Hakola Friends: Inke

HAKOLA FRIENDS

Inke

Inke Ketonen asuu kahden jackrusselinterrierin Kaapon ja Lempin kanssa yli satavuotiaassa töölöläistalossa. Inke ja koirat ovat asuneet valoisassa 65-neliöisessä kaksiossa jo yhdeksän vuotta, mutta vuosi sitten asuntoon tehtiin mittava remontti, jonka jälkeen Inkestä tuntui kuin olisi muuttanut uudestaan vanhaan kotiin.

Kodin kutsuva ja tunnelmallinen sisustus rakentuu hyvän mielen esineistä ja huonekaluista, viherkasveista sekä vuosien varrella kerätyistä taideteoksista. Olohuoneen keskipisteenä komeilee vaaleanpunainen Jumbo, jonka syliin myös koirat ovat tervetulleita viettämään aikaa.

 

Kuka olet? 

Olen Inke Ketonen ja teen töitä luovana suunnittelijana mainostoimistossa. Vapaa-ajalla teen Instagram-sisältöjä pääosin kauneudesta, mutta myös tyylistä, sisustuksesta, musiikista, viineistä ja ravintoloista – toisin sanoen hyvästä elämästä, kaikesta kivasta ja inspiroivasta.

Millainen on suhteesi Hakolaan? 

Olen seurannut Hakolan uutta tulemista monta vuotta ja ihaillut määrätietoista brändin rakentamista sekä oman tien valitsemista ja sillä kulkemista.

Kun uusi sohva oli mietinnässä, sen tuli täyttää kaksi tärkeää asiaa: näyttää todella hyvältä ja mielenkiintoiselta sekä olla sopiva myös koirille. Moni vaihtoehto ei olisi kestänyt sitä, että joku hautaa luuta sohvatyynyn väliin tai kurainen tassu osuu väärään paikkaan.

Lopulta löysin Jumbon, joka oli täydellinen jackpot! Oli myös ihanaa, että kaikki kriteerit täytti yritys, jonka tuotteet valmistetaan Suomessa.

Miten päädyit juuri vaaleanpunaiseen Jumboon? 

Kukaan ei ehkä usko tätä, mutta vaaleanpunainen väri oli tällä kertaa myös järkivalinta. Kaksi valkokarvaista koiraa rajaa jonkin verran tekstiilien värimaailmaa, sillä esimerkiksi tummat sävyt täytyi sulkea pois. Tänne on muutenkin uinut puolivahingossa jonkin verran vaaleanpunaista väriä, joten se oli luonteva valinta.

Jumbo oli ensimmäinen asia, joka kannettiin sisään remontin jälkeen ja se muutti samaan aikaan kanssamme ikään kuin uuteen kotiin. Se on sellainen hyvän mielen huonekalu, että en usko, että tulen koskaan kyllästymään siihen. Jumbo näyttää hyvällä tavalla vähän kuin kieleltä tai hymyileviltä huulilta.

Miten kuvailisit kotisi sisustusta? 

Tykkään sellaisista esineistä ja tavaroista, joista tulee yksinkertaisesti hyvä mieli. Joskus hyvä mieli tulee siitä, että asia vain toimii käytössä ja täyttää tarpeensa. Usein on kuitenkin kiva, että esineessä on jotain vähän ekstraa tai hullunkurista, joka piristää ja ilahduttaa.

Värien määrä on myös lähtenyt kasvamaan täällä viime vuosina. Tietyllä tavalla ihailen koteja, jotka ovat todella seesteisiä ja sisustettu vain yhdellä tai kahdella värillä. Viihdyn kuitenkin parhaiten värien ja sellaisten asioiden ympäröimänä, joita katsellessa tulee hyvä fiilis.

Uskon myös, että kotiin kannattaa valita sellaisia asioita, jotka puhuttelevat. Ymmärrän, että jotain valintoja saatetaan tehdään järki edellä. Toisaalta ajattelen kuitenkin, että jos hieman järjettömään asiaan silmittömästi rakastuu ja ostaa sen, sitä tulee harvemmin kaduttua. Paljon useammin himmailua jää katumaan.

Täällä on myös upeita taideteoksia. Miten ne ovat valikoituneet? 

Teokset ovat kertyneet vuosien varrelta. Taide on sellainen selittämätön asia, että jostakin teoksesta vain tulee mieletön fiilis. Esimerkiksi keittiön seinällä roikkuva Anna-Karoliina Vainion Sipsi-ryijy on sellainen esine, jonka ensimmäisenä yrittäisin saada matkaani tulipalon sattuessa. Tuijotan sitä joka aamu ja edelleen se jaksaa aina ilahduttaa.

Tuukka Tammisaaren maalaus on uusin tulokas, jonka ostin viime keväänä. Tuntuu, että maalauksen myötä olohuoneen seinälle olisi tullut uusi ikkuna jonnekin ihan muualle. Olin seurannut taiteilijaa jo vuosia ja fiilistellyt hänen teoksiaan. Siinä on kuitenkin jotain kummallista miten teokset valikoituvat kotiin: kun näin tuon teoksen tiesin heti, että sen täytyy tulla mukaan matkaani. On ihana tehdä sellaisia hankintoja, joista tietää että ne tulevat mitä suuremmalla todennäköisyydellä kulkemaan mukana hamaan tappiin saakka.

Mikä on lempipaikkasi kotona? 

Kyllä se on tuo sohva! Viihdyn myös keittiössä ja tykkään tehdä ruokaa pitkän kaavan mukaan. Rehellisesti sanottuna sohvalla tulee kuitenkin usein myös syötyä. Koti on ylipäätään sellainen paikka, jossa tykkään viettää paljon aikaa ja ladata akkuja. Kotona vietetty aika harvoin harmittaa. Arkena ja viikonloppuisin valtaosa asioista tapahtuu sohvalla: kuuntelen musiikkia, katson telkkaria ja hengailen koirien kanssa. Se on kodin keskipiste.

Mikä inspiroi juuri nyt? 

Viimeiset pari vuotta on ollut jonkinlaista himmailua ja selittämätöntä kaipuuta, kun koronan vuoksi ei ole voinut tehdä juuri mitään. On ollut ihana nähdä kuinka nyt ihmiset ovat hiljalleen vaihtaneet verkkarit pois ja laittaneet parhaat päälle. Tuntuu, että nyt päästään taas jotain kohti ja voi nauttia uudella ilolla vanhoista asioista. Lauantain ravintolaillallinen ei tunnu enää itsestäänselvyydeltä vaan se on jo itsessään juhlan aihe.

Olen myös kuunnellut viime aikoina paljon musiikkia ja jäänyt jopa vähän koukkuun uuden musiikin etsimiseen. Suosikkiohjelmani on Miikka Koiviston “Uuden musiikin vaihtoehto” YleX-kanavalla, joka tarjoaa kerran viikossa kaksi tuntia uutta musiikkia indiestä punkkiin ja räpistä teknon kautta kokeelliseen. Ei niistä kaikki osu, mutta hyvin kuratoituna olen valmis kokeilemaan.

Jumbo 3:n istuttava sohva vaaleanpunaisella Soft-kankaalla

HAKOLAN TUOTTEITA:

320,00
1.385,00
Hakola Friends: Hanna

Kampaaja ja somevaikuttaja Hanna asuu kesäisin puolisonsa ja kissansa kanssa siirtolapuutarhamökissä. Aurinkoisen mökin keskipisteenä loikoilee keltavalkoraidallinen Filippa-vuodesohva, jolle myös pariskunnan kesävieraat mahtuvat illan tullen majoittumaan.

Lue lisää
Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää