Hakola Friends: Noora, Ville ja lapset

HAKOLA FRIENDS

Noora, Ville ja lapset

Noora, Ville ja lapset asuvat 95,5-neliöisessä, valoisassa kerrostaloasunnossa Helsingin Arabianrannassa. Perheellä on kaksi Filippa-sohvaa sekä Noma-lepotuoli.

Hakola Friends: Filippa-vuodesohva valkoisella Ranch-kankaalla Nooran kotona.

Hei, kuka olet?

”Nimeni on Noora Hostikka. Olen Fiskars Groupissa PR:n ja sosiaalisen median johtajana ja iltaisin pyöritän Perjantain parhaat -podcastia yhdessä ystäväni Noora K:n kanssa.

Asumme mieheni, kolmevuotiaan poikamme sekä tyttövauvamme kanssa Arabianrannassa 95,5-neliöisessä asunnossa, jossa on lisäksi viisineliöinen viherhuone.

Olemme asuneet tässä asunnossa parin vuoden ajan ja viihtyneet todella hyvin. Rakastuimme asunnon valoisuuteen ja siihen, että keittiö ja olohuone ovat samassa, avarassa tilassa. Tykkäämme laittaa ruokaa ja kutsua ystäviä syömään.”

Hakola Friends: Filippa-vuodesohva valkoisella Ranch-kankaalla Nooran kotona.

Mikä on suhteesi Hakolaan?

“Arvostan Hakolan kotimaista tuotantoa, muotoilua ja sitä, että Hakola tekee yhteistyötä myös nuorten suunnittelijoiden kanssa. Toivon huonekalujen säilyvän minulla läpi elämän, mutta pidän tärkeänä myös niiden jälleenmyyntiarvoa, jos itselläni ei jostain syystä olisi huonekalulle enää käyttöä. Hakolan huonekalut kestävät käyttäjältä toiselle.”

Hakola Friends: Filippa-vuodesohva valkoisella Ranch-kankaalla ja Noma-lepotuoli Nooran kotona.

Mitä Hakolan tuotteita kodistanne löytyy?

”Meillä on kaksi valkoista Filippa-sohvaa, joista toisen olen ostanut uutena ja toisen löysin tori.fi:stä. Käytettynä löydetty Filippa oli erittäin hyvässä kunnossa, vaikka edellisellä omistajalla oli koira ja lapsia.

Työhuoneessa sijaitsevassa Filippassa on vuodemekanismi, ja se toimii tarpeen vaatiessa myös vierassänkynä. Olohuoneen Filippa-sohvalle keräännymme iltaisin koko perhe katsomaan telkkaria. Aamuisin löydän usein poikani olohuoneen sohvalta, sillä hänellä on tapana siirtyä keskellä yötä omasta sängystä sohvalle nukkumaan. Emme ole raaskineet kieltää sitä.

Lisäksi olohuoneessamme on Noma-lepotuoli. Meillä ei ehkä ole ne tyypillisimmät valinnat lapsiperheelle: valkoiset sohvat ja vaalea, nahkainen nojatuoli. En koe herkempiä materiaaleja ja värejä kuitenkaan ongelmaksi, sillä haluan opettaa lapset kunnioittamaan huonekaluja. Pienet elämän jäljet eivät myöskään häiritse, kun kyse on laadukkaista luonnonmateriaaleista.”

Hakola Friends: Noma-lepotuoli Nooran kotona.
Hakola Friends: Filippa-vuodesohva valkoisella Ranch-kankaalla.

Miten kuvailisit sisustustanne?

”Kodistamme löytyy paljon suomalaista muotoilua, kirppislöytöjä, secondhandia, lasia, puuta ja pellavaa.

Etsin huonekaluja aina ensin kirpputoreilta ja vasta sitten ostan uutena. Osa tavaroista on päätynyt meille sukulaisten kautta, olohuoneen ikivanha arkku on mummoni vanha, se oli ensin äidilläni ja nyt minulla.”

Hakola Friends: Filippa-vuodesohva valkoisella Ranch-kankaalla.

Lempipaikkasi?

”Työhuoneen Filippa-sohva ja työhuone ylipäänsä. Olen aina halunnut kirjastohuoneen, jossa on tummanpuhuvat seinät, ja työhuoneessamme on nyt vähän sitä fiilistä. Etenkin syksyisin siellä on ihana viettää aikaa, kun illat pimenevät ja sade ropisee ikkunoihin.”

TUTUSTU FILIPPA-SARJAAN:

LUE SEURAAVAKSI:

Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää
Hakola Friends: Anna Pirkola

Muotoilija ja Studio Plentyn toinen perustaja Anna Pirkola asuu puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa Oulunkylässä, 70-luvulla valmistuneessa 200 neliöisessä, kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa.

Lue lisää