Tehty elämistä varten

Hoitamalla sohvaasi oikein pidennät sen käyttöikää huomattavasti. Sohviemme kokonaan irrotettavat päälliset mahdollistavat pesun kotikoneessa ja laadukkaat materiaalit kestävät kovaakin kulutusta. Jos muutat mieltäsi värien suhteen, voit aina hankkia meiltä kokonaan uudet irtopäälliset. Sohvan hoito voi olla myös hauskaa!

Since 1963

Pesuohje

Kemiallinen pesu sallittu
Rumpukuivaus kielletty
Silitys kielletty
Valkaisu kielletty
Max 40 c pesulämpötila

Kankaiden pesu

Kaikissa sohvissamme – ja myös Day-nojatuolissa – on kokonaan irroitettava huppuverhoilu. Verhoilu on helposti irroitettavissa pesua varten rungosta tarranauhojen, ja tyynyistä vetoketjujen avulla. Voit pestä päälliset omassa kotikoneessasi. Suosittelemme lämpötilaksi 30 astetta, ja ohjelmaksi hellävaraista hienopesuohjelmaa. Käytä mietoa pesuainetta. Kankaat kuivuvat nopeasti, ja ne kannattaa asentaa paikoilleen hieman kosteana, jolloin se on helpompaa ja ne muotoutuvat tuotteeseen paremmin.

Suosittelemme myös tarranauhaan vastakappaleen liimaamista pesun ajaksi, jolloin riski tarranauhan tarttumisesta kankaaseen pesun aikana pienenee.

Sohvan hoito ja päällisten pesu

Jotta sohvasi pysyisi mahdollisimman pitkään hyvänä, kannattaa sitä huoltaa säännöllisesti. Perushuoltotoimenpiteenä kannattaa imuroida sohva viikottain matalalla teholla tekstiilisuulakkeella. Selkätyynyjä, joissa on höyhen-untuvatäyte, tulee pöyhiä vähintään viikon välein, jolloin untuvat palaavat takaisin pöyheään muotoonsa. Suursiivouksen yhteydessä tyynyt kannattaa viedä ulos tuulettumaan ja tyynyjä voi tampata kevyesti.

Jos sohvan päälliset vaativat pesua, riittää usein istuin- ja selkätyynjen peseminen. Niiden peseminen on helppoa, koska niiden päälliset irroitetaan vain vetoketjut avaamalla. Tyyny kannattaa taivuttaa keskeltä kahtia, jolloin päällisen irroittaminen käy helpommin. Pese pesukoneessa ohjeen mukaan, yleensä hienopesu 30 asteessa, mietoa pesuainetta käyttäen. Linkousta ei suositella. Päälliset kuivuvat nopeasti, ja ne kannattaa asettaa paikalleen hieman kosteana.

Rungon kangas harvemmin pääsee likaantumaan siten, että se vaatisi pesua. Jos päällinen on kuitenkin pestävä, sen saa irti rungosta yksinkertaisesti ujuttamalla sormet tarranauhan väliin ja vetämällä päällisen pois paikoiltaan. Irtopäällinen pestään pesukoneessa hienopesuohjelmalla 30 asteessa, emme suosittele linkousta. Sohvan hoito voi olla näin helppoa!

Jotta kangas säilyisi mahdollisimman hyvänä mahdollisimman pitkään, suosittelemme myös vastakappaleen asettamista tarranauhaan. Joissain tapauksissa se on tarrannut pesun aikana kankaaseen aiheuttaen vahinkoa kankaalle. Tämän ennaltaehkäisemiseksi voit tilata meiltä veloituksetta tarranauhan vastakappaletta (info@hakola.fi), tai voit ostaa sitä esimerkiksi Eurokankaasta.

Hyvä vaihtoehto on myös irtopäällisen pesettäminen pesulassa, koska usein kotikoneet eivät ole suunniteltu näin suurten kappaleitten pesemiseen. Istuin- ja selkätyynyjen pesu sen sijaan kotikoneessa onnistuu näppärästi!

Rungon päällisen paikalleen asettaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, jotta kankaan saa asettumaan kauniisti paikalleen. Se on helpointa tehdä kankaan ollessa hieman kostea, ja täten se myös kuivuu suoraksi. Istuintyynyt kannattaa taas taittaa keskeltä kahtia ja sitten ujuttaa huppu paikalleen, vetoketjua kiinni laitettaessa kannattaa toisella kädellä painaa tyynyä alaspäin, jolloin vältetään vanun meneminen vetoketjun väliin.

Mukavia sohvanhuoltohetkiä!