Hakola Friends

Astu kylään ystäviemme ihaniin koteihin sekä työhuoneisiin ja inspiroidu herkullisista sisustusratkaisuista.

Hakola Friends: Hanna

Kampaaja ja somevaikuttaja Hanna asuu kesäisin puolisonsa ja kissansa kanssa siirtolapuutarhamökissä. Aurinkoisen mökin keskipisteenä loikoilee keltavalkoraidallinen Filippa-vuodesohva, jolle myös pariskunnan kesävieraat mahtuvat illan tullen majoittumaan.

Lue lisää
Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää
Hakola Friends: Anna Pirkola

Muotoilija ja Studio Plentyn toinen perustaja Anna Pirkola asuu puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa Oulunkylässä, 70-luvulla valmistuneessa 200 neliöisessä, kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa.

Lue lisää
Hakola Friends: Pidot

Pidot on kahden ystävyksen Lillin ja Viivin yritys, joka järjestää kokkauskursseja vanhan lihakaupan tiloissa Helsingin Kampissa. 30-luvulla rakennetun talon kivijalassa sijaitsevan keittiön sisustus on rakentunut kerroksellisesti ajan kanssa tehdyistä löydöistä.

Lue lisää
Hakola Friends: Ellun Kanat

Ellun Kanat on muutostoimisto, jonka toimistotilat sijaitsevat Kalliossa. Muotoilija ja suunnittelija Hanna Anosen suunnittelemassa sisustuksessa teollisuusmaisen tilan vastapainoksi on tuotu pehmeitä ja leikkisiä elementtejä sekä kirkkaita värejä.

Lue lisää
Hakola Friends: Claudia

Stylisti Claudia Cifu asuu tyttärensä Paloman kanssa tunnelmallisessa 75-neliöisessä kolmiossa Helsingin Punavuoressa. Kodin värikäs sisustus koostuu vintage-löydöistä sekä matkoilta tuoduista aarteista ja käsitöistä.

Lue lisää
Hakola Friends: Pauliina

Markkinoinnin suunnittelija ja intohimoinen mökkeilijä Pauliina asuu puolisonsa kanssa 55 neliöisessä isossa yksiössä Kalliossa.

Lue lisää
Hakola Friends: Laila

Luovan alan yrittäjä ja somevaikuttaja Laila asuu avopuolisonsa Jonasin sekä 5- ja 8-vuotiaiden lastensa Liamin ja Ebben kanssa tunnelmallisessa 70-luvun kolmiossa Lauttasaaressa.

Lue lisää
Hakola Friends: Heli ja lapset

Kirjailija ja viestintäkonsultti Heli Thorén asuu lastensa Edithin ja Elielin kanssa tunnelmallisessa läpitalon kolmiossa Ullanlinnassa. Päälle 60-neliöinen asunto tuntuu neliöitään suuremmalta hyvin suunnitellun pohjan ja puusepällä teetettyjen säilytysratkaisujen ansiosta.

Lue lisää
Hakola Friends: Sugar

Sugar on vastuullisen liiketoiminnan edistämiseen erikoistunut PR-toimisto, jonka kauniit ja ilmavat toimistotilat sijaitsevat Kaisaniemessä yli satavuotiaassa talossa. Showroomin sisustus on rakentunut hiljalleen kotimaisista tarkkaan valituista huonekaluista ja käytettyinä tehdyistä löydöistä.

Lue lisää
Hakola Friends: Florence

Vaatesuunnittelija-yrittäjä Florence asuu perheensä kanssa Hermannissa, 50-luvulla Arabia-tehtaan työntekijöille aikoinaan rakennetussa kerrostalossa. Läpitalon kolmion persoonallinen ja värikäs sisustus koostuu matkamuistoista, designista sekä yllättävien elementtien yhdistelmistä.

Lue lisää
Hakola Friends: Mimmit sijoittaa

Mimmit sijoittaa on Pia Nickströmin ja Hanna Tikanderin juontama podcast ja talousmedia, jonka toimisto sijaitsee Punavuoren Viiskulmassa. Kivijalan 46-neliöinen toimistotila koostuu kahdesta huoneesta, ja keskeinen sijainti mahdollistaa ystävien spontaanit vierailut. Kodinomaisessa toimistossa tehdään töitä useimmiten Hakolan Woody-pöydän ääressä ja työpäivien jälkeen nautitaan holittomia drinkkejä vaaleanpunaiseksi verhoilulla Lazy-sohvalla.

Lue lisää
Hakola Friends: Story

Story-ravintolat tarjoavat mutkattomaan nautiskeluun nojaavia ravintolaelämyksiä illallisten, lounaiden ja brunssien muodossa. Storyn uusin kivijalkaravintola Hakaniemessä, legendaarisen Elannon kulmalla on omistaja Anders Westerholmin mukaan syntynyt kaipuusta maailmalle ja inspiroitunut kansainvälisestä tunnelmasta.

