Eija Vehviläinen

SUUNNITTELIJAT

Eija Vehviläinen

Bloom-viltti, Big Yellow ja Big Blue -taulut

Eija Vehviläinen on kuvittaja ja visuaalinen suunnittelija, joka tunnetaan ennakkoluulottomasta värienkäytöstä, vahvoista muodoista ja leikkisistä mittasuhteista. Hakolan mallistossa Vehviläisen jättikokoiset puutarhakukat puhkeavat kukkaan sisustustauluissa sekä ylellisessä, kaksipuoleisessa villaviltissä.

”Olen suunnittelijana leikkisä, kokeileva ja keskeneräinen, mutta toisaalta toistoa, järjestystä ja symmetriaa rakastava. Identiteettini on siis ehkä hieman ristiriitainen. Haluan myös jatkuvasti kehittyä ja löytää uusia tapoja nähdä ja tehdä. Suunnittelijana aikomukseni on kulkea omaa polkuani sekä luoda samalla kestävää ja sopivassa suhteessa ajatonta designia.”

Vehviläisen kuvituksissa on näkynyt jo vuosien ajan paljon kukka- ja kasviaiheisia elementtejä. Idea puutarhakukkien siirtämiseen kotien seinille sisustustaulujen muodossa ja sohville viltin muodossa lähti Hakolan luovalta johtajalta Annaleena Hakolalta.

”Vuosien aikana piirtämieni kukkien muotokieli on pikkuhiljaa kehittynyt, ja samalla myös kuvitustyylini on mennyt rohkeampaan suuntaan. Kukka-aiheisissa teoksissa keskityn ensisijaisesti muotoon. Kokeilen eri väriyhdistelmiä melko sattumanvaraisesti ja tutkin samalla eri elementtien keskinäistä dynamiikkaa. Olen näiden asioiden suhteen kuitenkin hyvin intuitiivinen, enkä koskaan ole ollut erityisen kiinnostunut esimerkiksi väriopista.”

Hakolan mallistosta löytyy Vehviläisen kuvituksilla kaksi erilaista sisustustaulua: Big Blue ja Big Yellow sekä ylellinen, kaksipuoleinen viltti Bloom.

”Kuvitukseni ovat yhdistelmä orgaanista ja pelkistettyä graafista muotokieltä – niissä on jotain hyvin suomalaista ja samalla myös jotain vähän vierasta. Työskennellessä yritän pelkistää parhaani mukaan, mutta tietynlainen runsaus taitaa silti leimata tyyliäni.”

Tuotteet valmistetaan suomalaista käsityötä vaalien. Villahuovat kudotaan Lapualla, Annalan kutomossa. Sisustustaulut on pingotettu puisiin kiilapuihin ja painettu käsin kankaalle Aitoossa.

”Tuotantoprosessia oli alusta loppuun todella mielenkiintoista seurata. Saimme paljon tietoa, näkemystä ja apua toteutukseen eri alojen ammattilaisilta. Oli ainutlaatuista tehdä yhteistyötä jo olemassa olevista teoksista. Lopputulos yllätti täysin – kankaalla ja tekstiilipinnalla työt saavat uuden elämän.”

EIJA VEHVILÄISEN SUUNNITTELEMIA TUOTTEITA:

Petra Lassenius: We-moduulisohva

We:stä Lassenius halusi monipuolisen ja muunneltavan kalusteen, joka Day-nojatuolin tapaan on helppo siirtää tilasta toiseen ja tarpeesta seuraavaan. Nimi We tulee ajatuksesta, että sohva on suunniteltu tuomaan ihmiset yhteen.

Lue lisää
Studio Finna

Suunnittelutoimisto Studio Finnan perustajat Anni Pitkäjärvi ja Hanna-Kaarina Heikkilä ovat sekä kotimaamme nimekkäimpiä, mutta myös kansainvälisesti tunnettuja suunnittelijoita. Kaksikon mittava ammattitaito venyy aina sisustussuunnittelusta kalustedesigniin asti. Hakolalle suunnittelijat saivat luoda kaksi erilaista sänkymallia kolmessa koossa. 

Lue lisää
Jenni Pehkonen

Muotoilija, sisustusarkkitehti ja puutaiteen tekijä Jenni Pehkonen on huonekalujen lisäksi tullut tunnetuksi puureliefeistään. Momo-kaappi ja -senkki ovat Pehkosen ensimmäiset Hakolalle suunnittelemat tuotteet, joissa näkyy muotoilijan kiinnostus puun mahdollisuuksiin ja perinteiseksi miellettyjen puuntyöstötapojen käyttöön moderneilla tavoilla.

Lue lisää