Hakola Friends: Samuli ja Elina

HAKOLA FRIENDS

Samuli ja Elina

Samuli ja Elina asuvat 34 neliöisessä yksiössä Töölön kaupunginosassa, Helsingissä. Pariskunta on asunut asunnossa jo yli kymmenen vuotta.

Hakola Friends: Samulin kotona

Hei, kuka olet?

Olen Samuli Helavuo, muotoilija ja yrittäjä. Olen tehnyt aikaisemmin myynnin ja markkinoinnin töitä, mutta koen, että olen parhaimmillani juuri muotoilijana. Tuntuu, että olen löytänyt paikkani.

Hakola Friends: Samulin kotona

Mikä on suhteesi Hakolaan?

Silmäni avautuivat vuonna 2015 Habitaressa kun näin Hakolan osaston ensimmäistä kertaa. Vaikutelma oli todella positiivinen. Hakolan luova johtaja Annaleena bongasi suunnittelemani Riippu-hyllyn prototyypin samoilla messuilla ja halusi sen osaksi Hakolan valikoimaa. Siitä yhteistyömme sitten lähti. Olin tutustunut Annaleenaan jo muutamia vuosia aiemmin työskennellessämme hetken samaan aikaan Artekilla. Suunnittelemani Edit-hyllyt tulivat Hakolan valikoimaan 2018 ja Mama-tuoli vuonna 2019.

Tämä yhteistyö on ollut minulle todella tärkeä ja työskentely Hakolan kanssa on ollut erittäin kivaa ja hedelmällistä. Olen tehnyt myös Hakolan puusepän Petri Karjalaisen kanssa tiiviisti työtä ja oppinut häneltä valtavasti.

Hakola Friends: Mama-tuoli saarnesta
Mama-tuoli saarnesta.

Mitä Hakolan tuotteita kotoanne löytyy?

Mama-tuoli ja vanhempi Cosy-sohva, joka on ollut meillä jo kolme vuotta.

Hakola Friends: Samulin kotona

Miten kuvailisit sisustustanne?

Meillä on paljon itsetehtyjä sekä kirpputoreilta ja roskalavoilta löydettyjä juttuja. Sänky ja sohva ovat ainoat asiat, jotka olemme hankkineet uutena. Pidämme kerrostumista ja siitä, että elämän jäljet saavat näkyä huonekalujen pinnoissa. On mahtavaa ajatella minkälaisen elämän vanha huonekalu on elänyt. Olisi virhe hioa sitä pintaa pois.

Meille on tärkeää, että huonekalumme kestävät käyttöä vähintään kymmeniä vuosia ellei koko loppuelämäämme. Arvostamme aitoja materiaaleja ja sanomme tiukasti ei lastulevylle. Myös kasvit ovat etenkin minulle todella tärkeitä ja hoidan niitä mielelläni. Minulla on muunmuuassa Costa Ricasta itse poimittuina siemeninä tuotuja kahvipensaita kasvamassa, toivottavasti saadaan niistä vielä joskus kahvia.

Seuraavaan asuntoon haluamme myös Edit- ja Riippu-hyllyt, sekä useampia Mama-tuoleja käyttöön. Ajatus siitä, että muotoilemani tuotteet olisivat vielä joskus ajan patinoimina ihmisten kodeissa, on erittäin kiehtova. Hakolalle muotoilemieni tuotteiden lähtökohta onkin ollut se, että ne kestäisivät aikaa ja käyttöä kehittyen mahdollisesti tulevaisuuden klassikoiksi. Hakola Friends, Samuli Helavuo

Hakola Friends: Samulin kotona

SAMULIN SUUNNITTELEMIA TUOTTEITA:

1.385,00

LUE SEURAAVAKSI:

Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää
Hakola Friends: Anna Pirkola

Muotoilija ja Studio Plentyn toinen perustaja Anna Pirkola asuu puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa Oulunkylässä, 70-luvulla valmistuneessa 200 neliöisessä, kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa.

Lue lisää