Hakola Friends: Erika Vikman

HAKOLA FRIENDS

 

Erika


Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Kerro tästä kodista, kauanko olet asunut täällä ja miten löysit kodin alun perin?

Löysin tämän kodin vuosi sitten. Olen kuitenkin ollut niin paljon keikoilla, että koti etenee hitaasti ja minulla on täällä edelleen koko ajan jokin projekti käynnissä. Seuraavaksi on tiedossa lasitusten asentaminen terassille. Sohva oli kuitenkin yksi ensimmäisiä hankintoja, mikä oli pakko saada heti.

Vaikka koti on edennyt hitaasti, rakastan asua täällä. Täällä on avaraa, valoisaa ja ihana tunnelma. Näin hetki sitten unta, että olin muuttanut täältä pois ja asuin jossain muualla. Olin todella helpottunut herätessäni, että se olikin vain unta.

Miten päädyit juuri Hakolan Lazy-sohvaan?

Päädyin Lazy-malliin, koska olen itsekin todella lazy. Halusin ehdottomasti sohvan, joka on ensisijaisesti laiskottelusohva, eikä edustussohva. Sain kuitenkin molemmat, sillä laiskotteluominaisuuden lisäksi Lazy on myös todella kaunis ja edustava. Minulla on myös koira, joten kriteerinäni oli myös, että materiaalin tulee olla mahdollisimman helppohoitoinen. Olemme tykänneet molemmat koirani Pepin kanssa sohvasta ja makoilemme siinä usein yhdessä. Olen myös todella tyytyväinen värivalintaan. Harmaanruskea sävy on lämmin ja pehmeä, ja se tuntuu rauhoittavan joka kerta kun sen näkee.

Miten kuvailisit yleisesti sisustustyyliäsi?

Rakastan avaruutta, yksinkertaisuutta ja maanläheisiä värejä. Elämäni on niin kuluttavaa ja värikästä, että kaipaan kotiini seesteistä tunnelmaa. Minulla on kuitenkin myös pieni rock-sydän ja olen kiinnostunut myös persoonallisista ratkaisuista. Tykkään yhdistää rauhallisen sävymaailman vastapainoksi esimerkiksi eläinkuoseja, taidetta, pieniä väriaksentteja ja mustaa pintaa. Joitain villejä efektejä tulee olla, jotka kuvastavat omaa villiä päätä. Valon ja synkkyyden välillä on kiva taiteilla.

Mikä on lempipaikkasi kotona ja miksi?

Lempipaikka on ehdottomasti valoisa olohuone! Varsinkin kesäisin se on ihana, kun olohuoneen ikkunoista näkyy paljon puita ja vihreää, ja olkkarin vieressä olevan terassin ovea voi pitää auki. Minulla on myös ihana pukeutumishuone, jonka juuri teetätin. Olohuoneen lisäksi se on yksi talon unelmieni huoneista.

Mikä sinua inspiroi tällä hetkellä?

Minua inspiroi hyvyys ja kiltteys. Koen, että maailma on nykyään aika kova paikka ja se kaipaisi lisää lempeyttä ja hyviä tekoja. Se on aihe, jota mietin tällä hetkellä paljon.

Inspiroidu Erikan tyylistä
Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää
Hakola Friends: Anna Pirkola

Muotoilija ja Studio Plentyn toinen perustaja Anna Pirkola asuu puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa Oulunkylässä, 70-luvulla valmistuneessa 200 neliöisessä, kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa.

Lue lisää