Fanni Suvila ja Ines Wartiainen

SUUNNITTELIJAT

Fanni Suvila ja Ines Wartiainen

ROUND-SOHVAPÖYTÄ

Fanni Suvila ja Ines Wartiainen ovat suunnitelleet Hakolalle Round-pöytäsarjan. Round-pöytien nimi viittaa sohvapöydän keskeiseen sijaintiin istuinryhmässä.

Hakola suunnittelijat Ines Wartiainen Fanni Suvila

Keitä olette ja miten päädyitte suunnittelemaan Hakolalle?

Ines & Fanni: Olemme molemmat sisustusarkkitehteja ja kalustesuunnittelijoita. Tutustuimme Hakolan luovaan johtajaan Annaleenaan jo opiskeluaikana. Esteettiset näkemykset ja pyrkimykset edistää hyvää muotoilua sekä eettisesti tuotettuja laatuhuonekaluja loivat hyvän pohjan yhteistyölle, hauskaa seuraa unohtamatta!

Hakola Round-sohvapöytä

Minkä tuotteen olette suunnitellut Hakolalle ja mistä saitte siihen idean?

I & F: Olemme yhdessä suunnitelleet Hakolalle Round-pöytäsarjan. Suunnittelu lähti liikkeelle tarpeesta kasvattaa Hakolan tuoteperhettä, jonka keskiössä ovat kauniit ja laadukkaat sohvat. Tavoitteena oli suunnitella pöytä, joka täydentää istuinryhmän, on kaunis ja käytännöllinen. Sohva on usein yksi suurimmista kodin irtokalusteista, ja sen rinnalle haluttiin luoda keveä ja sirorakenteinen pöytä, jotta kokonaisuus ei muodostu raskaaksi. Kehittelimme pöytää yhdessä aika pitkään, ja on ollut ihanaa huomata kuinka monet ovat ottaneet Roundin omakseen ja osaksi arkeaan.

Minkälainen on suunnittelufilosofiasi?

I: Muotoilun avulla on mahdollista pyrkiä vaikuttamaan ihmisten toimintaan ja hyvinvointiin. Pyrin siihen, että suunnittelemieni esineiden taustalla on funktion lisäksi aina jokin pieni tarina tai ideologia. Tarinan ei tarvitse olla itsestäänselvä tai silmiinpistävä. Yksinkertaisissakin esineissä voi olla taustalla juju, joka joko huomataan tai ei; pelkkä esineen tuottama ilo joko esteettisesti tai toiminnallisesti riittää myös.

F: Suunnittelijafilosofiani on, että pyrin aina tekemään innostavaa työtä, sillä positiivinen asenne ja motivaatio näkyvät aina lopputuloksessa.

Hakola Round-sohvapöytä
Round-sohvapöytä mustana.

Mistä sinut tunnetaan?

I: Minut tunnetaan värikkäästä ilmaisusta niin sosiaalisissa tilanteissa kuin työni kautta. Muotojen ja värien kontrastit saavat esineisiin ja ympäristöömme vipinää, eloa ja iloa.

F: Minut liitetään suunnittelijana usein tilojen ja värien yhteispeliin. Vaaleanpunaisen värin vaikutukset ovat olleet viime vuosina erityisen intohimon ja tutkimusteni kohde työssäni.

HAKOLAN TUOTTEITA:

Jenni Pehkonen

Muotoilija, sisustusarkkitehti ja puutaiteen tekijä Jenni Pehkonen on huonekalujen lisäksi tullut tunnetuksi puureliefeistään. Momo-kaappi ja -senkki ovat Pehkosen ensimmäiset Hakolalle suunnittelemat tuotteet, joissa näkyy muotoilijan kiinnostus puun mahdollisuuksiin ja perinteiseksi miellettyjen puuntyöstötapojen käyttöön moderneilla tavoilla.

Lue lisää
Fanni Suvila ja Ines Wartiainen

Fanni Suvila ja Ines Wartiainen ovat suunnitelleet Hakolalle Round-pöytäsarjan. Round-pöytien nimi viittaa sohvapöydän keskeiseen sijaintiin istuinryhmässä.

Lue lisää
Hanna Anonen

Palkittu muotoilija Hanna Anonen tunnetaan erityisesti kekseliäästä värien ja muotojen yhdistelystä. Laajasti kansainvälisessä mediassa noteerattu Anonen on suunnitellut Hakolalle yrityksen kaikkien aikojen ensimmäisen varjostimen, näyttävän Cocktailin.

Lue lisää