Hakola Friends: Jasmin

HAKOLA FRIENDS

Jasmin

Jasmin asuu avopuolisonsa Sakarin kanssa valoisassa kaksiossa Helsingin Katajanokalla. Jasminin kodin tunnelmallinen sisustus rakentuu pehmeistä puupinnoista ja käytetyistä kalusteista, joita rytmittävät herkullisen värikkäät yksityiskohdat. Olohuoneen katseenvangitsijana komeilee taivaansininen Bobo-nojatuoli.

Jasmin on työskennellyt Hakolalla reilun vuoden ajan web-suunnittelijana harjoittelunsa jälkeen. Vapaa-ajallaan hän on puolestaan innokas ompelija.

Hakola Friends: Bobo Wool -nojatuoli taivaansinisellä Hallingdal-kankaalla Jasminin kotona

Kuka olet?

Olen Jasmin ja työskentelen Hakolalla web-suunnittelijana. Minua kiinnostaa kaikki kaunis, ja työnikin puolesta merkitykset ja määritelmät siitä, mikä on kaunista. Ihailen erityisesti 70-luvun suomalaista designia, jossa puu näkyy vahvasti.

Vapaa-ajallani ompelen aina kun mahdollista. Se on minun ja Maija-mummoni yhteinen harrastus ja olenkin saanut parhaat opit ompeluun sekä lempivaatteeni mummoltani. Lisäksi uin lähes päivittäin vuodenajasta riippumatta. Parasta uimisessa on paitsi sen tuottama hyvä olo, myös ihmiset, joita tapaa laiturilla.

Hakola Friends: Bobo Wool -nojatuoli taivaansinisellä Hallingdal-kankaalla Jasminin kotona

Mikä on suhteesi Hakolaan?

Törmäsin Hakolaan ensimmäisen kerran Habitaressa. Pidän suomalaisesta muotoilusta ja Hakolassa vain oli sitä jotain, joka vei huomion kaikelta muulta. Lempeys, kokemuksellisuus, design ja käsityön kunnioittaminen tekivät lähtemättömän vaikutuksen. Sitten yhtenä päivänä löysin ilmoituksen, jossa Hakola etsi harjoittelijaa. Ja tässä sitä nyt ollaan.

Hakola Friends: sitruunan värinen Pampu-villahuopa Jasminin kotona
Hakola Friends: Valkoinen Lempi-hylly Jasminin kotona

Mitä Hakolan tuotteita kodistanne löytyy?

Meillä on Joanna Laajiston Hakolalle suunnittelema Bobo-nojatuoli taivaansinisellä Hallingdal-kankaalla, Lotta Maijan suunnittelema sitruunan värinen Pampu-villahuopa ja Anni Pitkäjärven suunnittelema valkoinen Lempi-hylly. Minulle on tärkeää, että kotonani olevat asiat tuovat iloa ja inspiraatiota. Lisäksi iso osa näiden esineiden kauneudesta kumpuaa siitä tiedosta, että ne on vastuullisesti tuotettu.

Hakola Friends: Jasminin kotona

Miten kuvailisit kotinne sisustusta?

Ihailemme molemmat puuta materiaalina, ja se näkyy myös meillä kotona. Kotimme on yhdistelmä pehmeitä puun sävyjä yhdistettynä väripilkkuihin. Olemme olleet onnekkaita ja saaneet perheiltämme paljon huonekaluja käytettynä. Ne ovatkin tärkeitä juuri siksi, että niillä on historiaa tai ne ovat läheistemme itse tekemiä. Olemme myös ostaneet kotiimme paljon asioita käytettynä. Ensimmäinen yhteinen hankintamme oli Artekin sohvapöytä.

Mikä on lempipaikkasi kotona?

Bobo tietenkin! Se on paras paikka sarjojen katseluun ainakin silloin, jos emme ole molemmat yhdessä ahtautuneet sohvalle.

Mikä sinua inspiroi juuri nyt?

Olen heikkona vuodesta toiseen 70-luvun designiin ja arkkitehtuuriin – en vain saa siitä tarpeekseni. Mosaiikkiparketti, orgaaniset muodot ja lattiaa hipovat ikkunat yhdistettynä johonkin raikkaaseen, kuten suloisiin pastellisävyihin, hieman kapinoiden klassista estetiikkaa vastaan inspiroi!

Hakola Friends: Bobo Wool -nojatuoli taivaansinisellä Hallingdal-kankaalla ja sitruunan värinen Pampu-villahuopa Jasminin kotona

HAKOLAN TUOTTEITA:

129,00

LUE SEURAAVAKSI:

Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää
Hakola Friends: Anna Pirkola

Muotoilija ja Studio Plentyn toinen perustaja Anna Pirkola asuu puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa Oulunkylässä, 70-luvulla valmistuneessa 200 neliöisessä, kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa.

Lue lisää