Hakola Friends: Nitro

HAKOLA FRIENDS

Nitro

Turussa, Aurajoen rannalla sijaitsevassa 1873 vuonna rakennetussa punatiilisessä talossa sijaitsee luovan hybriditoimiston Nitron kodikkaat ja värikkäät työtilat. Nitron osakkaiden Eka Ruolan ja Riku Eteläkosken lisäksi Nitrolla on hieman yli 50 työntekijää, joista noin puolet työskentelevät Turun toimistolla.

Luova toimitusjohtajamme Annaleena Hakola on suunnitellut toimiston sisustuksen, joka on toiminnallisilta ominaisuuksiltaan moderni kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Pehmeät ja kodinomaiset sohvanurkkaukset sekä pitkät pöydät kutsuvat luovan alan ammattilaisia kokoontumaan ja ideoimaan yhdessä.

Esittelisittekö ensin itsenne eli keitä olette ja mitä teette?

Eka: Olen Nitron pääomistaja, hallituksen puheenjohtaja ja vastaava luova johtaja. Isoista titteleistä huolimatta teen kädet savessa töitä asiakkaiden markkinointityön parissa ensisijaisesti brändistrategioissa ja luovassa tarinankerronnassa.

Riku: Olen Nitron osakas ja luova johtaja. Taustaltani olen art director, eli brändien ja niiden markkinoinnin visuaalisuudesta vastaava luova suunnittelija. Siksi luovan tarinankerronnan ja brändinrakennuksen lisäksi sytyn kaikesta oivaltavasta visuaalisesta sisällöstä, oli kyseessä sitten kaunis tila, tarra sähkökaapin kyljessä tai komeasti muotoiltu tuote.

Miten tutustuitte alun perin Hakolaan?

E: Hakola alkoi nousta markkinointimediassa esille mielenkiintoisena brändinä ja se oli ensitutustumiseni yritykseen. Sittemmin on käynyt myös siten, että Hakola on tullut Nitron asiakkaaksi – ja Annaleena Hakola avopuolisokseni, joten voisi sanoa, että tutustuminen on ollut varsin kokonaisvaltaista. 

R: Vaimoni kautta, joka ei malttanut lakata hypettämästä Hakolan sohvia. Pian löysimmekin itsemme vanhasta Fredan liikkeestä yhden Lazy-sohvan verran onnellisempana pariskuntana. Pian Hakola päätyi myös omaan someseurantaan ja seinillemme ja huoneisiimme alkoi ilmestyä lisää Hakola-muotoilua.

Mitä Hakolan tuotteita toimistoltanne löytyy?

E & R: Bobo-sohvia ja -nojatuoleja, Cosy Pocket -divaani, Mama-tuoleja, Day Wool -nojatuoli, Round-pöytiä, Woody-pöytä sekä muutamia tilojamme varten räätälöityjä elementtejä.

Toimitusjohtajamme ja luova johtajamme Annaleena Hakola on suunnitellut toimistonne sisustuksen. Miten kuvailisitte lopputulosta?

E: Napakymppi! Sisustus ja uusittu brändimme visuaalinen identiteetti puhuvat samaa kieltä. Sisustus on ainutlaatuinen yhdistelmä modernia toimivuutta ja kodinomaista lämpöä. Väreillä on keskeinen rooli ja niiden lähtökohtana on Nitron brändivärit. Lisäksi tila on paitsi erittäin mukava myös toiminnallisesti onnistunut. Voi helposti sanoa, että sisustus sekä tuntuu että näyttää meiltä itseltämme. 

R: Täydellinen ja meidän näköinen. Tilat ovat viihtyisät, kauniit, mukavat ja toimivat. Töihin on mukava tulla sateisena maanantainakin, kun sisällä odottaa esteettinen kokonaisuus.

Mitä haluatte viestiä asiakkaillenne tällä tilalla?

E: Omannäköistämme Nitroa. Toki luottamusta lisäävää tyylikkyyttä, mutta haluamme myös, että he kokevat lämpöä ja kodikkuutta.

R: Vaikka teemmekin työtä vaativien kokonaisuuksien parissa, olemme mukavia ja rentoja ihmisiä. Toimistomme on työelämän kotimme, minne asiakkaat ovat lämpimästi tervetulleita ja jossa haluamme tarjota omalle väellemme viihtyisän ympäristön luovuudelle.

Mikä on lempipaikanne toimistolla ja miksi?

R: Vintin Cosy Pocket -kulmasohvan nurkka, josta avautuu näkymä ullakkoikkunoista jokirantaan asti.

E: Minunkin suosikkini on Cosy Pocket -divaani, jossa olen sekä palaveerannut, presentoinut että torkahtanut – en tosin palavereitten tai presentaatioiden aikana.

Annaleena Hakola, millainen projekti Nitron toimiston sisustussuunnittelu oli?

Annaleena: Tavallisesti minulla ei ole aikaa tehdä tämänkaltaisia projekteja, mutta tällä kertaa halusin tarttua tähän, sillä lähtökohta oli sen verran houkutteleva. Tilasuunnittelussa on lopulta pitkälti kyse siitä mitä suurimmaksi osaksi muutenkin työssäni teen, ja missä olen omimmillani eli kokonaisuuksien suunnittelusta. Samoin kuin malliston suunnittelussa, myös tilasuunnittelussa täytyy miettiä värejä, materiaaleja ja tilaa yhdessä, jotta voidaan luoda viihtyisä ja toimiva kokonaisuus. Projekti oli hauska, mutta myös vaativa ja aikaa vievä, enkä olisi siitä mitenkään selvinnyt ilman Mia Liesegangia ja meidän omaa Reetta Reinikaista.

Mistä lähtökohdista lähdit suunnittelemaan?

A: Sisustuksen lähtökohtana olivat Nitron brändivärit sininen ja keltainen, joita muokkasin sisustukseen sopiviksi. Mietin myös toimiston elämän tarpeita ja halusin luoda tilaan kodikkaita työpisteitä, jotka kutsuvat kokoontumaan ja ideoimaan. Tilaan tuotiinkin paljon pehmeitä elementtejä kuten nojatuoleja ja sohvaryhmiä sekä pitkiä pöytiä, joiden ympärille ihmiset voivat kerääntyä. Minulle oli myös tärkeää säilyttää mahdollisimman paljon vanhaa ja suunnittelin sisustuksen vanhoja elementtejä mukaillen. Talon vanhat lattiat säästettiin ja vanha keittiö uudistettiin ovet maalaamalla.

Miten kuvailisit lopputulosta?

A: Lopputulos on mielestäni Nitron näköinen ja olen siihen todella tyytyväinen. Vaikka Nitron brändivärien ei olettaisi ehkä äkkiseltään toimivan sisustuksessa, löysin niistä sävyt, jotka luovat toimivan ja viihtyisän kokonaisuuden. Pidän erityisesti siitä, että saimme tuotua tiloihin viihtyisiä sohvaryhmiä, jotka tuovat ihmisiä yhteen.

HAKOLAN TUOTTEITA:

2.800,003.100,00
590,00
Hakola Friends: Pidot

Pidot on kahden ystävyksen Lillin ja Viivin yritys, joka järjestää kokkauskursseja vanhan lihakaupan tiloissa Helsingin Kampissa. 30-luvulla rakennetun talon kivijalassa sijaitsevan keittiön sisustus on rakentunut kerroksellisesti ajan kanssa tehdyistä löydöistä.

Lue lisää
Hakola Friends: Ellun Kanat

Ellun Kanat on muutostoimisto, jonka toimistotilat sijaitsevat Kalliossa. Muotoilija ja suunnittelija Hanna Anosen suunnittelemassa sisustuksessa teollisuusmaisen tilan vastapainoksi on tuotu pehmeitä ja leikkisiä elementtejä sekä kirkkaita värejä.

Lue lisää
Hakola Friends: Claudia

Stylisti Claudia Cifu asuu tyttärensä Paloman kanssa tunnelmallisessa 75-neliöisessä kolmiossa Helsingin Punavuoressa. Kodin värikäs sisustus koostuu vintage-löydöistä sekä matkoilta tuoduista aarteista ja käsitöistä.

Lue lisää