Lue lisää
Hakola Friends: Wia

Wia asuu kumppaninsa Manun ja Alpo-koiran kanssa vuonna 1919 rakennetussa Jollaksen kartanossa lehtipuiden keskellä, hiekkatien päässä. Kartanon toisessa päädyssä asuu myös Wian äiti koiriensa Lolan ja Bibin kanssa. Helsingin kaupungin omistaman vuokratalon tilat koostuvat yläkerran asuntojen lisäksi terassista ja alakerran suurista saleista, joissa Wia pyörittää yhdessä siskonsa Taran ja äitinsä kanssa tapahtuma- ja ravintolatoimintaa.

Lue lisää
Hakola Friends: Nitro

Turussa, Aurajoen rannalla sijaitsevassa 1873 vuonna rakennetussa punatiilisessä talossa sijaitsee luovan hybriditoimiston Nitron kodikkaat ja värikkäät työtilat. Nitron osakkaiden Eka Ruolan ja Riku Eteläkosken lisäksi Nitrolla on hieman yli 50 työntekijää, joista noin puolet työskentelevät Turun toimistolla.

Lue lisää
Hakola Friends: Iman ja Leena

Ruokavaikuttajat Iman ja Leena asuvat värikkäästi sisustetussa 79,5 neliöisessä töölöläiskolmiossa. Pariskunta osti kodin kolme vuotta sitten, jolloin he ihastuivat erityisesti asunnon aurinkoiseen parvekkeeseen ja vehreään sisäpihaan.

Lue lisää
Hakola Friends: Inke

Inke Ketonen asuu kahden jackrusselinterrierin Kaapon ja Lempin kanssa yli satavuotiaassa töölöläistalossa. Inke ja koirat ovat asuneet valoisassa 65-neliöisessä kaksiossa jo yhdeksän vuotta, mutta vuosi sitten asuntoon tehtiin mittava remontti, jonka jälkeen Inkestä tuntui kuin olisi muuttanut uudestaan vanhaan kotiin.

Lue lisää
Hakola Friends: Enni

Enni Koistinen asuu kihlattunsa Ilarin kanssa kodikkaassa töölöläiskodissa, jonka sisustus on rakentunut hiljalleen vuosien saatossa. Enni on asunut 34-neliöisessä kauniissa kaksiossa jo 15 vuotta, siitä saakka kun muutti omilleen, ja vuosien saatossa asuntoon on muodostunut vahva tunneside.

Lue lisää
Hakola Friends: Hana & Vanessa

Hana ja Vanessa ovat ystävykset ja kämppikset, jotka asuvat upeassa Discokodiksi ristimässään 79-neliöisessä katutason kolmiossa Ullanlinnassa. Asunto on rakennettu 1908-luvulla ja se on aikoinaan toiminut liiketilana. Moderneilla klassikoilla ja herkullisen leikkisillä yksityiskohdilla sisustetun kodin keskipisteenä komeilee sininen Jumbo-sohva, joka on myös asukkaidensa silmäterä.

Lue lisää
Hakola Friends: Jasmin

Jasmin asuu avopuolisonsa Sakarin kanssa valoisassa kaksiossa Helsingin Katajanokalla. Jasminin kodin tunnelmallinen sisustus rakentuu pehmeistä puupinnoista ja käytetyistä kalusteista, joita rytmittävät herkullisen värikkäät yksityiskohdat. Olohuoneen katseenvangitsijana komeilee taivaansininen Bobo-nojatuoli.

Lue lisää
Hakola Friends: Studio Plenty

Studio Plenty on Anna Pirkolan ja Kirsikka Simbergin vuonna 2018 perustama yritys, joka tekee mm. stailauksia ja tilasuunnittelua. Studio Plentyllä on Annan ja Kirsikan lisäksi kaksi työntekijää. Plentyn 144-neliöiset tilat sijaitsevat Kruunuhaan kaupunginosassa Helsingissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Elisa K

Elisa asuu yhdessä miehensä ja kahden lapsensa kanssa Olarin kaupunginosassa Espoossa. Perheen koti sijaitsee 70-luvulla rakennetun kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja avaran olohuoneen keskipisteenä komeilee punainen Jumbo-sohva.

Lue lisää
Hakola Friends: Ellinoora

Ellinoora asuu valoisassa, unenomaisen leikkisässä, ihanan vaaleanpunaisessa kaksiossa puolisonsa kanssa. Pariskunta on asunut asunnossa nyt puolen vuoden ajan.

Lue lisää
Hakola Friends: The Atelje

Me olemme Mari ja Kaisa, The Ateljé -vaatevuokraamon perustajat. The Ateljé on uuden ajan vaatevuokraamo, joka tarjoaa kuratoidusti vaatteita vuokralle.

Lue lisää
Hakola Friends: Valpuri, Tuomo ja Olga

Valpuri, Tuomo ja Olga asuvat 74-neliöisessä kolmiossa Vallilan kaupunginosassa Helsingissä. Perhe on asunut harmonisen värikkäässä asunnossa vajaan vuoden verran. Valpuri toivoo kodin olevan sellainen, missä perhe viihtyy vuosien ellei vuosikymmenten ajan.

Lue lisää
Hakola Friends: Imppu

Imppu asuu 67-neliöisessä kolmiossa Puu-Vallilan idyllisessä kaupunginosassa Helsingissä. Tunnelmallisessa asunnossa Imppu on asunut jo melkein 7 vuoden ajan.

Lue lisää
Hakola Friends: Miisa ja Tomas

Somevaikuttajina tunnetut Miisa ja Tomas asuvat 73-neliöisessä kolmiossa Helsingissä. Pariskunta on asunut valoisassa asunnossa pian kahden vuoden ajan. Olohuoneessa on miltei lattiasta kattoon yltävät ikkunat ja tunnelma on hyvin kodikas.

Lue lisää
Hakola Friends: Mari

Mari asuu yhdessä miehensä ja 3-vuotiaan lapsensa kanssa hurmaavan valoisassa kolmiossa Ullanlinnan kaupunginosassa Helsingissä. Asunnossa on 80 neliötä.

Lue lisää
Hakola Friends: Tiina ja pojat

Tiina ja hänen kolme- ja kuusivuotiaat pojat Nilo ja Nuka asuvat 128 neliöisessä omakotitalossa Espoon Kalliomäessä.

Lue lisää
Hakola Friends: Noora, Ville ja lapset

Noora, Ville ja lapset asuvat 95,5-neliöisessä, valoisassa kerrostaloasunnossa Helsingin Arabianrannassa. Perheellä on kaksi Filippa-sohvaa sekä Noma-lepotuoli.

Lue lisää
Hakola Friends: Minni

Minni asuu 72-neliöisessä kerrostalokolmiossa kahden kouluikäisen lapsensa ja kahden rescue koiransa, Beethovenin ja Ennin kanssa. Asunto sijaitsee Maunulan kaupunginosassa Helsingissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Päivi

Päivi Häikiön 25 neliöinen studio sijaitsee Helsingin Punavuoressa. Studion harkittu ja tunnelmallinen sisustus on muotoutunut asioista ja esineistä, joilla on merkitystä ja jotka kestävät aikaa.

Lue lisää
Hakola Friends: Samuli ja Elina

Samuli ja Elina asuvat 34 neliöisessä yksiössä Töölön kaupunginosassa, Helsingissä. Pariskunta on asunut asunnossa jo yli kymmenen vuotta.

Lue lisää
Hakola Friends: Tiina ja lapset

Tiina asuu lastensa kanssa Vallilan kaupunginosassa Helsingissä. Perheen asunnossa on 52 neliötä ja se on koti neljälle. ”En koe, että asumme ahtaasti, vaan pikemminkin tiiviisti. Pieni koti on tehnyt myös sen, että tykkäämme olla toistemme lähellä.”

Lue lisää
Hakola Friends: Johannes

Johannes asuu 40,5 neliön yksiössä Helsingin Punavuoressa. Asunnossa hän on asunut heinäkuusta 2019 saakka.

Lue lisää
Hakola Friends: Hanna, Joonas ja lapset

Hanna asuu 143 neliön asunnossa yhdessä miehensä ja lastensa kanssa. Asunto sijaitsee Kampin kaupunginosassa, Helsingissä. Perhe on asunut asunnossa toukokuusta 2019 saakka.

Lue lisää
Hakola Friends: Lotta Maija

Helsingin Kaartinkaupungissa sijaitsevassa asunnossa on 26,5 neliötä + 4 neliöinen parvi. Tässä neljän metrin huonekorkeuden omaavassa asunnossa Lotta Maija on asunut noin neljän vuoden ajan. Lotta Maija on kuosi- ja tekstiilisuunnittelija sekä Hakolan visuaalinen suunnittelija.

Lue lisää
HUH-Helsinki

HUH on hyvinvointikeskus, jolla on useampi toimipiste Helsingissä. Yritys on perustettu 8 vuotta sitten ja sen lippulaiva sijaitsee Eerikinkadulla. Eerikinkadun toimipisteessä on tällä hetkellä noin 25 työntekijää.

Lue lisää
Hakola Friends: Terhi

Terhi asuu 64-neliöisessä kerrostaloasunnossa Helsingissä, Kallion kaupunginosassa yhdessä puolisonsa, tämän tyttären ja Coco-koiran kanssa. He ovat asuneet asunnossa reilut kaksi vuotta.

Lue lisää
Hakola Friends: Bruket

Bruket on kahvila sekä lounasravintola, joka toimii vanhan Leipätehtaan tiloissa Helsingin Sörnäisissä. Leipätehtaan kuudesta kerroksesta löytyy monen luovan yrittäjän toimitilat sekä tanssisaleja.

Lue lisää
Hakola Friends: Timo, Hanna ja lapset

Timo, Hanna sekä lapset Leo ja Niilo asuvat Olympiakylässä, Käpylän kaupunginosassa, Helsingissä. Perheen kerrostaloasunto on kolmio ja siinä on asuttu jo 10 vuoden ajan. Kerrostalo on alunperin rakennettu 40-luvun olympialaisia varten, jotka loppupeleissä siirtyivät sodan takia.

Lue lisää
Hakola Friends: Tiina, Tuomas ja lapset

Tiina ja Tuomas lapsineen asuvat 96-neliöisessä, isolla pihamaalla varustellussa rivitalossa Laajasalon kaupunginosassa Helsingissä. Perhe on asunut asunnossa 4 vuoden ajan.

Lue lisää
Hakola Friends: Miltton

Miltton on vuonna 2001 perustettu viestintään, johtamiseen ja vaikuttamiseen erikoistunut konsulttitalo, joka toimii myös kansainvälisillä markkinoilla. Miltton työllistää n. 350 henkilöä Helsingissä, Brysselissä, Washingtonissa, Tallinnassa ja Tukholmassa. Milttonin Helsingin toimisto sijaitsee Kalliossa.

Lue lisää
Hakola Friends: Kuuma

Kuuma on etenkin herkullisista aamiaisistaan tunnettu kahvila, joka sijaitsee Kämp Gardenin toisessa kerroksessa Helsingissä.

Lue lisää
Hakola Friends: GetJenny

GetJenny on IT-alan start-up yritys, joka omistaa teknologian, jonka avulla voidaan rakentaa automatisoituja, tekoälyyn perustuvia chatteja, jotka mm. auttavat yrityksiä asiakaspalvelussa. GetJennyllä on tällä hetkellä 17 työntekijää.

Lue lisää
Hakola Friends: Rauha

Taiteilija Rauha Mäkilän värikkäässä kodissa asuu viisi henkilöä. 90-neliöinen koti sijaitsee Helsingin Myllypurossa. Asunnon seinillä on paljon sekä omaa, Rauhan isän että muiden taiteilijoiden taidetta. Talon yläkerrassa sijaitsee Rauhan isän ateljee, jonne on oma sisäänkäynti.

Lue lisää
Hakola Friends: Tanja

Tanja Sipilä asuu värikkäässä asunnossa Vallilan kaupunginosassa Helsingissä. Asunnossa on kolme asukasta, kaksi kerrosta ja yhteensä 104 neliötä.

Lue lisää
Hakola Friends: Dottir

Dottir on asianajotoimisto, joka on perustettu vuonna 2016 ja tällä hetkellä se työllistää noin 25 henkeä Helsingissä, Pohjoisesplanadin toimistolla. Dottirilla on myös toimipisteet San Franciscossa ja Berliinissä. Asiakkaat koostuvat pitkälti teknologian ja luovan alan kasvuyrityksistä.

Lue lisää
Hakola Friends: Tero ja Gerard

Muotoilija Tero asuu puolisonsa kanssa Helsingin Hermannissa. Pari on asunut 36-neliöisessä yksiössä 8 vuotta ja asunnon tekee ainutlaatuiseksi sen kesäkaudella laajentuvat neliöt, kun 10-neliöisestä lasitetusta parvekkeesta tulee toinen olohuone. Kerroksellisessa sisustuksessa sekoittuu lumoavasti secondhand-huonekalut, ystävien tekemä taide ja Teron omat luomukset.

Lue lisää
UUSIMMAT ARTIKKELIT:
Hakola Friends: Hanna

Kampaaja ja somevaikuttaja Hanna asuu kesäisin puolisonsa ja kissansa kanssa siirtolapuutarhamökissä. Aurinkoisen mökin keskipisteenä loikoilee keltavalkoraidallinen Filippa-vuodesohva, jolle myös pariskunnan kesävieraat mahtuvat illan tullen majoittumaan.

Lue lisää
Tarvitsemmeko pikadesignia?

Me Hakolassa uskomme siihen, että pikavoittoja ei ole, laatu kyllä maksaa itsensä takaisin. Uskomme, että tuotteistamme muodostuu ajan saatossa klassikoita, jotka ilahduttavat vuodesta toiseen.

Lue lisää