Hakola Friends: Päivi

HAKOLA FRIENDS

Päivi Häikiö

Päivi Häikiön 25 neliöinen studio sijaitsee Helsingin Punavuoressa. Studion harkittu ja tunnelmallinen sisustus on muotoutunut asioista ja esineistä, joilla on merkitystä ja jotka kestävät aikaa.

Hakola Friends: Bobo-sohva Päivi Häikiön studiolla
2:n istuttava Bobo Velvet -sohva vaaleansinisellä Kvadrat Gentle 2 -kankaalla.

Kuka olet?

Olen Päivi Häikiö, graafinen suunnittelija ja Art Director. Visu- ja konseptitöiden lisäksi opetan muutamia kursseja Aalto yliopiston Visual Communication Design -koulutusohjelmassa, ja tällä hetkellä kirjoitan myös tietokirjaa.

Mikä on suhteesi Hakolaan?

Monet projekteistani liittyvät sisustukseen ja muotoiluun. Sitä kautta olen tutustunut myös Hakolan porukkaan. Annaleena Hakolasta ja hänen tiimistään on muodostunut sparrailukumppani sisustuksen maailmasta, väreistä ja materiaaleista. On hauskaa jakaa innostus siitä, miten tietynlaiset värit ja materiaalit sopivat yhteen ja muodostavat tunnelman. Olen myös taittanut Hakolan esitteen ja stailannut kuvia Hakolan in house -tiimin kanssa.

Mitä Hakolan tuotteita sinulta löytyy?

Hakolan Bobo-sohva vaaleansinisellä Kvadratin Gentle 2 -kankaalla. Bobon pehmeä muotokieli yhdistyy ihanasti vaaleansiniseen ja studioni väripaletti on muotoutunut sohvan ympärille. Sohvalla on ihana istua, se on ryhdikäs ja mukava samanaikaisesti.

Hakola Friends: Päivi Häikiön studion sisustusta

Miten kuvailisit työhuoneesi sisustusta?

Tää on tällainen Suomi-designin showroom (nauraa). Täällä on Hakolaa, Lundiaa, Nikaria, vanhaa ja uutta Artekia, Woodnotesia sekä Kukkapuroa. Tärkeää kaikessa sisustuksessani on, että hankin vain todella harkiten uutta, uuden ostaminen vaatii aina sen, että uskon tuotteen olevan kestävä ja tilasta toiseen ajattomasti kiertävä. Niin kotona, kuin työhuoneessani sisustus muotoutuu asioista, joilla on merkitystä ja jotka kestävät aikaa. Monet valaisimista ja huonekaluista olen hankkinut huutokaupasta.

Taide, kirjat ja kasvit ovat mielestäni myös tärkeä osa tiloissa olemisen tunnelmaa. Vaikka teen tilojen kanssa työtä, en rakenna studion tai kodin sisustusta trendien mukaan – parhaat tilat syntyvät ajasta, tunnelmasta ja ihmisistä, joille ne tunnelmat ovat totta. Sellaista sielua ei voi laskelmoiden tehdä.

Hakola Friends: Bobo-sohva Päivi Häikiön studiolla
2:n istuttava Bobo Velvet -sohva vaaleansinisellä Kvadrat Gentle 2 -kankaalla.

Mikä on lempipaikkasi tässä tilassa?

Bobon nurkka. Pidän siinä taukoja työstä, kahvikuppi kädessä ja Pallastunturin kuvaa tuijotellen. Kesällä kadun lehmukset maalailevat seinään upeita valon ja varjon leikkejä. Ehkä juuri sohvan vaaleansininen väri ajaa sellaiseen pehmeään haaveelliseen mielentilaan. Jos taas pitää olla skarppina asiakastapaamisessa, istun Ben af Schulténin safarituolilla – on jännä, miten tuolin muotoilu väri ja materiaali vaikuttaa fiilikseen.

Hakola Friends: Päivi Häikiön studion sisustusta

HAKOLAN TUOTTEITA:

Hakola Friends: Laila

Luovan alan yrittäjä ja somevaikuttaja Laila asuu avopuolisonsa Jonasin sekä 5- ja 8-vuotiaiden lastensa Liamin ja Ebben kanssa tunnelmallisessa 70-luvun kolmiossa Lauttasaaressa.

Lue lisää
Hakola Friends: Bruket

Bruket on kahvila sekä lounasravintola, joka toimii vanhan Leipätehtaan tiloissa Helsingin Sörnäisissä. Leipätehtaan kuudesta kerroksesta löytyy monen luovan yrittäjän toimitilat sekä tanssisaleja.

Lue lisää
Hakola Friends: Story

Story-ravintolat tarjoavat mutkattomaan nautiskeluun nojaavia ravintolaelämyksiä illallisten, lounaiden ja brunssien muodossa. Storyn uusin kivijalkaravintola Hakaniemessä, legendaarisen Elannon kulmalla on omistaja Anders Westerholmin mukaan syntynyt kaipuusta maailmalle ja inspiroitunut kansainvälisestä tunnelmasta.

Lue lisää