Hakola: Puusepän työkalut

Tuotanto 

Me Hakolalla olemme valmistaneet samassa tehtaassa sohvia ja huonekaluja yli 50 vuotta. Jokainen sohva valmistuu edelleen käsityönä asiakkaan tilauksen mukaisesti.

Tuotanto

Me Hakolalla olemme valmistaneet samassa tehtaassa sohvia ja huonekaluja yli 50 vuotta. Jokainen sohva valmistuu edelleen käsityönä asiakkaan tilauksen mukaisesti.

Hakola: Puusepän työkalut

Hakolan huonekalut syntyvät meillä työskentelevien ompelijoiden, verhoilijoiden, puuseppien sekä muiden paikallisten ammattilaisten yhteistyönä. Yhden sohvan valmistamiseen vaaditaan 11 ihmisen ammattitaitoa, jokainen sohva valmistuu siis yhteistyön tuloksena.

Sohvan valmistus alkaa aina rungosta. Rungot valmistetaan puuseppä Reijo Kangasniemen verstaalla Kurikassa käyttäen materiaalina massiivikoivua tai -kuusta ja koivuvaneria. Rungon massiivipuu on kasvanut pohjanmaalla ja se käsitellään Luopajärven sahalla. Koivuvaneri on pääosin UPM:n ykköslaatuisen vanerin sahauksessa syntynyttä ylijäämäpalaa, jonka pystymme erinomaisesti hyödyntämään sohvien runkojen materiaalina. Runkoon kiinnitetään napakat jouset, jotka takaavat miellyttävän istuinmukavuuden. Lastulevyä emme käytä huonekaluissamme ollenkaan.

Sohvien selkätyynyt valmistetaan Jalasjärvellä, joka sijaitsee 50 km päässä Jurvan tehtaasta. Mukavan pehmeissä selkätyynyissä on täytteenä Ecosupersoft -spiraaliontelokuitu, joka on lokeroitu pitkittäissuunnassa. Lokeroinnin avulla täyte saadaan pysymään paikoillaan, eikä tyyny menetä niin helposti muotoaan. Ecosupersoft on valmistettu 100% kierrätetyistä PET-pulloista.

Valmiit rungot kuljetetaan omalle tehtaallamme Jurvan Niemenkylään. Sohvan verhoilun ensimmäinen vaihe on kankaanleikkaus. Osa verhoilukankaista ja kaikki nahkapäälliset leikataan edelleen käsin. Leikkuun jälkeen ompelijamme ompelevat sohvaan irtopäällisen. Hankimme käyttämämme materiaalit aina mahdollisimman läheltä ja valitsemme sertifioituja materiaaleja aina, kun se on mahdollista. Fine Leather- ja nupukkinahat hankimme Tanskasta, ja kasviparkittu nahka tulee Suomesta. Käytämme vain parhaita materiaaleja, jotka ovat kestäviä, helppohoitoisia ja turvallisia.

Tämän jälkeen sohvan runkoon liimataan tarvittavat vaahtomuovipehmusteet, joiden päälle tulee vielä siisti viimeistelyvanu. Sekä vaahtomuovit että vanut tulevat kotimaisilta valmistajilta. Lopuksi verhoilijamme asettaa rungon irtopäällisen paikoilleen ja istuin- ja selkätyynyt pussitetaan. Mahdollisuuksien mukaan sohva pakataan kestokuljetuskassiin, jossa se kuljetetaan asiakkaan kotiin. Tämän jälkeen kestokuljetuskassi palautuu tehtaallemme, jolloin voimme käyttää sitä yhä uudelleen.

Pyrimme minimoimaan pakkausmuovin kulutusta ja kehitämme tällä hetkellä myös voimapaperipakkausta, jotta voisimme lähitulevaisuudessa luopua kokonaan kertakäyttömuovista.