Hakola Friends: Florence

HAKOLA FRIENDS

Florence

Vaatesuunnittelija-yrittäjä Florence asuu perheensä kanssa Hermannissa, 50-luvulla Arabia-tehtaan työntekijöille aikoinaan rakennetussa kerrostalossa. Läpitalon kolmion persoonallinen ja värikäs sisustus koostuu matkamuistoista, designista sekä yllättävien elementtien yhdistelmistä. Olohuoneen keskipisteenä komeilee vaaleansininen Jumbo-sohva, jolle perhe kerääntyy usein leikkimään ja kuuntelemaan musiikkia.

Esittelisitkö aluksi itsesi, kuka olet ja mitä teet?

Olen Florence ja työskentelen vaateyrittäjänä. Olen alun perin kotoisin Brasiliasta ja muutin Suomeen noin viisi vuotta sitten suomalaisen puolisoni kanssa. Olen työskennellyt muodin parissa 17-vuotiaasta saakka, enkä osaisi kuvitella tekeväni mitään muuta. Opiskelin aikanaan muotisuunnittelua, minkä jälkeen olen tehnyt töitä muotinäytöksissä ja -brändeille.

Pari vuotta sitten menetin silloisen työpaikkani pandemian vuoksi heti äitiyslomani päättymisen jälkeen. Silloin päätin, että nyt on hyvä hetki alkaa toteuttaa omia unelmia ja perustin vaatebrändini Florencen. Äitiyslomalla ollessani asuin huonolaatuisissa pyjamoissa kotona ja fiilikseni ei ollut kovin hyvä itsestäni. Silloin sain ensimmäisen kerran ajatuksen laadukkaista, mukavista ja tyylikkäistä oloasuista, joiden tavoitteena on auttaa naisia tuntemaan itsensä kauniiksi ja iloitsemaan arkipukeutumisesta. Vaatteet ommellaan sekä Suomessa että kotimaassani Brasiliassa luonnonkuiduista valmistetuista ylijäämäkankaista.

Miten kuvailisit sisustustyyliäsi?

Mielestäni koti on ikään kuin elämän ja elämäntyylin jatke. Sisustuksemme on rakentunut hyvin orgaanisesti vuosien varrella. Saatan esimerkiksi usein tuoda matkoiltani kotiin tuliaiseksi koriste-esineitä tai huonekaluja, joihin olen ihastunut. Minusta koti ei ole myöskään koskaan valmis, vaan se on jatkuvassa muutoksessa.

Rakastan ympäröidä itseni asioilla, jotka tekevät iloiseksi. Tykkään myös bongailla kotoani esineitä, ja muistella niiden ostohetkeen liittyviä muistoja. Olen halunnut tehdä kodistani ikään kuin heijastuksen itsestäni: se kuvastaa sitä kuka olen ja mistä asioista nautin. En pidä kodeista, joihin astuessa tuntuu kuin se voisi olla aivan kenen tahansa koti. Minulle persoonallinen koti on kaikki kaikessa.

Jumbo 3:n istuttava sohva vaaleansinisellä Planum-kankaalla

Mitä Hakolan tuotteita kodistasi löytyy ja miksi valitsit aikoinaan juuri ne?

Meillä on Jumbo-sohva vaaleansinisellä Planum-kankaalla ja Story-rahi mustavalkoisella Jokiraita-kankaalla. Sohvaa hankkiessamme etsimme jotain mukavaa, leikkisää ja värikästä. Miehelleni oli myös tärkeää, että sohva on valmistettu Suomessa. Kun löysimme tämän sohvamallin, rakastuimme kummatkin siihen välittömästi ja tiesimme heti, että se on meille oikea.

Rahi saapui meille hieman sohvan jälkeen. Minusta oli hauska yhdistää värikäs mattomme mustavalkoisiin raitoihin ja pehmeään vaaleansiniseen. Tykkään paljon sekoittaa erilaisia, yllättäviäkin elementtejä keskenään.

Käytät taitavasti värejä niin vaatesuunnittelussasi kuin kotisi sisustuksessa. Millainen merkitys väreillä on sinulle?

Värien käyttö on ollut aina hyvin luonnollista minulle, sillä olen brasilialainen. Siellä ei ole minimalistista estetiikkaa lainkaan, vaan kaikki käyttävät paljon värejä. Vanhempani ovat myös asuneet monissa paikoissa ulkomailla useiden vuosien ajan, joten lapsuudenkodissani oli aina sekoitus erilaisia kulttuureja. Onneksi miehenikin tykkää väreistä, joten meidän ei ole koskaan tarvinnut kinastella sisustuksesta kotona.

Mikä on lempipaikkasi kotonasi ja miksi?

Tykkään kovasti oleilla sohvallamme. Se on myös paikka, jossa me usein perheenä istumme, juttelemme, leikimme ja kuuntelemme musiikkia. Olohuoneen ja sohvan lisäksi myös keittiö on erityinen paikka minulle. Rakastan ruuanlaittoa ja kokkaaminen on myös yksi rakkauden kielistäni. Minusta on myös ihanaa saada ihmisiä kylään syömään.

Kerro jostakin esineestä, jolla on sinulle paljon tunnearvoa. Minkä ottaisit mukaasi tulipalon sattuessa?

En ole sellainen ihminen, joka kiintyy esineisiin. Rakastan niiden olemassaoloa ja katselua, mutta en ole kiintynyt niihin sillä tavoin, etten voisi elää ilman. Merkityksellinen omistamani asia on kuitenkin puinen rasia, joka on teetetty mittatilaustyönä. Sen sisällä on kirjeitä ja kortteja, joita olemme lähettäneet puolisoni kanssa toisillemme sekä saaneet ystäviltämme ja perheeltämme. Meillä on myös molemmille lapsille omat rasiansa, joihin keräämme muistoja heidän lapsuudestaan.

Mikä inspiroi sinua juuri nyt?

Rehellisesti sanottuna on hetkiä, jolloin kaipaan inspiraatiota pikkulapsiarjen ja lyhyiden yöunien keskellä. Sanoisin silti, että eniten minua inspiroi jokapäiväinen elämä: ympärillä olevien asioiden huomioiminen arjessa ja omassa kotikaupungissa eläminen kuin olisi siellä turistina vierailemassa. Rakastan sitä mentaliteettia, että kaupunkia katsoo samalla tavalla kuin näkisi sen ensimmäistä kertaa.

Lisäksi saan paljon inspiraatiota yleisesti ottaen ihmisistä. Olen hyvin ihmisläheinen ihminen ja ajattelen, että voin oppia jokaiselta, jonka tapaan jotakin. Rakastan myös ihmisten tarkkailua, erityisesti silloin kun he tekevät jotain omaa juttuaan. Mielestäni yritämme usein löytää inspiraatiota suurista asioista, vaikka oikeasti se on kaikkialla ympärillämme.

Hakola Friends: Hanna

Kampaaja ja somevaikuttaja Hanna asuu kesäisin puolisonsa ja kissansa kanssa siirtolapuutarhamökissä. Aurinkoisen mökin keskipisteenä loikoilee keltavalkoraidallinen Filippa-vuodesohva, jolle myös pariskunnan kesävieraat mahtuvat illan tullen majoittumaan.

Lue lisää
Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää