Hakola Friends: Laila

HAKOLA FRIENDS

Laila

Luovan alan yrittäjä ja somevaikuttaja Laila asuu avopuolisonsa Jonasin sekä 5- ja 8-vuotiaiden lastensa Liamin ja Ebben kanssa tunnelmallisessa 70-luvun kolmiossa Lauttasaaressa.

Omannäköinen ja värikäs kodin sisustus on sekoitus ajattomia design-löytöjä, ajankohtaisia trendejä, sukulaisten taideteoksia sekä Lailan omia diy-projekteja. Olohuoneen keskipisteenä komeilee We-divaanisohva, joka on koko perheen yhdessäolon paikka.

Moikka Laila! Kertoisitko lyhyesti itsestäsi, kuka olet ja mitä teet?

Olen luovan alan yrittäjä: teen laajasti niin somea, valokuvausta kuin stailausta.

 

 

Millainen on suhteesi Hakolaan?

Todella lämmin! Hakolalla on upea tarina ja arvot sekä osaavaa suunnittelua, brändäystä ja markkinointia. Kaikki tuotteet ovat mielestäni ajattomia, mutta samaan aikaan ei olla myöskään jämähdetty menneeseen. Annankadun liike on myös aivan ihana ja inspiroiva.

On myös erityisen hienoa, että kaikki tuotteet tehdään Suomessa. Tuntuu, että Hakola on eräänlainen edelläkävijä valmistuksessa, tuoden tänne takaisin sitä osaamista, mitä täällä kuuluisikin olla. Lisäksi Hakolalla on ollut myös paljon aivan erityisen ihania ja intiimejä tapahtumia, jotka ovat jääneet pitkäksi aikaa mieleen.

Mitä Hakolan tuotteita kotoanne löytyy ja miten päädyitte juuri niihin?

Meillä on We-divaanisohva Uniform Melange -kankaalla verhoiltuna, sävyssä Taupe. Päädyimme We-sarjaan, koska siinä on kotimme aikakauteen sopivaa 70-luvun henkeä ja olin pitkään haaveillut juuri sen kaltaisesta muhkeasta sohvasta. Olohuoneemme sijaitsee avokeittiön yhteydessä ja kaipasin sohvaan myös divaaniosaa, jotta se luo tilaan oman nurkkauksen.

We on osoittautunut hyväksi käytössä: se on todella mukava istua ja mahdumme siihen hyvin loikoilemaan koko perhe. Tykkään myös paljon sen yksi­tyiskohdista, kuten metallirungosta ja verhoilukankaasta. Sohvan lisäksi meiltä löytyy Hakolalta myös pienempiä sisustustuotteita: vihreä Soma-kynttilänjalka ja vaaleanpunainen Laine-villahuopa.

Miten kuvailisit yleisesti sisustustyyliäsi?

Minulle on tärkeää, että koti näyttää omalta. Tykkään käyttää paljon värejä, mutta pyrin siihen, että ne olisivat aina harmoniassa keskenään. Aina se ei meinaa onnistua, mutta sitä kohti ollaan matkalla. Tykkään myös sekoittaa erilaisia tyylisuuntauksia keskenään. Talomme on rakennettu vuonna -74, joten haluan sisustaa sitä henkeä kunnioittaen, mutta en kuitenkaan pelkästään 70-luvun tyylillä.

Kotimme sisustus on sekoitus ajatonta designia, ajankohtaisia trendejä ja omia diy-projektejani. Olen maalannut esimerkiksi kirjahyllyjen sisäpintoja vaaleanpunaisen, persikan ja vihreän sävyillä, jolloin olen saanut tavallisiin tylsähköihin hyllyihin uudenlaista fiilistä. Olemme myös maalanneet olkkarin lattiamme taivaansinisellä. Mietin aluksi, että kyllästyisimmekö siihen nopeasti, mutta olemme itse asiassa olleet siihen todella tyytyväisiä.

Mikä on lempipaikkasi kotona ja miksi?

Se on kyllä ehdottomasti sohva – se on meille yhdessäolon paikka ja kodin sydän. Sohva on koko perheellemme levähdyspaikka, jossa voi yhdessä rentoutua leffan tai sarjan äärellä.

 

Inspiroidu Lailan tyylistä
Ale!
Alkuperäinen hinta oli: €139,00.Nykyinen hinta on: €60,00.
Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää
Hakola Friends: Anna Pirkola

Muotoilija ja Studio Plentyn toinen perustaja Anna Pirkola asuu puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa Oulunkylässä, 70-luvulla valmistuneessa 200 neliöisessä, kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa.

Lue lisää