Hakola Friends: The Atelje

HAKOLA FRIENDS

The Atelje

Me olemme Mari ja Kaisa, The Ateljé -vaatevuokraamon perustajat. The Ateljé on uuden ajan vaatevuokraamo, joka tarjoaa kuratoidusti vaatteita vuokralle. Me emme usko yhden sesongin ihmeisiin ja haluamme pitää vuokrattavista vaatteistamme niin hyvää huolta, että niitä voidaan vuokrata yhä uudelleen ja uudelleen, niin pitkään kuin suinkin mahdollista. Hoidamme itse vaatteiden pesun ja huollon jokaisen vuokrauksen jälkeen.

Hakola Friends The Ateljen luona

Toimintaansa Mari ja Kaisa kuvaavat The Ateljén verkkosivuilla näin: ”Haluamme vuokrauspalvelun kautta olla osaltamme rakentamassa muutosta kohti kestävämpää muodin maailmaa. Vaatteen vuokraaminen on uuden ostamisen sijaan aina kestävämpi valinta. Tekstiiliteollisuuden hiilidioksidi­päästöt vähenisivät jopa 44 %, jos vaatteita käytettäisiin tuplasti pidempään. Siksi olemme olemassa.”

The Ateljé sijaitsee Helsingin Punavuoressa, mutta palvelee myös verkossa. Ateljén toimitilalla on pitkä historia. Sama tila on toiminut aikaisemmin mm. maito- ja lihakauppana, matkatoimistona, toimistotilana sekä designyritys Companyn myymälänä. The Ateljé avasi ovensa elokuussa 2020.

Hakola Friends The Ateljen luona

Mitä haluatte viestiä asiakkaillenne tällä tilalla?

”Lähdimme tekemään tilasta aluksi aika myymälämäistä, hyvin kliinistä, mutta saatuamme kaiken valmiiksi, tuntuikin siltä, että jotain puuttuu. Fiilis vahvistui kun asiakkaat alkoivat tulla sisään ja huomasimme, että moni halusi oikeasti tulla ajan kanssa, heittää takin pois ja istahtaa alas. Ja koska meille on ensisijaisen tärkeää palvella kiireettömästi, ottaa aikaa jokaisen asiakkaan kanssa ja juoda kahvit yhdessä, oli muutoksia tehtävä. Päätimme siis tehdä tilasta pesämäisemmän, kotoisamman. Sen myötä tilasimme pehmoisen Bobo-nojatuolin ja maalasimme seinät kolmannen kerran uusiksi, lempeämmällä sävyllä.

Tavoitteemme oli alusta asti ollut se, että ihmiset ihan oikeasti haluaisivat tulla tänne käymään. Olemme tasapainotelleet sen kanssa, että täällä näyttäisi viimeistellyltä ja tyylikkäältä, mutta tänne olisi yhtä aikaa helppoa ja etenkin mukavaa tulla. Emme missään nimessä halua, että tämä on mikään ”hienostelupaikka”, tärkeintä on rentous.”

Miten päädyitte hankkimaan tilaan juuri Bobo-nojatuolin ja Moon-rahit?

”Kaipasimme tilaan pehmeyttä ja kotoisuutta, ja Bobo-nojatuolihan on kuin pehmeä syli, joten se oli luonnollinen valinta. Bobo ja vaaleat Moon-rahit ovat myös hyvin meidän näköiset ja entuudestaan tutut omista kodeistamme. Kun Moon-rahit saapuivat myymälään, tuli sellainen olo kuin ne olisi nimenomaan tänne tehty, niin hyvin ne tänne sopivat.

Asiakkaamme ovat ilahduttavan usein uskaltaneet istahtaa Bobo-nojatuolille ja kaikki tahratkin on saatu putsattua vaivatta pois, vaikka kyseessä onkin vaalea villakangas. Monesti myös itse käperrymme tuolille nauttimaan päiväkahveista. Etenkin vähän huonompina päivinä tuoli todella rauhoittaa, tulee sellainen olo, että kyllä kaikki järjestyy.”

Kertoisitteko lisää sisustuksestanne, mistä olette esimerkiksi löytäneet tämän upean pöydän?

Tämä pöytä oli aivan mieletön löytö, löysimme sen Torista. Siinä kävi vielä niin onnekkaasti, että myyjällä oli juuri muutto käynnissä, joten meille sanottiin, että jos pääsemme hakemaan pöydän heti, saamme sen ilmaiseksi. Vuokrasimme siltä istumalta pakettiauton ja lähdimme tien päälle. Pöytä oli ollut edellisellä omistajalla vuosikausia ja on todella hienoa, että sen tarina jatkuu nyt Ateljén kivijalkamyymälän keskipisteenä.

Koska emme ole voineet pitää varsinaisia avajaisjuhlia, olemme kutsuneet ihmisiä yksittäin tai pienissä porukoissa aamiaiselle tai istumaan iltaa. Pöydän ääressä on siis vietetty paljon aikaa.”

Hakola Friends The Ateljen luona
Hakola Friends The Ateljen luona

Kaikki tuolit Boboa lukuunottamatta on myös hankittu kirpputoreilta.

Myymälän ja takahuoneen väliin asettuvan puisen oven haimme Porvoosta ja sitä on puunattu, hiottu, maalattu ja sahattu. Täydellisesti se ei vieläkään istu, mutta se ei haittaa.
Keramiikkateokset ovat taiteilija Noora Karilan käsialaa, hän on tehnyt ne meille tilauksesta.
Ateljén seinät on maalattu Cover Storyn muovittomilla materiaaleilla ja myös lattia on luonnonmateriaalia. Luonnonmukaisuus oli meille hyvin tärkeää kun valitsimme tänne materiaaleja.”

Hakola Friends The Ateljen luona

HAKOLAN TUOTTEITA:

1.385,00

LUE SEURAAVAKSI:

LUE SEURAAVAKSI:

LUE SEURAAVAKSI:

Hakola Friends: Hanna

Kampaaja ja somevaikuttaja Hanna asuu kesäisin puolisonsa ja kissansa kanssa siirtolapuutarhamökissä. Aurinkoisen mökin keskipisteenä loikoilee keltavalkoraidallinen Filippa-vuodesohva, jolle myös pariskunnan kesävieraat mahtuvat illan tullen majoittumaan.

Lue lisää
Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää