niin eri tavalla kuin me aikuiset.

K: Puutarhanhoito, luonto ja omat lapseni.

Hakola Friends: Tamminen Woody-pöytä Studio Plentyssä

HAKOLAN TUOTTEITA:

2.800,003.100,00
1.385,00

LUE SEURAAVAKSI:

Hakola Friends: Hanna

Kampaaja ja somevaikuttaja Hanna asuu kesäisin puolisonsa ja kissansa kanssa siirtolapuutarhamökissä. Aurinkoisen mökin keskipisteenä loikoilee keltavalkoraidallinen Filippa-vuodesohva, jolle myös pariskunnan kesävieraat mahtuvat illan tullen majoittumaan.

Lue lisää
Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää