Samuli Helavuo

SUUNNITTELIJAT

Samuli Helavuo

MAMA-SARJA, RIIPPU-HYLLY, EDIT-HYLLY

Palkittu muotoilija Samuli Helavuo yhdistää työssään funktionaaliset arvot ajattomaan estetiikkaan. Hakolalle Samuli on suunnitellut Riippu- ja Edit-hyllyt, Mama-tuolit, sekä Mama-pöydän. Samulin Hakolalle suunnittelemat tuotteet ovat innovatiivisen muotoilijan ja jurvalaisten puuseppien yhteistyön helmiä.

Hakola suunnittelija Samuli Helavuo

“Olen seurannut tiiviisti Hakolan malliston kehitystä viime vuosina. Riippu- ja Edit-hyllyjen jälkeen tuntui luontevalta jatkaa yhteistyötä Annaleenan kanssa uuden tuotteen tiimoilta.”

”Halusin suunnitella Hakolalle tuolin, joka täydentäisi kalustevalikoimaa luonnollisella ja kiinnostavalla tavalla. Mama-tuolin suunnittelussa keskityin erityisesti ergonomiaan, estetiikkaan, valmistettavuuteen ja tuotteen muunneltavuuteen. Ideani tuolin muotoiluun kumpusivat perinteisestä pohjoismaisesta kalustesuunnittelusta, puumateriaalin käytön luomista lainalaisuuksista sekä aikamme arvoista ja estetiikasta.”

Hakola Mama-tuoli

”Mama-tuolin suunnitteluprosessiin kuului tiivis yhteistyö Jurvan tehtaan ja erityisesti puuseppä Petri Karjalaisen kanssa. Minulle oli tärkeää ymmärtää paremmin miten puisia tuoleja tehdään ja mitkä asiat vaikuttavat tuotannossa, sillä Mama-tuolin kaarevien muotojen aikaansaamiseksi vaaditaan jopa viisi erilaista taivutetta.”

”Petri valmisti tuolista useita prototyyppejä, joiden avulla viimeistelimme mitoitukselliset ja ergonomiset yksityiskohdat. Mama-tuoliin käytetään vain kovimpia puulajeja, eli saarnea ja tammea, ja sitä saa myös maalattuna ja pehmustettuna versiona. Lopputulos ylitti odotukseni ja olen tästä tuolista erittäin iloinen ja ylpeä.”

Hakola käsinojaton Mama-tuoli tammi

SAMULIN SUUNNITTELEMIA TUOTTEITA:

1.385,00