Samuli Helavuo

SUUNNITTELIJAT

Samuli Helavuo

MAMA-TUOLI

Palkittu muotoilija Samuli Helavuo yhdistää työssään funktionaaliset arvot ajattomaan estetiikkaan. Hakolalle Samuli on suunnitellut Riippu- ja Edit-hyllyt sekä viimeisimpänä Mama-tuolin. Samulin Hakolalle suunnittelemat tuotteet ovat innovatiivisen muotoilijan ja jurvalaisten puuseppien yhteistyön helmiä.

Hakola suunnittelija Samuli Helavuo

“Olen seurannut tiiviisti Hakolan malliston kehitystä viime vuosina. Riippu- ja Edit-hyllyjen jälkeen tuntui luontevalta jatkaa yhteistyötä Annaleenan kanssa uuden tuotteen tiimoilta.”

”Halusin suunnitella Hakolalle tuolin, joka täydentäisi heidän kalustevalikoimaansa luonnollisella ja kiinnostavalla tavalla. Mama-tuolin suunnittelussa keskityin erityisesti ergonomiaan, estetiikkaan, valmistettavuuteen ja tuotteen varioituvuuteen. Ideani tuolin muotoiluun kumpusivat perinteisestä pohjoismaisesta kalustesuunnittelusta, puumateriaalin käytön luomista lainalaisuuksista sekä aikamme arvoista ja estetiikasta.”

Hakola Mama-tuoli maalattu saarni

”Mama-tuolin suunnitteluprosessiin kuului tiivis yhteistyö Jurvan tehtaan ja erityisesti puuseppä Petri Karjalaisen kanssa. Minulle oli tärkeää ymmärtää paremmin miten puisia tuoleja tehdään ja mitkä asiat vaikuttavat tuotannossa, sillä Mama-tuolin kaarevien muotojen aikaansaamiseksi vaaditaan jopa viisi erilaista taivutetta.”

”Petri valmisti tuolista useita prototyyppejä, joiden avulla viimeistelimme mitoitukselliset ja ergonomiset yksityiskohdat. Mama-tuoliin käytetään vain kovimpia puulajeja, eli saarnea ja tammea, ja sitä saa myös maalattuna ja pehmustettuna versiona. Lopputulos ylitti odotukseni ja olen tästä tuolista erittäin iloinen ja ylpeä.”

Hakola Mama-tuoli
Mama-tuoli tammesta.

SAMULIN SUUNNITTELEMIA TUOTTEITA:

1.385,00
249,00445,00
1.385,00
249,00445,00
1.385,00
249,00445,00