Anni Pitkäjärvi

SUUNNITTELIJAT

Anni Pitkäjärvi

Anni Pitkäjärvi tunnetaan oivaltavista ja tunteita herättävistä kalusteista, joissa käytettävyyttä ei unohdeta. Hakolalle Anni on suunnitellut jo klassikoksi muodostuneen Lempi-hyllyn, ja lisäksi erilaisia myymäläkalusteita ja tiloja.

Suunnittelija Anni Pitkäjärvi

”Työssäni muotoilijana suunnittelen pääsääntöisesti kalusteita, mutta teen myös tuote- ja sisustussuunnittelua. Ensimmäinen projektini Hakolan kanssa oli Habitare-messujen osaston suunnittelu vuonna 2015. Annaleena pyysi minua suunnittelemaan messuosaston, joka ilmentäisi Hakolan uutta konseptia. Samaan aikaan suunnittelemani Lempi-hylly otettiin osaksi Hakolan uutta mallistoa.”

Hakola Lempi-hylly

”Suunnitellessani Lempi-hyllyä inspiroiduin Art Deco -ajalta peräisin olevista pyöreistä pikkuhyllyistä, joissa kiertää kaksi rengasta ja niiden välissä on hyllylevyjä. Halusin tuoda samaa estetiikkaa tähän päivään yksinkertaistamalla ideaa, ja näin luoda pienen alttarin vaikkapa rakkaimmille koruille. Ajattelin myös, että hyllyn renkaaseen voi kätevästi ripustaa vaatteita.

Ihmiset ovat vuosien aikana keksineet mitä erilaisimpia tapoja käyttää hyllyä. On inspiroivaa seurata, miten Lempi on päätynyt osaksi monenlaisia sisustuksia ja kuinka käyttäjät ovat ottaneet sen omakseen.”

Hakola Lempi-hylly ja Day-tuoli sekä -rahi
Lempi-hylly valkoisena ja Day-tuoli sekä -rahi sahramin värisellä Hallingdal 65-kankaalla.

”Lempi-hyllyn lisäksi olen suunnitellut Hakolalle pop-up shopin, Stockmannin shop-in-shopin sekä viimeisimpänä valmistilakonseptin jota voidaan käyttää erilaisissa myymälätiloissa. Pari vuotta sitten perustimme ystäväni kanssa Studio Finnan, jonka puitteissa olemme tehneet viime vuodet suunnittelutyötä. Lempi-hyllyn lisäksi tunnetuimpia suunnittelutöitäni on tanskalaisella OkDesignilla valmistuksessa oleva Pinna-hattuhylly sekä Ferm Livingin Pujo-kalustesarja, joka on ollut viime aikoina aktiivisesti esillä niin kotimaisessa kuin ulkomaalaisessakin mediassa.”

Hakola Lempi-hylly

HAKOLAN TUOTTEITA:

129,00