Hakola Friends: Claudia

HAKOLA FRIENDS

Claudia


Stylisti Claudia Cifu asuu tyttärensä Paloman kanssa tunnelmallisessa 75-neliöisessä kolmiossa Helsingin Punavuoressa. Kodin värikäs sisustus koostuu vintage-löydöistä sekä matkoilta tuoduista aarteista ja käsitöistä.

Olohuoneen ikkunasta avautuvat avarat maisemat kaupungin kattojen yli, joten vaaleanpunainen Lazy-vuodesohva tarjoaa täydellisen sopen auringonlaskujen katsomiseen. Sohva muuntautuu tarpeen tullen myös yösijaksi maailmalla asuvien ystävien vierailujen ajaksi.

Esittelisitkö aluksi itsesi, kuka olet ja mitä teet?

Olen Claudia Cifu, olen ammatiltani stylisti ja teen myös monenlaisia muita luovia juttuja siinä ohella. Tällä hetkellä olen työskennellyt tiiviisti muotiin, kulttuuriin ja taiteeseen keskittyvän S2-nimisen online-alustan parissa, joka julkaistiin viime toukokuussa. Se on ollut pitkäaikainen haaveeni ja olen projektista todella innoissani.

Millainen on suhteesi Hakolaan?

Tykkään Hakolasta ja Hakolan designista todella paljon! Hakola on mielestäni brändinä todella mielenkiintoinen, sillä siinä vanha elämä ja käsityöperinteet kohtaavat modernin muotoilun. Mielestäni myös Hakolan tarina, perheyrittäjyys ja suomalainen käsityö ovat erityisiä. Toivoisin, että tuollaisia tarinoita saisi kuulla ja nähdä enemmänkin. Erityisesti tällä hetkellä, kun eletään vaikeita aikoja ja monia pieniä yrityksiä on mennyt nurin, toivoisin kovasti, että kivijalkakaupoilla ja pienillä kotimaisilla yrityksillä olisi enemmän kysyntää. Tykkään myös Hakolasta siitä syystä, että hinnat ovat mielestäni kohtuullisen kuluttajaystävällisiä laatuun nähden.

Mitä Hakolan tuotteita kodistasi löytyy ja miten olet päätynyt juuri niihin?

Meiltä löytyy Hakolan Lazy-vuodesohva vaaleanpunaisella Soft-kankaalla verhoiltuna. Se oli minulle aikanaan tärkeä hankinta, sillä olin elänyt ilman sohvaa monta kuukautta. Tiesin, että minulle tulee paljon vieraita ulkomailta kylään, joten halusin vuodesohvan. Minulle oli kuitenkin tärkeää, että se myös näyttää hyvältä ja kestää aikaa. Aluksi sohvaa oli hankala löytää, sillä kaikki olivat joko tylsiä tai mukavuusaspekti mietitytti.

Lopulta päädyimme Lazyyn ja Paloma sai valita sohvan värin. En juuri muuten käytä vaaleanpunaista ja mietin, että kyllästyisinkö sävyyn parin vuoden päästä, mutta en ole joutunut katumapäälle. Hauskaa sohvassa on myös se, että se on jo tuollaisenaan hyvä nukkumiseen, joten välillä vieraamme ovat nukkuneet siinä ilman avaamistakin.

Miten kuvailisit yleisesti sisustustyyliäsi?

Etelä-Amerikka on lähellä sydäntäni ja se varmasti välittyy myös sisustuksessani. Monet kotimme esineistä ja huonekaluista ovat joko vintagea tai matkoilta tuomiani muistoja. Minulla on tapanani aina matkustaessani tutustua alueen käsitöihin ja vierailla paikallisilla käsityömarkkinoilla. Kotimme matot ovat esimerkiksi löytyneet reissuiltani Meksikosta.

Suurin osa muista huonekaluistani ja sisutustavaroistani on tuotu New Yorkista, jossa asuin 14 vuotta. Sieltä on helppo löytää esimerkiksi 50-luvun piironkeja tai lamppuja. Minua kiehtoo myös nykiläinen kitch-tyyli, mikä häilyy jossain mauttomuuden ja hyvän maun rajoilla.

Mikä on lempipaikkasi kotona ja miksi?

Muutimme hetki sitten tähän uuteen kotiin ja tuntuu, että täällä en jumitu vain yhteen paikkaan. Keittiössä juon aina aamukahvini, heräilen ja saan päivän kulkemaan. Tykkään myös todella paljon viettää aikaa olkkarissa. Sohvalla on ihana istua iltaisin katsoen taivasta ja seurata kuinka se vaihtaa väriä. Lisäksi tykkään myös makuuhuoneestani, joka on ihanan avara sekä tietysti vessasta, sillä sieltä löytyy kylpyamme! 

Kerro jostakin esineestä, jolla on sinulle erityisen paljon tunnearvoa?

Ensimmäisenä tulee mieleen Companyn valmistama kynttilänjalka, jonka olen saanut 40-vuotislahjaksi kahdelta hyvältä ystävältäni. Olen mielestäni sellainen tyyppi, jolle on aika vaikea antaa lahjoja, mutta ystäväni onnistuivat hyvin ja koen, että esine kuvastaa hyvin minua. Lisäksi Paloma on myös hyvin ihastunut siihen.

Mikä sinua inspiroi tällä hetkellä?

Ikuinen inspiraationi lähde on nuoret ja uudet asiat – kaikki mikä muovaa ja kehittää kulttuuria eteenpäin, parempaan suuntaan. Saan aina todella paljon inspiraatiota, kun katson, miten nuoret pukeutuvat tai mitä musiikkia he kuuntelevat. Nuorten arvomaailmassa ja itseilmaisussa on aina ollut mielestäni jotain todella inspiroivaa.

Inspiroidu Claudian tyylistä
2.190,002.410,00
2.190,002.410,00
Hakola Friends: Hanna

Kampaaja ja somevaikuttaja Hanna asuu kesäisin puolisonsa ja kissansa kanssa siirtolapuutarhamökissä. Aurinkoisen mökin keskipisteenä loikoilee keltavalkoraidallinen Filippa-vuodesohva, jolle myös pariskunnan kesävieraat mahtuvat illan tullen majoittumaan.

Lue lisää
Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää