Hakola Friends: Noora, Ville ja lapset

HAKOLA FRIENDS

Noora, Ville ja lapset

Noora, Ville ja lapset asuvat 95,5-neliöisessä, valoisassa kerrostaloasunnossa Helsingin Arabianrannassa. Perheellä on kaksi Filippa-sohvaa sekä Noma-lepotuoli.

Hakola Friends: Filippa-vuodesohva valkoisella Ranch-kankaalla Nooran kotona.

Hei, kuka olet?

”Nimeni on Noora Hostikka. Olen Fiskars Groupissa PR:n ja sosiaalisen median johtajana ja iltaisin pyöritän Perjantain parhaat -podcastia yhdessä ystäväni Noora K:n kanssa.

Asumme mieheni, kolmevuotiaan poikamme sekä tyttövauvamme kanssa Arabianrannassa 95,5-neliöisessä asunnossa, jossa on lisäksi viisineliöinen viherhuone.

Olemme asuneet tässä asunnossa parin vuoden ajan ja viihtyneet todella hyvin. Rakastuimme asunnon valoisuuteen ja siihen, että keittiö ja olohuone ovat samassa, avarassa tilassa. Tykkäämme laittaa ruokaa ja kutsua ystäviä syömään.”

Hakola Friends: Filippa-vuodesohva valkoisella Ranch-kankaalla Nooran kotona.

Mikä on suhteesi Hakolaan?

“Arvostan Hakolan kotimaista tuotantoa, muotoilua ja sitä, että Hakola tekee yhteistyötä myös nuorten suunnittelijoiden kanssa. Toivon huonekalujen säilyvän minulla läpi elämän, mutta pidän tärkeänä myös niiden jälleenmyyntiarvoa, jos itselläni ei jostain syystä olisi huonekalulle enää käyttöä. Hakolan huonekalut kestävät käyttäjältä toiselle.”

Hakola Friends: Filippa-vuodesohva valkoisella Ranch-kankaalla ja Noma-lepotuoli Nooran kotona.

Mitä Hakolan tuotteita kodistanne löytyy?

”Meillä on kaksi valkoista Filippa-sohvaa, joista toisen olen ostanut uutena ja toisen löysin tori.fi:stä. Käytettynä löydetty Filippa oli erittäin hyvässä kunnossa, vaikka edellisellä omistajalla oli koira ja lapsia.

Työhuoneessa sijaitsevassa Filippassa on vuodemekanismi, ja se toimii tarpeen vaatiessa myös vierassänkynä. Olohuoneen Filippa-sohvalle keräännymme iltaisin koko perhe katsomaan telkkaria. Aamuisin löydän usein poikani olohuoneen sohvalta, sillä hänellä on tapana siirtyä keskellä yötä omasta sängystä sohvalle nukkumaan. Emme ole raaskineet kieltää sitä.

Lisäksi olohuoneessamme on Noma-lepotuoli. Meillä ei ehkä ole ne tyypillisimmät valinnat lapsiperheelle: valkoiset sohvat ja vaalea, nahkainen nojatuoli. En koe herkempiä materiaaleja ja värejä kuitenkaan ongelmaksi, sillä haluan opettaa lapset kunnioittamaan huonekaluja. Pienet elämän jäljet eivät myöskään häiritse, kun kyse on laadukkaista luonnonmateriaaleista.”

Hakola Friends: Noma-lepotuoli Nooran kotona.
Hakola Friends: Filippa-vuodesohva valkoisella Ranch-kankaalla.

Miten kuvailisit sisustustanne?

”Kodistamme löytyy paljon suomalaista muotoilua, kirppislöytöjä, secondhandia, lasia, puuta ja pellavaa.

Etsin huonekaluja aina ensin kirpputoreilta ja vasta sitten ostan uutena. Osa tavaroista on päätynyt meille sukulaisten kautta, olohuoneen ikivanha arkku on mummoni vanha, se oli ensin äidilläni ja nyt minulla.”

Hakola Friends: Filippa-vuodesohva valkoisella Ranch-kankaalla.

Lempipaikkasi?

”Työhuoneen Filippa-sohva ja työhuone ylipäänsä. Olen aina halunnut kirjastohuoneen, jossa on tummanpuhuvat seinät, ja työhuoneessamme on nyt vähän sitä fiilistä. Etenkin syksyisin siellä on ihana viettää aikaa, kun illat pimenevät ja sade ropisee ikkunoihin.”

HAKOLAN TUOTTEITA:

Hakola Friends: Heli ja lapset

Kirjailija ja viestintäkonsultti Heli Thorén asuu lastensa Edithin ja Elielin kanssa tunnelmallisessa läpitalon kolmiossa Ullanlinnassa. Päälle 60-neliöinen asunto tuntuu neliöitään suuremmalta hyvin suunnitellun pohjan ja puusepällä teetettyjen säilytysratkaisujen ansiosta.

Lue lisää
Hakola Friends: Sugar

Sugar on vastuullisen liiketoiminnan edistämiseen erikoistunut PR-toimisto, jonka kauniit ja ilmavat toimistotilat sijaitsevat Kaisaniemessä yli satavuotiaassa talossa. Showroomin sisustus on rakentunut hiljalleen kotimaisista tarkkaan valituista huonekaluista ja käytettyinä tehdyistä löydöistä.

Lue lisää
Hakola Friends: Florence

Vaatesuunnittelija-yrittäjä Florence asuu perheensä kanssa Hermannissa, 50-luvulla Arabia-tehtaan työntekijöille aikoinaan rakennetussa kerrostalossa. Läpitalon kolmion persoonallinen ja värikäs sisustus koostuu matkamuistoista, designista sekä yllättävien elementtien yhdistelmistä.

Lue lisää