Hanna Anonen

SUUNNITTELIJAT

Hanna Anonen

COCKTAIL-VARJOSTIMET

Palkittu muotoilija Hanna Anonen tunnetaan erityisesti kekseliäästä värien ja muotojen yhdistelystä. Laajasti kansainvälisessä mediassakin noteerattu Anonen on suunnitellut Hakolalle herkulliset Cocktail-varjostimet. 

Hakola suunnittelija Hanna Anonen

Ensimmäinen Cocktail-varjostin lanseerattiin vuonna 2019, ja sen suosio oli niin suuri että keräilyeriä on sen jälkeen valmistettu jo neljä lisää. Ison Cocktail-varjostimen rinnalle Anonen suunnitteli myös Mini Cocktail -varjostimen, joka tuli osaksi Hakolan jatkuvaa mallistoa alkuvuodesta 2021.

“Suunnitellessani uutta minulle on ominaista aloittaa työskentely materiaalin ehdoilla, ja kokeilla ennakkoluulottomasti erilaisia muotoja ja väriyhdistelmiä. Rohkea värien käyttö on erittäin innostavaa.”

”Cocktail sai alkunsa, kun inspiroiduin kirjavista cocktail-juomista joissa eri värit muodostavat kerroksia lasiin. Halusin suunnitella rohkean värisen varjostimen, joka mukailisi klassisia kattokruunuja. Tavoitteeni oli, että valaisin olisi yhtä pirskahteleva ja kerrostunut sävyiltään kuin kylmä drinkki kesäpäivänä, mutta samalla tyylikäs ja yksinkertainen. Eräänlainen keskipiste huoneeseen.”

”Lainasin Cocktailin prototyypin vuoden 2018 Porin asuntomessuille Hakolan Annaleenan suunnittelemaan kohteeseen. Se sai paljon kiitosta rohkeudestaan ja roolistaan asunnon olohuoneen katseenvangitsijana. Messujen jälkeen päädyimme aloittamaan prosessin Cocktailin kehittämiseksi lopulliseksi tuotteeksi.”

Hakola Cocktail-varjostin
Hakola Cocktail Mini -varjostin

Iso Cocktail-varjostin rakentuu 153:sta käsinmaalatusta puupuikosta, jotka asetetaan yksitellen metalliseen runkoon. Varjostimessa on viisi kerrosta ja lopputulos on näyttävä ja herkullinen. Mini Cocktail, ison Cocktailin suloinen pikkusisko koostuu 25:sta puikosta ja siinä on kaksi kerrosta.

TUTUSTU MUIHIN SUUNNITTELIJOIHIN:

Eija Vehviläinen

Eija Vehviläinen on kuvittaja ja visuaalinen suunnittelija, joka tunnetaan ennakkoluulottomasta värienkäytöstä, vahvoista muodoista ja leikkisistä mittasuhteista.

Lue lisää
Anni Pitkäjärvi

Anni Pitkäjärvi tunnetaan oivaltavista ja tunteita herättävistä kalusteista, joissa käytettävyyttä ei unohdeta. Hakolalle Anni on suunnitellut jo klassikoksi muodostuneen Lempi-hyllyn, ja lisäksi erilaisia myymäläkalusteita ja tiloja.

Lue lisää
Lotta Maija

Lotta Maija on kuosi- ja pintasuunnittelija, joka on tunnettu leikkisistä hedelmä- ja kukkakuoseistaan. Kuoseja on nähty kodin tekstiileissä, vaatteissa, asusteissa ja erilaisissa paperitavaroissa, kuten kirjan kuvituksissa. Lotta Maijan tyyli on suloinen, värikäs ja iloinen. Hakolalle Lotta Maija on suunnitellut pehmoiset Pampu- ja Laine -villahuovat, jotka on valmistettu yhteistyössä Lapuan Kankureiden

Lue lisää