Hakola Friends: Ellun Kanat

HAKOLA FRIENDS

Ellun Kanat


Ellun Kanat on muutostoimisto, jonka toimistotilat sijaitsevat Kalliossa. Muotoilija ja suunnittelija Hanna Anosen suunnittelemassa sisustuksessa teollisuusmaisen tilan vastapainoksi on tuotu pehmeitä ja leikkisiä elementtejä sekä kirkkaita värejä. Toimistossa on hyödynnetty vanhoja kalusteita uusitulla väripaletilla, ja niiden rinnalle on tuotu uusia, tarkkaan valikoituja elementtejä. Herkullisten tilojen keskipisteenä komeilee We-sohvaryhmä, joka kerää luovan alan tekijät yhteen.

Kertoisitko vähän itsestänne, mikä Ellun Kanat on pähkinänkuoressa ja millainen on oma roolinne?

Sasu: Ellun Kanat on muutostoimisto, ja teemme strategista viestintää, rakennamme brändejä ja autamme yrityksiä strategiatyössä, vaikuttamis- ja vastuullisuusteemoissa sekä kriisiviestinnässä. Ajattelemme, että muuttuvassa maailmassa kommunikaation määrä lisääntyy koko ajan ja me olemme yrityksien apuna kaikilla kommunikaatiokentän osa-alueilla.

Olen itse Head of Designin roolissa ja vastaan meidän brändi- ja designliiketoiminnastamme sekä sen kehittämisestä. Asiakkuuksissa teen myös brändistrategin töitä ja konseptisuunnittelua.

Veera: Olen suunnittelija ja teen laajasti erilaisia töitä suunnitteluun, ad:n hommiin ja kuvittamiseen liittyen.

Miten alun perin löysitte tämän toimistotilan?

Sasu & Veera: Meillä oli aikaisemmin toimisto keskustassa Unioninkadulla. Olemme kuitenkin kasvaneet viime vuosina paljon ja jossain kohtaa vanhat tilat kävivät liian pieniksi. Muutimme tähän nykyiseen toimistoon kolmisen vuotta sitten. Lähes kaikki tekemämme työ on tiimityötä, joten meille on tärkeää, että toimisto tarjoaa inspiroivat puitteet tehdä yhdessä hommia. Kun aloimme etsiä uutta toimistotilaa, tavoitteena olivat paitsi käytännölliset syyt isommista työtiloista, myös se, että pääsemme uusiin puitteisiin, ja voimme katsella itseämme ja maailmaa uudelta kantilta. Uudet tilat antavat aina myös mahdollisuuden tuoda uutta virtaa yrityksen toimintaan.

Miten kuvailisitte toimistonne sisustusta?

Sasu & Veera: Kun suunnittelimme tämän uuden toimiston sisustusta, halusimme tuoda siihen jotakin yllättävää, kiinnostavaa ja erilaista. Meille oli tärkeää, että toimistollamme vierailusta syntyy inspiroiva kokemus sekä vierailijoille että työntekijöillemme. Sen takia päädyimmekin valitsemaan projektiin mukaan suunnittelija Hanna Anosen. Yhteistyöfilosofiamme on sellainen, että toivomme valitsemamme ihmisen pääsevän tekemään sellaisia juttuja, joista ovat myös itse innoissaan. Annoimmekin Hannalle vapaat kädet ja pyysimme häntä toteuttamaan tänne juuri sellaisen sisustuksen, josta hän olisi itse fiiliksissä. Yhteistyö sujui erinomaisesti ja olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen.

Rakennus on itsessään rosoinen ja teollisuusmainen tila, joten halusimme tuoda siihen kontrastia pehmeillä ja leikkisillä muodoilla sekä kirkkailla väreillä. Tyylissä on yleisesti paljon kasari-postmodernismi-flirttailua, joka on toteutettu tämän päivän estetiikalla. Halusimme ostaa mahdollisimman vähän uutta, joten hyödynsimme paljon jo olemassa olevaa. Esimerkiksi suurin osa tuoleista ja hyllyistä on tuotu vanhalta toimistoltamme, mutta ne on maalattu kirkkailla sävyillä sisustuksen väripalettiin sopiviksi. Kaikki uutena tuodut huonekalut ovat erityisiä, kuten Hannan itse suunnittelemat mittatilauksena tänne tehdyt sahalaitaiset siksak-pöydät sekä Hakolan kalusteet.

Mitä Hakolan tuotteita teiltä löytyy ja miten olette päätyneet juuri niihin?

Sasu: Meillä on yhdessä neuvotteluhuoneessamme neljä Bobo-nojatuolia, ja siitä on tullut koko toimiston suosituin neukkari, joka on aina varattu. Lisäksi meiltä löytyy We-divaanisohva ja nojatuoli oleskelutilastamme. Ne ovat myös olleet hitti, sillä porukka on alkanut viettää enemmän aikaa siellä. Sohvan valinnassa meille olikin tärkein kriteeri se, että ihmiset oikeasti hengailisivat siinä, eikä niin että se olisi vain sisustussohva. Sekä nojatuolien että sohvien muhkea muotokieli sopii myös hyvin yhteen kulmikkaiden siksak-kalusteiden vastapainoksi tuomaan pehmeyttä.

Veera: Pidämme toimistollamme myös paljon tapahtumia ja kalusteet ovat sellaisia, joita pystyy hyvin muokkaamaan erilaisiin tarpeisiin. Bobot ovat olleet esimerkiksi aamustudiossa ja sohva on helposti modattavissa. Sohvan modulaarisuus oli myös yksi syy siihen, että päädyimme juuri We-sohvaan.

Mikä on teidän oma suosikkipaikkanne täällä?

Sasu: We-sohva on suosikkini. Suurin osa päivittäisestä työstä tapahtuu koneella istuen ja palavereissa, joten se on sopivan rento rauhoittumispaikka työpäivien keskellä.

Veera: We-sohvan nojatuolipala on oma suosikkini: se on täydellisen leveä ja mukava. Hauskaa on myös, että lähes aina kun siinä istuu, saa pian seuraa. Se kerää hyvin ihmiset yhteen.

Inspiroidu Ellun kanojen tyylistä
Hakola Friends: Hanna

Kampaaja ja somevaikuttaja Hanna asuu kesäisin puolisonsa ja kissansa kanssa siirtolapuutarhamökissä. Aurinkoisen mökin keskipisteenä loikoilee keltavalkoraidallinen Filippa-vuodesohva, jolle myös pariskunnan kesävieraat mahtuvat illan tullen majoittumaan.

Lue lisää
Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää