Anni Pitkäjärvi

SUUNNITTELIJAT

Anni Pitkäjärvi

Anni Pitkäjärvi tunnetaan oivaltavista ja tunteita herättävistä kalusteista, joissa käytettävyyttä ei ole unohdettu. Hakolalle Anni on suunnitellut jo klassikoksi muodostuneen Lempi-hyllyn, sekä erilaisia myymäläkalusteita ja tiloja.

Suunnittelija Anni Pitkäjärvi

”Työssäni muotoilijana suunnittelen pääsääntöisesti kalusteita, mutta teen myös tuote- ja sisustussuunnittelua. Ensimmäinen projektini Hakolan kanssa oli Habitare-messujen osaston suunnittelu vuonna 2015. Annaleena pyysi minua suunnittelemaan messuosaston, joka ilmentäisi Hakolan uutta konseptia. Samaan aikaan suunnittelemani Lempi-hylly otettiin osaksi Hakolan uutta mallistoa.”

Hakola Lempi-hylly puuteri

”Suunnitellessani Lempi-hyllyä inspiroiduin Art Deco -ajalta peräisin olevista pyöreistä pikkuhyllyistä, joissa kiertää kaksi rengasta ja niiden välissä on hyllylevyjä. Halusin tuoda samaa estetiikkaa tähän päivään yksinkertaistamalla ideaa, ja näin luoda pienen alttarin vaikkapa rakkaimmille koruille. Ajattelin myös, että hyllyn renkaaseen voi kätevästi ripustaa vaatteita.

Ihmiset ovat vuosien aikana keksineet mitä erilaisimpia tapoja käyttää hyllyä. On inspiroivaa seurata, miten Lempi on päätynyt osaksi monenlaisia sisustuksia ja kuinka käyttäjät ovat ottaneet sen omakseen.”

Hakola Lempi-hylly ja Day-tuoli sekä -rahi
Lempi-hylly valkoisena ja Day-tuoli sekä -rahi sahramin värisellä Hallingdal 65-kankaalla.

”Lempi-hyllyn lisäksi olen suunnitellut Hakolalle pop-up shopin, Stockmannin shop-in-shopin sekä viimeisimpänä valmistilakonseptin jota voidaan käyttää erilaisissa myymälätiloissa. Pari vuotta sitten perustimme ystäväni kanssa Studio Finnan, jonka puitteissa olemme tehneet viime vuodet suunnittelutyötä. Lempi-hyllyn lisäksi tunnetuimpia suunnittelutöitäni on tanskalaisella OkDesignilla valmistuksessa oleva Pinna-hattuhylly sekä Ferm Livingin Pujo-kalustesarja, joka on ollut viime aikoina aktiivisesti esillä niin kotimaisessa kuin ulkomaalaisessakin mediassa.”

LUE SEURAAVAKSI:

Ville Auvinen

Palkitun muotoilijan ja puusepän Ville Auvisen kalusteissa yhdistyvät oivaltava muotoilu ja vahva puukäsityöosaaminen. Monikäyttöinen tulevaisuuden klassikko Domino-penkki on Auvisen ensimmäinen Hakolalle suunnittelema tuote.

Lue lisää
Petra Lassenius

Sisustusarkkitehti ja huonekalumuotoilija Petra Lassenius tunnetaan pitkästä urastaan verhoiltujen kalusteiden suunnittelijana. Hakolalle Petra on suunnitellut suositun Day-nojatuolin, jossa kauneus ja mukavuus yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue lisää
Anni Pitkäjärvi

Anni Pitkäjärvi tunnetaan oivaltavista ja tunteita herättävistä kalusteista, joissa käytettävyyttä ei unohdeta. Hakolalle Anni on suunnitellut jo klassikoksi muodostuneen Lempi-hyllyn, ja lisäksi erilaisia myymäläkalusteita ja tiloja.

Lue lisää