Hakola Friends: Sugar

HAKOLA FRIENDS

Sugar

Sugar on vastuullisen liiketoiminnan edistämiseen erikoistunut PR-toimisto, jonka kauniit ja ilmavat toimistotilat sijaitsevat Kaisaniemessä yli satavuotiaassa talossa. Showroomin sisustus on rakentunut hiljalleen kotimaisista tarkkaan valituista huonekaluista ja käytettyinä tehdyistä löydöistä. Toimiston katseenvangitsijana toimii vaaleanpunainen sohvanurkkaus, joka koostuu Jumbo-sohvasta ja Moon-rahista.

Esittelisittekö aluksi itsenne, mitä teette Sugarilla? Entä miten vietätte mieluiten vapaapäivänne?

Aino: Olen ollut kolme vuotta Sugarilla PR-managerina ja minulla on itselläni alun perin vaatetusalan tausta. Vapaa-ajalla tykkään kierrellä kirppareilla ja järjestää illallisia kavereideni kanssa.

Roosa: Aloitin viime syksynä PR-managerina, mutta sitä ennen olen ollut Sugarilla muissa tehtävissä jo parin vuoden ajan. Tällä hetkellä vastuullani on kosmetiikkabrändit. Viikonloppuisin käyn usein inspiroitumassa museo- ja galleriakierroksilla.

Ona: Aloitin viime syksynä Junior PR-managerina ja olen aiemmin ollut Sugarilla myös harjoittelussa. Tällä hetkellä teen paljon töitä erilaisten tapahtumien ja sosiaalisen median parissa. Tykkään paljon kaikenlaisesta hemmottelusta ja elämän pienistä iloista, kuten kävelyistä ja illallisista ystävien kanssa.

Kertoisitteko Sugarista pähkinänkuoressa?

A, R, O: Karita Sainio on perustanut Sugarin noin kymmenen vuotta sitten ja silloin ajatuksena oli perustaa ensimmäinen vastuullinen PR-toimisto Suomeen. Sugarilla kaiken tekemisen taustalla on lempeät arvot ja kuratoidut asiakkaat, joilla on pyrkimys tehdä asiat paremmin. Emme vaadi täydellisyyttä, mutta valitsemme huolellisesti yhteistyökumppanimme, sillä haluamme jakaa asiakkaidemme kanssa saman arvomaailman. Pyrimme tekemään sellaisten brändien kanssa töitä, jotka tekevät asioita vastuullisemmin kuin muut samassa markkinassa. 

Kertokaa tästä toimistotilasta?

R, A, O: Olemme olleet näissä uusissa tiloissa nyt reilun vuoden verran, ja tila oli valmiiksi remontoitu muuttaessamme tänne. Tämä tila on selvästi modernimpi kuin edellinen toimistomme. Ihastuimme täällä siihen, että täällä oli tammilattia ja paljon puuta tuomassa lämpöä modernin tunnelman vastapainona. Täällä on paljon maanläheisiä elementtejä, kuten orgaanisia muotoja ja puupaneelia seinillä. Meillä kävi tuuri, sillä täällä oli tehty hyvät remontti- ja materiaalivalinnat!

Mitä Hakolan tuotteita toimistoltanne löytyy ja miksi päädyitte juuri niihin?

A, R, O: Meillä on Jumbo-sohva ja Moon-rahi vaaleanpunaisella Soft-kankaalla verhoiltuna. Päädyimme Jumboon, sillä se sopi olemukseltaan hyvin Sugarille. Se on muotokieleltään muhkea, leikkisä ja kutsuva. Jumbo on myös muotoilultaan hyvin omanlaisensa, emmekä olleet nähneet vastaavaa aiemmin. Se tuntuu samalla raikkaalta ja modernilta, mutta kuitenkin lempeältä ja pehmeältä. Juuri sellaiselta mitä Sugar on! Vaaleanpunainen karkkiväri kuvastaa myös hyvin Sugarin lempeitä arvoja.

Rahi puolestaan on hyvin monikäyttöinen ja sopii siksi showroom-käyttöön, sillä sitä voi siirrellä paikasta toiseen tarpeen mukaan. Halusimme sohvaan ja rahiin kumpaankin saman verhoilun, jotta ne sopivat hyvin yhteen. Meillä käy täällä myös paljon vieraita, joten meille on tärkeää luoda kalusteilla kutsuvia tiloja.

Miten kuvailisitte suhdettanne Hakolaan?

R: Olemme faneja! Hakolan brändi puhuttelee ja on kiinnostanut jo useamman vuoden ajan. Sugarilla ja Hakolalla on mielestäni myös hyvin samankaltaiset arvot – halu ja rohkeus tehdä asioita eri tavalla.

A: Löysin Hakolan Annaleenan tekemän brändiuudistuksen jälkeen ja aloin silloin kiinnittämään huomiota sohvien hauskaan muotokieleen.

O: Minua Hakolassa kiinnostavat erityisesti värit ja olen välillä tullut liikkeeseen vain ihailemaan värien taitavaa yhdistelyä ja koittanut ammentaa sieltä inspiraatiota siihen, miten omassa elämässä voisi myös käyttää värejä enemmän.

Miten kuvailisitte yleisesti toimistonne sisustusta?

R, A, O: Olemme halunneet, että kaikki on kestävää ja ajatonta. Sisustus onkin rakentunut harkitusti pala kerrallaan, jolloin olemme voineet varmistaa hankintojen pitkäikäisyyden. Olemme suosineet lähtökohtaisesti kotimaista ja käytettyä, sillä meille on ollut tärkeää, että sisustus on linjassa arvojemme kanssa.

Hakolan sohvan ja rahin lisäksi meillä on Lundialta pari hyllyä, Finarten matto ja Iittalan kahviastiasto. Monet kalusteistamme on myös hankittu käytettynä, esimerkiksi neuvotteluhuoneen kalusteet sekä keittiön pöytä ja tuolit löytyivät Francklyn kautta ja sähköiset työpöydät Martela Outletista. Showroomillamme on myös silloin tällöin esillä taidetta vaihtuvien näyttelyiden muodossa. Meillä on ollut teoksia esimerkiksi Laura Annalalta ja Jennifer Lipkiniltä.

Visuaalisuuden lisäksi ajattelemme myös, että koko moniaistillinen kokemus on tärkeä. Olemme kiinnittäneet huomiota myös esimerkiksi tuoksuihin ja monet vieraistamme usein kehuvatkin, että täällä tuoksuu hyvältä.

Mikä on teidän lempipaikkanne showroomilla?

R, A, O: Lempipaikkamme on sohva! Sinne viemme usein vieraitamme ja asiakkaitamme sekä välillä teemme myös töitä sieltä käsin. Se on myös täydellinen paikka ideointipalaveriin – siellä tulee aina inspiraatiota ja uusia ideoita. 

Hakola Friends: Hanna

Kampaaja ja somevaikuttaja Hanna asuu kesäisin puolisonsa ja kissansa kanssa siirtolapuutarhamökissä. Aurinkoisen mökin keskipisteenä loikoilee keltavalkoraidallinen Filippa-vuodesohva, jolle myös pariskunnan kesävieraat mahtuvat illan tullen majoittumaan.

Lue lisää
Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää