Ville Auvinen

SUUNNITTELIJAT

Ville Auvinen

Domino-sarja

Muotoilija Ville Auvisen kalusteissa yhdistyvät oivaltava muotoilu ja vahva puukäsityöosaaminen. Monikäyttöinen tulevaisuuden klassikko Domino-penkki on Auvisen ensimmäinen Hakolalle suunnittelema tuote.

”Luotan muotoilijana vahvasti intuitiooni. Huomaan päätyväni aina vaan uudestaan pyöreisiin ja sulaviin muotoihin, jotka tuntuvat hyvältä käytössä ja miellyttävät silmää. Minusta kalustesuunnittelussa on tärkeää, että tuotteella on jokin olemus, jonka kanssa käyttäjä sitten elää ja kasvaa. Muotoilijana onkin kiinnostavaa löytää tasapaino, jossa ensimmäisten luonnosten olemus saadaan siirrettyä tuotannollisesti järkevään tuotteeseen.

Puusepän taustani takia puu on minulle luontevin materiaali. Se on myös siitä kiinnostava materiaali, että siitä voi suunnitella jotakin todella yksinkertaista ja minimalistista, ja silti esineessä on tietynlaista lämpöä.”

Idea Domino-penkkiin lähti alun perin kenkätelineestä.

”Halusin suunnitella jykevän ja pinoutuvan kenkätelineen mahdollisimman yksinkertaisella rakenteella. Annaleena bongasi kenkätelineen studiollani ja ehdotti, että lähtisimme kehittämään ideaa monikäyttöiseksi penkiksi.”

Domino-penkki on suunniteltu dominopalikoiden tapaan pinottavaksi ja yhdisteltäväksi. Eri kokoisista ja värisistä elementeistä saa helposti luotua juuri omannäköisen kokonaisuuden. Yksinään Domino toimii monikäyttöisenä penkkinä tai laskutasona, ja elementtejä pinoamalla siitä saa luotua loputtomasti uudenlaisia yhdistelmiä eri tarpeisiin.

”Dominon vahvuus piilee sen yksinkertaisuudessa. Se ei sanele käyttötarkoitusta vaan sitä voi käyttää monin eri tavoin. Domino elää käyttäjän mukana eri elämäntilanteissa aina ensiasunnon sohvapöydästä vuosien varrella kasvavaksi kirjahyllyksi. Odotan innolla, miten Domino-tuoteperhe otetaan vastaan ja millaisia käyttötarkoituksia ihmiset sille keksivät.”

Domino on muotoilultaan leikkisän minimalistinen. Yksinkertaisesta rakenteesta huolimatta tuotteessa on persoonallisuutta, joka sopii niin kotiin kuin julkisiin tiloihinkin.

”Mielestäni hauskin piirre Dominossa on sen pinottuna päädyistä pilkottavat kapulat, jotka tuovat mieleen värikkäät Lego-palikat. Ne toimivat samalla koukkuina, joista voi ripustaa esimerkiksi laukkuja tai vaatteita. Leikkisän minimalistisuuden takana piilee arkinen monikäyttöisyys.”

Dominot valmistetaan Hakolan omalla puusepäntehtaalla puuseppä Petri Karjalaisen toimesta.

”Suunnitteluprosessi eteni luontevasti yhteistyössä Hakolan tiimin kanssa ja Hakolan asiantuntemus asiakkaiden tarpeista sekä kalusteiden valmistuksesta ohjasi minua Domino-penkin suunnittelussa. Tavoitteenani oli minimoida erilaisten osien määrä säilyttäen kuitenkin tuotteen persoonallinen ilme. Domino-penkin yksinkertainen ja avoin rakenne asettaa kuitenkin erityisen haasteen liitosten valmistukselle. Puuseppä Petri Karjalainen onkin tehnyt tuotannon puolella viimeisen päälle tarkkaa työtä.”

VILLE AUVISEN SUUNNITTELEMIA TUOTTEITA:

Lotta Maija

Lotta Maija on kuosi- ja pintasuunnittelija, joka on tunnettu leikkisistä hedelmä- ja kukkakuoseistaan. Kuoseja on nähty kodin tekstiileissä, vaatteissa, asusteissa ja erilaisissa paperitavaroissa, kuten kirjan kuvituksissa. Lotta Maijan tyyli on suloinen, värikäs ja iloinen. Hakolalle Lotta Maija on suunnitellut pehmoiset Pampu- ja Laine -villahuovat, jotka on valmistettu yhteistyössä Lapuan Kankureiden

Lue lisää
Katariina Laakso

Katariina Laakso on muotoilija, joka kaluste- ja tuotesuunnittelun lisäksi toimii myös tilasuunnittelijana erilaisissa julkisen ja yksityisen tilan projekteissa. Hakolalle Katariina on suunnitellut Drop-jakkaran.

Lue lisää
Samuli Helavuo

Palkittu muotoilija Samuli Helavuo yhdistää työssään funktionaaliset arvot ajattomaan estetiikkaan. Hakolalle Samuli on suunnitellut Riippu- ja Edit-hyllyt sekä viimeisimpänä Mama-tuolin. Samulin Hakolalle suunnittelemat tuotteet ovat innovatiivisen muotoilijan ja jurvalaisten puuseppien yhteistyön helmiä.

Lue lisää