Hakola Friends: Samuli ja Elina

HAKOLA FRIENDS

Samuli ja Elina

Samuli ja Elina asuvat 34 neliöisessä yksiössä Töölön kaupunginosassa, Helsingissä. Pariskunta on asunut asunnossa jo yli kymmenen vuotta.

Hakola Friends: Samulin kotona

Hei, kuka olet?

Olen Samuli Helavuo, muotoilija ja yrittäjä. Olen tehnyt aikaisemmin myynnin ja markkinoinnin töitä, mutta koen, että olen parhaimmillani juuri muotoilijana. Tuntuu, että olen löytänyt paikkani.

Hakola Friends: Samulin kotona

Mikä on suhteesi Hakolaan?

Silmäni avautuivat vuonna 2015 Habitaressa kun näin Hakolan osaston ensimmäistä kertaa. Vaikutelma oli todella positiivinen. Hakolan luova johtaja Annaleena bongasi suunnittelemani Riippu-hyllyn prototyypin samoilla messuilla ja halusi sen osaksi Hakolan valikoimaa. Siitä yhteistyömme sitten lähti. Olin tutustunut Annaleenaan jo muutamia vuosia aiemmin työskennellessämme hetken samaan aikaan Artekilla. Suunnittelemani Edit-hyllyt tulivat Hakolan valikoimaan 2018 ja Mama-tuoli vuonna 2019.

Tämä yhteistyö on ollut minulle todella tärkeä ja työskentely Hakolan kanssa on ollut erittäin kivaa ja hedelmällistä. Olen tehnyt myös Hakolan puusepän Petri Karjalaisen kanssa tiiviisti työtä ja oppinut häneltä valtavasti.

Hakola Friends: Mama-tuoli saarnesta
Mama-tuoli saarnesta.

Mitä Hakolan tuotteita kotoanne löytyy?

Mama-tuoli ja vanhempi Cosy-sohva, joka on ollut meillä jo kolme vuotta.

Hakola Friends: Samulin kotona

Miten kuvailisit sisustustanne?

Meillä on paljon itsetehtyjä sekä kirpputoreilta ja roskalavoilta löydettyjä juttuja. Sänky ja sohva ovat ainoat asiat, jotka olemme hankkineet uutena. Pidämme kerrostumista ja siitä, että elämän jäljet saavat näkyä huonekalujen pinnoissa. On mahtavaa ajatella minkälaisen elämän vanha huonekalu on elänyt. Olisi virhe hioa sitä pintaa pois.

Meille on tärkeää, että huonekalumme kestävät käyttöä vähintään kymmeniä vuosia ellei koko loppuelämäämme. Arvostamme aitoja materiaaleja ja sanomme tiukasti ei lastulevylle. Myös kasvit ovat etenkin minulle todella tärkeitä ja hoidan niitä mielelläni. Minulla on muunmuuassa Costa Ricasta itse poimittuina siemeninä tuotuja kahvipensaita kasvamassa, toivottavasti saadaan niistä vielä joskus kahvia.

Seuraavaan asuntoon haluamme myös Edit- ja Riippu-hyllyt, sekä useampia Mama-tuoleja käyttöön. Ajatus siitä, että muotoilemani tuotteet olisivat vielä joskus ajan patinoimina ihmisten kodeissa, on erittäin kiehtova. Hakolalle muotoilemieni tuotteiden lähtökohta onkin ollut se, että ne kestäisivät aikaa ja käyttöä kehittyen mahdollisesti tulevaisuuden klassikoiksi. Hakola Friends, Samuli Helavuo

Hakola Friends: Samulin kotona

HAKOLAN TUOTTEITA:

Hakola Friends: Heli ja lapset

Kirjailija ja viestintäkonsultti Heli Thorén asuu lastensa Edithin ja Elielin kanssa tunnelmallisessa läpitalon kolmiossa Ullanlinnassa. Päälle 60-neliöinen asunto tuntuu neliöitään suuremmalta hyvin suunnitellun pohjan ja puusepällä teetettyjen säilytysratkaisujen ansiosta.

Lue lisää
Hakola Friends: Sugar

Sugar on vastuullisen liiketoiminnan edistämiseen erikoistunut PR-toimisto, jonka kauniit ja ilmavat toimistotilat sijaitsevat Kaisaniemessä yli satavuotiaassa talossa. Showroomin sisustus on rakentunut hiljalleen kotimaisista tarkkaan valituista huonekaluista ja käytettyinä tehdyistä löydöistä.

Lue lisää
Hakola Friends: Florence

Vaatesuunnittelija-yrittäjä Florence asuu perheensä kanssa Hermannissa, 50-luvulla Arabia-tehtaan työntekijöille aikoinaan rakennetussa kerrostalossa. Läpitalon kolmion persoonallinen ja värikäs sisustus koostuu matkamuistoista, designista sekä yllättävien elementtien yhdistelmistä.

Lue lisää