Hakola Friends: Story

HAKOLA FRIENDS

Story

Story-ravintolat tarjoavat mutkattomaan nautiskeluun nojaavia ravintolaelämyksiä illallisten, lounaiden ja brunssien muodossa. Storyn uusin kivijalkaravintola Hakaniemessä, legendaarisen Elannon kulmalla on omistaja Anders Westerholmin mukaan syntynyt kaipuusta maailmalle ja inspiroitunut kansainvälisestä tunnelmasta.

Sisustusarkkitehti Joanna Laajiston suunnittelema kokonaisuus koostuu täyteläisistä väreistä, mittatilauksena tehdyistä kalusteista ja tarkkaan harkituista yksityiskohdista. Ravintolan takaosassa erikoiskankailla verhoillut herkullisen sävyiset Bobo-nojatuolit luovat tunnelmalliset puitteet vetäytyä keskusteluihin ystävän kanssa.

Moikka, esittelisitkö aluksi itsesi, kuka olet ja mitä teet?

Olen Anders Westerholm ja olen ravintola-alan yrittäjä. Omistamme yhdessä yhtiökumppanini Matti Sarkkisen kanssa We Are Group -konsernin, johon kuuluu Story-, Sushibar + Wine- ja Pikku Napoli -ravintolat sekä Vin-Vin -viinibaari.

Kerro tästä tilasta, miten päädyitte perustamaan Story-ravintolan juuri tänne?

Olemme onnekkaassa tilanteessa, sillä pääsemme usein juttelemaan kiinteistön kehittäjien kanssa hienoista kohteista. Tässäkin kohteessa pääsin yhdessä omistajan kanssa suunnittelemaan tilankäyttöä alusta saakka. Tämä oli sellainen mahdollisuus, josta ei vaan pystynyt jättäytymään pois vaan siinä kävi oikeastaan päinvastoin. Tästä tuli ikään kuin pakkomielle, että mitä tehdä tälle vanhalle ja legendaariselle Elannon kulmalle. Kulman aktivoiminen tällaisella näyttävällä ravintolalla oli tärkeä teko sen eteen, että koko talo löytää uuden suunnan.

Mitä Hakolan tuotteita teiltä löytyy ja miten päädyitte juuri niihin?

Meillä on täällä Hakolalta neljä Bobo-nojatuolia ja siinä yhdistävänä tekijänä on ollut meidän sisustussuunnittelijamme Joanna Laajisto. Joanna on ollut meillä alusta saakka Storyssa tekemässä kohteitamme ja samalla hän on myös suunnittelija Bobo-tuolien takana. Olemme käyttäneet mallia aiemmissakin kohteissamme, sillä se istuu todella hyvin ravintoloidemme sisustustyyliin. Näihin Bobo-tuoleihin on valittu erikoisverhoilu, joka sopii täydellisesti ravintolan väreihin. Joannan tyyliin kuuluu, että kaikki hiotaan viimeiseen saakka ja lähes koko kalustuksemme on peräisin hänen kynästään ja tehty mittatilauksena. Täällä on paljon hienoja detaljeja, joita kannattaa tulla ihailemaan.

Ravintoloissa on tärkeää luoda erilaisia tiloja ja päätimme sijoittaa Bobo-nojatuolit ravintolan takaosaan. Halusimme luoda siitä sellaisen paikan, johon voi vetäytyä viinilasin kanssa odottamaan pöydän vapautumista tai käymään kiinnostavia keskusteluja ystävän kanssa.

Miten kuvailisit suhdettasi Hakolaan?

Koen Hakolaan tietynlaista sielunsukulaisuutta, sillä Hakola on kotimainen, luonteeltaan pieni yritys, joka tekee isoja asioita. Meillä on samanlainen dna myös We Are Groupilla. Vaikka kokoluokkaa onkin vuosien mittaan tullut, lähtökohtana on aina yritysvetoinen toiminta, jossa yritämme parhaalla mahdollisella tavalla vaikuttaa positiivisesti ystäviemme elämään.

Miten kuvailisit ravintolan sisustustyyliä?

Tämä on oikeastaan jo kolmas sukupolvi Storyn suuntausta. Ensimmäinen Story-ravintola sijaitsee Vanhassa kauppahallissa. Sen jälkeen avasimme Storyn Kampin kauppakeskukseen ja nyt viimeiseksi avasimme kaksi kivijalkaravintolaa. Tähän kivijalkaan lähdimme tekemään kansainvälistä kohdetta. Ravintolan suunnitteluun vaikutti todella paljon se, että se suunniteltiin koronan aikana, jolloin kukaan ei päässyt matkustamaan. Tästä tulikin meille ja Joannalle sellainen kohde, johon halusimme ympätä kaikki ne asiat mitä kaipasimme maailmalta. Toivon, että asiakkaat ovat kanssamme samaa mieltä siitä, että onnistuimme hyvin.

Teillä on myös upeaa taidetta seinillä. Miten teokset ovat valikoituneet?

Päädyimme Joannan kanssa lähestymään taiteilija Fanny Tavastilaa, ja meillä on täällä seitsemän teosta häneltä. Fannyn kukkaisromanttinen tyyli oli juuri omiaan siihen fiilikseen, jota halusimme tänne ravintolaan luoda. Kaikki teokset ovat saaneet inspiraationsa kulman takana sijaitsevasta Kaisaniemen kasvitieteellisestä puutarhasta. Fanny on elänyt nuoruutensa näillä kulmilla ja koululaisena hän käveli Linjoilta aina tämän kyseisen rakennuksen ja Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan ohi. Se oli hänelle ihanan virikkeellinen startti päivään, ja niitä tunnelmia hän kuvastaa näissä teoksissaan.

Mikä on oma lempipaikkasi täällä ja miksi?

Tykkään erityisesti istua ravintolan takaosassa juuri näillä Boboilla. Silloin kun ravintola on täynnä, tästä näkee hyvin, kuinka ovi käy. Tässä voi aina hetken hengähtää ja ihastella sitä, miten tämä kulma on herännyt eloon.

Projektimyyntimme tarjoaa julkitilojen kalusteisiimme myös erikoisverhoiluja. Autamme mielellämme yrityksiä ja sisustusalan ammattilaisia pienissä ja suurissa sisustusprojekteissa. Projektimyynneistä voi olla yhteydessä myymäläpäällikköömme Helenaan: helena.siponen@hakola.fi.

Hakola Friends: Hanna

Kampaaja ja somevaikuttaja Hanna asuu kesäisin puolisonsa ja kissansa kanssa siirtolapuutarhamökissä. Aurinkoisen mökin keskipisteenä loikoilee keltavalkoraidallinen Filippa-vuodesohva, jolle myös pariskunnan kesävieraat mahtuvat illan tullen majoittumaan.

Lue lisää
Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää