Hakola Friends: Päivi

HAKOLA FRIENDS

Päivi Häikiö

Päivi Häikiön 25 neliöinen studio sijaitsee Helsingin Punavuoressa. Studion harkittu ja tunnelmallinen sisustus on muotoutunut asioista ja esineistä, joilla on merkitystä ja jotka kestävät aikaa.

Hakola Friends: Bobo-sohva Päivi Häikiön studiolla
2:n istuttava Bobo Velvet -sohva vaaleansinisellä Kvadrat Gentle 2 -kankaalla.

Kuka olet?

Olen Päivi Häikiö, graafinen suunnittelija ja Art Director. Visu- ja konseptitöiden lisäksi opetan muutamia kursseja Aalto yliopiston Visual Communication Design -koulutusohjelmassa, ja tällä hetkellä kirjoitan myös tietokirjaa.

Mikä on suhteesi Hakolaan?

Monet projekteistani liittyvät sisustukseen ja muotoiluun. Sitä kautta olen tutustunut myös Hakolan porukkaan. Annaleena Hakolasta ja hänen tiimistään on muodostunut sparrailukumppani sisustuksen maailmasta, väreistä ja materiaaleista. On hauskaa jakaa innostus siitä, miten tietynlaiset värit ja materiaalit sopivat yhteen ja muodostavat tunnelman. Olen myös taittanut Hakolan esitteen ja stailannut kuvia Hakolan in house -tiimin kanssa.

Mitä Hakolan tuotteita sinulta löytyy?

Hakolan Bobo-sohva vaaleansinisellä Kvadratin Gentle 2 -kankaalla. Bobon pehmeä muotokieli yhdistyy ihanasti vaaleansiniseen ja studioni väripaletti on muotoutunut sohvan ympärille. Sohvalla on ihana istua, se on ryhdikäs ja mukava samanaikaisesti.

Hakola Friends: Päivi Häikiön studion sisustusta

Miten kuvailisit työhuoneesi sisustusta?

Tää on tällainen Suomi-designin showroom (nauraa). Täällä on Hakolaa, Lundiaa, Nikaria, vanhaa ja uutta Artekia, Woodnotesia sekä Kukkapuroa. Tärkeää kaikessa sisustuksessani on, että hankin vain todella harkiten uutta, uuden ostaminen vaatii aina sen, että uskon tuotteen olevan kestävä ja tilasta toiseen ajattomasti kiertävä. Niin kotona, kuin työhuoneessani sisustus muotoutuu asioista, joilla on merkitystä ja jotka kestävät aikaa. Monet valaisimista ja huonekaluista olen hankkinut huutokaupasta.

Taide, kirjat ja kasvit ovat mielestäni myös tärkeä osa tiloissa olemisen tunnelmaa. Vaikka teen tilojen kanssa työtä, en rakenna studion tai kodin sisustusta trendien mukaan – parhaat tilat syntyvät ajasta, tunnelmasta ja ihmisistä, joille ne tunnelmat ovat totta. Sellaista sielua ei voi laskelmoiden tehdä.

Hakola Friends: Bobo-sohva Päivi Häikiön studiolla
2:n istuttava Bobo Velvet -sohva vaaleansinisellä Kvadrat Gentle 2 -kankaalla.

Mikä on lempipaikkasi tässä tilassa?

Bobon nurkka. Pidän siinä taukoja työstä, kahvikuppi kädessä ja Pallastunturin kuvaa tuijotellen. Kesällä kadun lehmukset maalailevat seinään upeita valon ja varjon leikkejä. Ehkä juuri sohvan vaaleansininen väri ajaa sellaiseen pehmeään haaveelliseen mielentilaan. Jos taas pitää olla skarppina asiakastapaamisessa, istun Ben af Schulténin safarituolilla – on jännä, miten tuolin muotoilu väri ja materiaali vaikuttaa fiilikseen.

Hakola Friends: Päivi Häikiön studion sisustusta

HAKOLAN TUOTTEITA:

Hakola Friends: Tiina ja pojat

Tiina ja hänen kolme- ja kuusivuotiaat pojat Nilo ja Nuka asuvat 128 neliöisessä omakotitalossa Espoon Kalliomäessä.

Lue lisää
Hakola Friends: Elisa K

Elisa asuu yhdessä miehensä ja kahden lapsensa kanssa Olarin kaupunginosassa Espoossa. Perheen koti sijaitsee 70-luvulla rakennetun kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja avaran olohuoneen keskipisteenä komeilee punainen Jumbo-sohva.

Lue lisää
Hakola Friends: Lotta Maija

Helsingin Kaartinkaupungissa sijaitsevassa asunnossa on 26,5 neliötä + 4 neliöinen parvi. Tässä neljän metrin huonekorkeuden omaavassa asunnossa Lotta Maija on asunut noin neljän vuoden ajan. Lotta Maija on kuosi- ja tekstiilisuunnittelija sekä Hakolan visuaalinen suunnittelija.

Lue lisää