Hakola Friends: Mimmit sijoittaa

HAKOLA FRIENDS

Mimmit sijoittaa

Mimmit sijoittaa on Pia Nickströmin ja Hanna Tikanderin juontama podcast ja talousmedia, jonka toimisto sijaitsee Punavuoren Viiskulmassa. Kivijalan 46-neliöinen toimistotila koostuu kahdesta huoneesta, ja keskeinen sijainti mahdollistaa ystävien spontaanit vierailut. Kodinomaisessa toimistossa tehdään töitä useimmiten Hakolan Woody-pöydän ääressä ja työpäivien jälkeen nautitaan holittomia drinkkejä vaaleanpunaiseksi verhoilulla Lazy-sohvalla.

Esittelisittekö aluksi itsenne, keitä olette?

Pia: Olen Mimmit sijoittaa -perustaja ja toimitusjohtaja.
Hanna: Olen Mimmit sijoittaa -päätuottaja ja toinen podcastin hosteista.

Mistä Mimmit sijoittaa on saanut alkunsa?

P: Idea lähti siitä, kun olin pankkini tapaamisessa, jossa minulle esiteltiin rahastoja. Olin jo siinä vaiheessa opiskellut kauppatieteitä Hankenilla, mutta siitä huolimatta en saanut pankin sijoituspuheesta selvää. Nykyään sijoittamisesta puhutaan onneksi paljon ja myös naisia on esikuvina, mutta silloin ei vielä ollut. Siihen rakoon perustin tuolloin vuonna 2018 sijoitusblogin ja nykyään Mimmit sijoittaa on kasvanut tiimimme voimin nykyiseen muotoonsa sekä moniin eri kanaviin, luettavan lisäksi myös kuunneltavaksi ja koettavaksi. Tänä päivänä Mimmit sijoittaa on talousmedia, jossa puhutaan taloudesta, rahasta, ihmisistä ja pörssistä monikanavaisesti verkkomediassa, somessa, podcastissa ja tapahtumissa.

Miten kuvailisitte toimistonne sisustustyyliä?

P & H: Tämä on ensimmäinen oma toimistomme ja koska olemme media, kutsumme tätä leikkisästi mediataloksi. Toimistomme koostuu kahdesta osasta: etutilan olohuoneesta ja työskentelytilasta sekä takatilan studiosta, jossa toteutamme pienimuotoisia kuvauksia. Muutimme tänne vuoden 2021 elokuussa ja olemme viihtyneet hyvin. Erityisesti nautimme siitä, että toimisto sijaitsee kivijalassa, mikä mahdollistaa kaverien spontaanit vierailut. Täällä on elämää ympärillä, ihmiset kävelevät sisään ja vilkuttelevat ikkunoista ohi mennessään.

Sisustustyyliämme voisi kuvailla teinitytön makuuhuoneeksi: täällä on paljon pinkkiä, vaatteita, karkkia ja energiajuomaa. Samaan aikaan toimistomme on kuitenkin myös viihtyisä, kutsuva ja ilmava työtila. Sisustus on juuri meidän näköisemme ja kuvauksellinen, mikä on tärkeää, sillä teemme paljon sisältöjä. Ennen kaikkea täällä on kuitenkin kodikas tunnelma! Viihdymme täällä hyvin myös vapaa-ajallamme, töiden ulkopuolella ja pidimme esimerkiksi juuri viime viikonloppuna juhlat täällä. Sanomme aina, että teemme asioita tosissaan, mutta ei vakavissaan. Samanlainen on myös toimistomme meininki, täällä uskaltaa elää!

Millainen on suhteenne Hakolaan?

P & H: Hakola kuvaa meille itsenäistymistä. Kun ensimmäisen kerran hankimme toimistotilat, ne sisustettiin Hakolan kalusteilla. Sitä ennen istuimme päivittäin kahvilassa, mutta se kävi hiljalleen kalliiksi, kun piti ostaa latteja monta kertaa päivässä. Muutto kahvilasta toimistoon oli ensimmäinen askel aikuisuuteen ja puolitoista vuotta sitten syksyllä otimme toisen askeleen, kun muutimme tänne ihan omiin tiloihimme. Meistä tuntuu myös, että Hakola ja Mimmit sijoittaa kohtaavat täydellisesti tietynlaisessa leikkisyydessä ja siinä, ettei asioita oteta liian vakavasti. Leikkisyys on myös vahvasti läsnä sisustuksessamme ja toimistomme väreissä: toinen huoneista on vaaleanpunainen ja toinen limenvihreä.

Mitä Hakolan tuotteita teiltä löytyy?

P & H: Meillä on Hakolan Lazy-sohva vaaleanpunaisella Soft-kankaalla verhoiltuna ja koko muu sisustuksemme oikeastaan rakentuu sohvan ympärille. Sohva on kulkenut mukanamme ensimmäiseltä toimistolta tänne toiselle ja kaikki on aina mietitty sen ympärille: maalisävyt, verhot ja jopa keittiön kaappien sävyt on valittu sohvaan sopiviksi. Sohva on meille ihana pehmeä turvapaikka, jossa voi ottaa päikkäreitä kesken työpäivän tai tehdä siitä myös oman mukavan työpisteen.

Sohvan lisäksi meillä on Samuli Helavuon suunnittelemat Edit-hyllyt toimistomme takaosassa. Niissä säilytetään saamiamme palkintoja muistutuksena saavutuksistamme, sijoituskirjallisuutta ja myös monta pulloa alkoholitonta viinaa juhlien varalta. Työpöytänämme on Hakolan Woody, joka on tehty meille mittatilauksena hieman lyhyempänä kuin normaalisti. Olemme itsekin vähän pienempiä ja meillä on täällä pienet tilat, joten se toimii täällä täydellisesti. Meitä on nykyisin tiimissämme kolme vakkaria ja yleensä teemme kaikki töitä Woodyn ympärillä. Lisäksi meillä on myös Round-sohvapöytä, jonka päällä on kajarit ja vieressä discopallo. Perjantaisin laitamme aina discopallon ja musat päälle, jonka jälkeen ei enää saa tehdä töitä.

Mikä on teidän lempipaikkanne täällä ja miksi?

H: Suosikkini on tietty paikka pöydän äärellä, josta näkee kadulle ja voi seurata ihmisten liikkeitä. Se paikka tosin viedään aina ensimmäisenä, joten yleensä kun tulen toimistolle, se on jo varattu. Työpäiväni on kuitenkin aina hieman parempi, jos kerkeän napata sen. Silloin saan vaikutteita työhön myös ulkoa.

P: Minun suosikkipaikkani on sohvalla, koska siinä saa aina aivot nollattua. Jos on jäänyt johonkin asiaan jumiin, eikä tiedä mitä tehdä niin hetken sohvalla hengailun jälkeen pääsee taas uudelleen käyntiin. Töiden jälkeen en myöskään enää halua istua pöydän ääressä, vaan menen sohvalle nauttimaan ja juomaan holitonta gin tonicia.

Mikä teitä inspiroi juuri nyt?

P: Olen inspiroitunut tällä hetkellä tietynlaisesta vapaa-ajan korostamisesta. Tuntuu, että koko työikäni kovaa työntekoa on glorifioitu ja on jopa kilpailtu siitä, että kuka tekee eniten töitä. Koko ajan on pitänyt kasvattaa, tehdä paremmin ja kovemmin. Nyt tuntuu, että tälle ajattelumallille on vihdoin tullut ihana vastapaino. Työelämässä korostetaan paljon enemmän sitä, että töissä pitää olla psykologisesti turvallinen ympäristö, jossa saa pitää hauskaa, nauraa ja kikatella. Olen inspiroitunut siitä, ettei aina tarvitsisi miettiä niin paljon sitä, miten jostakin asiasta hyötyy mahdollisimman paljon, vaan enemmänkin mietittäisiin sitä, mitä tekee mieli tehdä.

H: Minua puolestani inspiroi sisustaminen ja oman kodin laittaminen. En ole juuri aiemmin tehnyt sitä, koska olen muuttanut todella paljon. Hankin kuitenkin reilu vuosi sitten ensimmäisen ikioman kodin, johon muutin viime vuoden tammikuussa. Olenkin hiljalleen laittanut kotiani ja usein iltaisin saatan päätyä selailemaan sisustusliikkeiden valikoimia ja haaveilemaan. On ollut todella ihanaa elää omassa kodissa ja imeä sieltä kodin energiaa. Saatan nukkumaan mennessä laittaa nopeasti vielä valot päälle ja katsoa ympärilleni, että täällä olen ja tämä on minun.

2.800,003.100,00
1.385,00
Ale!
2.232,00
2.800,003.100,00
1.385,00
Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää
Hakola Friends: Anna Pirkola

Muotoilija ja Studio Plentyn toinen perustaja Anna Pirkola asuu puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa Oulunkylässä, 70-luvulla valmistuneessa 200 neliöisessä, kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa.

Lue lisää