Hakola Friends: Hana & Vanessa

HAKOLA FRIENDS

Hana & Vanessa

Hana ja Vanessa ovat ystävykset ja kämppikset, jotka asuvat upeassa Discokodiksi ristimässään 79-neliöisessä katutason kolmiossa Ullanlinnassa. Asunto on rakennettu 1908-luvulla ja se on aikoinaan toiminut liiketilana. Moderneilla klassikoilla ja herkullisen leikkisillä yksityiskohdilla sisustetun kodin keskipisteenä komeilee sininen Jumbo-sohva, joka on myös asukkaidensa silmäterä.

Hana ja Vanessa ovat ammatiltaan lähihoitajia ja tutustuivat toisiinsa aikoinaan samalla työpaikalla. Vapaa-ajallaan molemmat nauttivat kauniista kodista ja sisustamisesta. Värikäs ja omaperäinen Discokoti toimiikin paitsi ihanana kotina asukkailleen, myös kaikille kaksikon ystäville, sillä siellä järjestetään usein kutsuja ja illallisia.

Hakola Friends: Jumbo Wool -sohva sinisellä Planum-kankaalla Hanan & Vanessan kotona
Jumbo Wool 3:n istuttava sohva

Keitä olette ja missä tutustuitte?

Hana ja Vanessa: Tutustuimme yhteisellä työpaikalla kolme vuotta sitten ja siitä saakka olemme olleet tiiviisti yhdessä. Pian meille tulee kaksi vuotta täyteen kämppiselämää!

Olemme molemmat ammatiltamme lähihoitajia. Hana tekee avustustyötä henkilökohtaisena avustajana. Vanessa työskentelee sairaalassa ja opiskelee töiden ohella sairaanhoitajaksi.

Hakola Friends: Hanan & Vanessan kotona

Miten päädyitte tähän asuntoon?

V: Asuimme aiemmassa vuokrakämpässämme ja meillä oli sellainen fiilis, että voisimme etsiä uutta. Hana on intohimoinen sisustaja ja hänen harrastuksiinsa kuuluu myös kämppien selaaminen. Sitten Hana löysi tämän ja menimme katsomaan, ja ihastuimme välittömästi!

H: Täällä oli tosin ihan hirveästi porukkaa ja olimme ihan varmoja ettemme saisi tätä. Meillä kävi lopulta kuitenkin tuuri ja meidät valittiin vuokralaisiksi.

Hakola Friends: Hanan & Vanessan kotona
Hakola Friends: Jumbo Wool -sohva sinisellä Planum-kankaalla Hanan & Vanessan kotona
Jumbo Wool 3:n istuttava sohva

Mitä Hakolan tuotteita teiltä löytyy ja miten kuvailisitte suhdettanne Hakolaan?

H: Ostimme yhdessä viime vuoden lokakuussa Jumbo-sohvan kirkkaansinisellä Planum-kankaalla verhoiltuna. Tilasimme aluksi sen vaaleansinisellä kankaalla, mutta viikon jälkeen aloin katumaan ja halusin kuitenkin rohkeamman valinnan.

V: Olemme kummatkin ihailleet pitkään Hakolaa ja se vastaa tyyliämme. Tykkään siitä, että sohva ei ole ihan perinteinen pohjoismainen, vaan hieman persoonallisempi. Sen lisäksi, että se on todella hieno, se on erittäin mukava myös!

Miten muuten kuvailisitte kotinne sisustusta?

H: Meillä on aika paljon klassikoita, kuten Artekia ja Marimekkoa. Koen kuitenkin, että kotimme edustaa tällaista omaperäistä 2020-luvun tyyliä. Kunnioitamme perinteitä, mutta teemme siitä tämänpäiväistä ja freesiä.

V: Tykkäämme myös todella paljon väreistä. Niistä saa energiaa ja niillä on kiva leikitellä sisustuksessa.

Hakola Friends: Hanan & Vanessan kotona

Kertokaa jostain esineestä, millä on erityisen paljon tunnearvoa. Minkä nappaisitte ensimmäisenä mukaanne tulipalon syttyessä?

H & V: Sohvan!

V: Kun sohva tuli meille, emme aluksi lähes kuukauteen uskaltaneet istua siinä. Meillä on kaksi sohvaa ja sanoimme aina vieraillekin, että voisitteko mennä istumaan tuolle toiselle.

H: Kuukauden jälkeen aloimme kuitenkin käyttää sitä normaalisti. On ollut ihana huomata, että vaikka siinä hengaa paljon, syö ja joskus nukahtaakin, se näyttää edelleen ihan samalta.

Mikä on teidän lempipaikkanne kotona?

V: Keittiö- ja olohuonekompleksi. Tämä on todella viihtyisä ja tähän huoneeseen tulee ihanasti valonsäteitä aina hieman eri tavalla eri aikaan vuorokaudesta.

H: Keittiö on minunkin suosikkini! Asumme katutasossa ja kesäisin pystytämme ulos myös terassin, mikä tuo kivan lisän asuntoon.

Hakola Friends: Jumbo Wool -sohva sinisellä Planum-kankaalla Hanan & Vanessan kotona
Jumbo 3:n istuttava sohva sinisellä Planum-kankaalla

HAKOLAN TUOTTEITA:

LUE SEURAAVAKSI:

Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää
Hakola Friends: Anna Pirkola

Muotoilija ja Studio Plentyn toinen perustaja Anna Pirkola asuu puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa Oulunkylässä, 70-luvulla valmistuneessa 200 neliöisessä, kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa.

Lue lisää