Hakola Friends: Pauliina

HAKOLA FRIENDS

Pauliina

Markkinoinnin suunnittelija ja intohimoinen mökkeilijä Pauliina asuu puolisonsa kanssa 55 neliöisessä isossa yksiössä Kalliossa. Kodin maadoittava tunnelma rakentuu luonnonläheisestä värimaailmasta, vastapäisen talon ikkunoista heijastuvista aurinkolänteistä ja pariskunnan maailmalta tuomista matkamuistoista. Makuuhuoneen Lazy-sohva on kodin sydän, joka tarjoaa rauhoittumisen nurkan loikoilulle ja aamukahvihetkille.

Kertoisitko vähän itsestäsi, kuka olet ja mitä sinulle kuuluu?

Olen Pauliina ja ammatiltani markkinoinnin suunnittelija. Olemme puolisoni kanssa myös intohimoisia mökkeilijöitä ja omistamme 100-vuotiaan hirsitalon, jota remontoimme parhaillaan. Vietämmekin nykyisin Helsingin kodissa jopa vähemmän aikaa kuin maalla.

Kauanko olette asuneet tässä kodissa ja miten päädyitte tänne alun perin?

Muutimme tähän kotiin kaksi ja puoli vuotta sitten pandemian keskellä. Olin siinä vaiheessa tehnyt etätöitä noin vuoden ajan vanhassa kodissamme neljän seinän sisällä ja tuntui, että kaipaan muutosta. Asuntoa etsiessämme ainoat kriteerimme olivat, että tulevassa kodissa tulisi olla laattalattiat ja isot ikkunat – jotka saimme molemmat täällä. Muutettuamme ihastuin myös erityisesti tämän asunnon valoon: tänne heijastuu kaunis, epäsuora valo vastapäisen talon ikkunoista.

Aiemmat kotimme ovat olleet ikään kuin ystäväkoteja, joissa on käynyt aina paljon vieraita, mutta jostain syystä tämä koti on tuntunut intiimimmältä ja pesämäiseltä. Ehkä myös maailmantilanteen takia tästä kodista on muotoutunut eräänlainen oma turvapaikka.

Mitä Hakolan tuotteita kodissasi on ja miten olet päätynyt juuri niihin?

Meillä on Lazy-sohva Soft-verhoilulla sävyssä Latte, jonka ostimme muuttaessamme tähän kotiin. Se on itse asiassa ainoa huonekalu, jonka olemme ostaneet uutena tänne. Päädyimme kuitenkin ostamaan sohvan uutena, sillä olin aivan ihastunut Lazy-malliin ja tiesin, että haluan tähän kotiin ostaa juuri sen. Sohvan muotoilun ja pötkötysmallin lisäksi meille oli tärkeä kriteeri, että sohva on Suomessa valmistettu. Meiltä löytyy myös mökiltä sama sohva, mutta eri verhoilulla.

Miten kuvailisit yleisesti sisustustyyliäsi?

Ostamme melkein kaikki kodin huonekalut ja esineet käytettynä, joten tuntuu että sisustuksessa on paljon sattumankauppaa. En ole koskaan sisustanut kovin tietoisesti kotia, vaan kaikki on löytynyt sattuman kautta kirpputoreilta. Meillä on kotona myös paljon matkamuistoja, joita olemme tuoneet mukanamme maailmalta sekä käsityöläisten tekemiä tuotteita, kuten printtejä ja keramiikkaa.

Mikä on lempipaikkasi kotona ja miksi?

Minulla on kotona oikeastaan kaksi lempipaikkaa. Meillä on molemmilla omat paikkamme sohvalla ja yksi lempipaikoistani on ehdottomasti oma sohvankulmani. Se on minulle sellainen rauhoittumisen nurkka, jossa juon aina aamukahvini ja kirjoitan päiväkirjaa. Tykkään myös kovasti sängystämme, jossa puolestani juon aina iltateen ja maadoitun uneen.

Mikä inspiroi tällä hetkellä?

Olen tällä hetkellä todella inspiroitunut meidän mökistämme ja tuntuu, että minusta on pikkuhiljaa muotoutumassa puutarhamummo. Olen inspiroitunut paljon siitä luontoyhteydestä, mikä mökillä on helppo saavuttaa ja tuntuu, että tuon sitä rauhoittavaa energiaa mökiltä myös tänne kaupunkiin.

Inspiroidu Pauliinan tyylistä
Ale!
Alkuperäinen hinta oli: €139,00.Nykyinen hinta on: €60,00.
2.190,002.410,00
Hakola Friends: Hanna

Kampaaja ja somevaikuttaja Hanna asuu kesäisin puolisonsa ja kissansa kanssa siirtolapuutarhamökissä. Aurinkoisen mökin keskipisteenä loikoilee keltavalkoraidallinen Filippa-vuodesohva, jolle myös pariskunnan kesävieraat mahtuvat illan tullen majoittumaan.

Lue lisää
Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää