Vain kaikkein laadukkaimmista materiaaleista

Kaikki käyttämämme materiaalit on valittu huolella. Laadukkaat materiaalit kestävät aikaa, ja olemme kiinnittäneet erityishuomiota kankaiden kestävyyteen, helppohoitoisuuteen ja turvallisuuteen. Kankaissamme ei ole käytetty kemiallisia jälkikäsittelyaineita, joten niille on turvallista päästää perheen pienimmätkin. Tälle sivulle olemme koonneet tietoa kangaslaaduistamme ja muista materiaaleista.

Lauritzon’s Florist

LAZY  / DAY

Erittäin kestävä ja helppohoitoinen verhoilukangas, joka sopii erityisesti lapsi- ja allergiaperheisiin antibakteerisuutensa vuoksi. Kangas on itsessään likaahylkivä, eikä siihen ole lisätty kemiallisia jälkikäsittelyaineita.

47% PES / 24% PAN / 24% PO
25 000 martindale

Lauritzon’s Stark

COSY / NAP

Erittäin kestävä ja helppohoitoinen verhoilukangas, joka sopii erityisesti lapsi- ja allergiaperheisiin antibakteerisuutensa vuoksi. Kangas on itsessään likaahylkivä, eikä siihen ole lisätty kemiallisia jälkikäsittelyaineita.

54% PES, 46% PO.
67 000 martindale

Medea

DAY

Kestävä verhoilukangas, jonka upea villamainen pinta on miellyttävän pehmeä. Eläväpintaisen Medean kauniit sävyt sopivat sisustukseen kuin sisustukseen. Kankaassa ei ole käytetty kemiallisia jälkikäsittelyaineita, joten Medea on turvallinen valinta.

100% PES.
100 000 martindale

Ranch

FILIPPA

Kestävä ja helppohoitoinen verhoilukangas. Valmiiksi pesty kangas sopii oivallisesti Filippa- sohvan tyyliin. Pesukäsittelyn antama pehmeä vaikutelma vain paranee käytössä. Väri vaihtelee hieman pesukäsittelyn takia.

100 % CO
30 000 martindale

Musone

LAZY VELVET / MOON

Musone on erittäin kestävä sametti, jonka voi pestä kotikoneessa 30°C hienopesuohjelmalla.

100 % PES
75 000 martindale

Turvalliset, vesipestävät kankaat

Premium-kankaamme ovat kotimaisen Lauritzon´sin valikoimista, ja kudottu Belgiassa. Ne on valmistettu kestävistä ja sileistä kuiduista, jotka tekevät kankaista vesipestäviä ja antibakteerisia. Kankaat ovat itsessään likaahylkiviä, eikä niihin ole lisätty kemikaalisia jälkikäsittelyaineita. Tästä syystä kankaat ovat ympäristöystävällisempiä kuin muut kankaat eivätkä allergisoi. Synteettiset kuidut mahdollistavat irtopäällisten pesun omassa kotikoneessa 30 asteessa kankaan kuitenkaan kutistumatta. Vaikka kankaat on valmistettu synteettisistä kuiduista, on niiden tuntu todella miellyttävä eivätkä ne sähköisty.

Kankaat on valmistettu Öko-tex 100 standardin mukaan, eivätkä sisällä haitallisia kemikaaleja tai muita aineita.

Saat sohvistamme myös rungon päällisen irroitettua tarranauhojen avulla, selkä- ja istuintyynyjen päällinen on helppo irroittaa vetoketjun avulla.

Kankaiden kestävyys – mikä ihmeen martindale?

Kankaiden kulutuskestävyyttä mitataan erilaisilla hankaavilla laitteilla. Eurooppalaisen standardin mukaan kankaiden hankauksenkesto määritellään Martindale-menetelmällä. Tutkittava kangas kiinnitetään pyöreään alustaan jota hangataan standardivillakangasta vasten pyörivällä liikkeellä. Tuloksena ilmoitetaan kierrosmäärä jonka jälkeen kaksi kankaan lankaa katkeaa.

Huonekalukankaiden kulutuksenkeston voi jakaa kolmeen luokkaan:
Perusvaatimustaso: vähintään 15 000 kierrosta
Korkea vaatimustaso: vähintään 25 000 kierrosta
Erittäin korkea vaatimustaso (julkitila): vähintään 50 000 kierrosta.

Suurin osa kankaidemme hankauksenkestoarvoista vastaa siis erittäin korkeaa vaatimustasoa.

Kankaiden koostumus

Kankaidemme kuitukoostumuksen ilmoittamiseen käytämme seuraavia lyhenteitä:

PES: Polyesteri

Polyesterituotteiden hyviä ominaisuuksia ovat hyvä hankauksenkesto, rypistymättömyys, hyvä valonkesto, sekä hyvät pesuominaisuudet: muoto pysyy hyvin, kangas siliää helposti ja kuivuu nopeasti.

PAN: Akryyli Akryylikuitujen ominaisuuksiin kuuluu erittäin hyvä auringonvalonkesto, keveys, kuivuminen helposti pesun jälkeen ja hyvät värinkesto-ominaisuudet. Akryylikuitujen huonona ominaisuutena mahdollinen sähköstaattinen latautuminen, jota saadaan kuitenkin vähennettyä sekoittamalla eri kuituja keskenään.

PO: Polyoleofin

Polyeteenikuidut ovat erittäin kestäviä ja kosteutta läpäiseviä kuituja. Näiden ominaisuuksien takia niitä käytetään paljon esimerkiksi autojen verhoilumateriaaleissa.

CO: Puuvilla

Puuvillakuidut ovat puuvillakasvin siemenkarvoja. Puuvillan hyvät ominaisuudet ovat hyvät pesuominaisuudet, miellyttävä tuntu, ei sähköisty. Negatiivisista ominaisuuksista mainittakoon suuri kutistuvuus pesussa, rypistyvyys ja likaantumisherkkyys. Näitä ominaisuuksia voidaan tosin parantaa sekoittamalla puuvillakuituja synteettisiin kuituihin.

Lähde: Raija Markula: Tekstiilitieto

Kankaiden pesu

Kaikissa sohvissamme – ja myös Day-nojatuolissa – on kokonaan irroitettava huppuverhoilu. Verhoilu on helposti irroitettavissa pesua varten rungosta tarranauhojen, ja tyynyistä vetoketjujen avulla. Voit pestä päälliset omassa kotikoneessasi. Suosittelemme lämpötilaksi 30 astetta, ja ohjelmaksi hellävaraista hienopesuohjelmaa. Käytä mietoa pesuainetta. Kankaat kuivuvat nopeasti, ja ne kannattaa asentaa paikoilleen hieman kosteana, jolloin se on helpompaa ja ne muotoutuvat tuotteeseen paremmin. Laadukkaat materiaalit kestävät hyvin pesua ja kulutusta.

Suosittelemme myös tarranauhaan vastakappaleen liimaamista pesun ajaksi, jolloin riski tarranauhan tarttumisesta kankaaseen pesun aikana pienenee.

 

Sohvan runko ja pehmusteet

Käytämme sohviemme ja nojatuoliemme rungoissa kotimaista massiivipuuta ja vaneria. Emme siis käytä ollenkaan lastulevyä. Rungot ostamme alihankintana paikallisilta puusepiltä Etelä-Pohjanmaan alueella.

Sohvien selkätyynyissä käytämme pääosin kotimaisen Lennolin meille valmistamia tyynyjä, joissa on täytteenä sertifioitu höyhen/untuvaseos yhdistettynä spiraalimaiseen kierrevanuun. Vanu-untuvaseos on lokeroitu pituussuunnassa, jolloin se pysyy hyvin paikallaan. Oikein huollettuna höyhen-untuvatäyte on lähes ikuinen ja on aina pöyhittävissä takaisin muotoonsa.

Istuintyynyissä käytämme kotimaisen Vevianin meille valmistamaa HR40-superlonia, joka on jämäkkää ja kestävää. Superlonin päällä on mukavan tunnun luova vanukerros.

Sohvien laadukkaat materiaalit ja turvalliset kankaat ovat pitkän iän tae ja meille suuri ylpeyden aihe.