Lotta Maija

SUUNNITTELIJAT

Lotta Maija

PAMPU JA LAINE -VILLAHUOVAT

Lotta Maija on kuosi- ja pintasuunnittelija, joka on tunnettu leikkisistä hedelmä- ja kukkakuoseistaan. Kuoseja on nähty kodin tekstiileissä, vaatteissa, asusteissa ja erilaisissa paperitavaroissa, kuten kirjan kuvituksissa. Lotta Maijan tyyli on suloinen, värikäs ja iloinen. Hakolalle Lotta Maija on suunnitellut pehmoiset Pampu- ja Laine -villahuovat, jotka on valmistettu yhteistyössä Lapuan Kankureiden kanssa.

Hakola Pampu ja Laine -villahuopien suunnittelija suunnittelija Lotta Maija

”Kudottavien kuosien suunnittelun lähtökohtana oli luoda kaksi ajatonta ja abstraktia kuviota, jotka toimivat sekä yhdessä että erikseen.

Ensimmäisiä luonnoksia oli lukuisia, sillä halusin tehdä mahdollisimman monta nopeaa hahmotelmaa takertumatta yksityiskohtiin liikaa. Tässä vaiheessa oli tärkeintä löytää mielenkiintoisimmat muodot ja rytmit jatkokehitystä varten.”

Hakola Pampu vaaleanharmaa ja sitruuna

”Luonnosten joukosta valitsimme tuotekehitystiimin kanssa kiinnostavimmat aihiot, joita aloin hiomaan lopulliseen muotoonsa. Kuvioita suunnitellessani oli tärkeää, että ne istuisivat Hakolan mallistoon ja ilmeeseen saumattomasti.”

”Laine on kulmikas ja dynaaminen kuosi, jonka pinnassa leikittelevät aallot ja kulmikkuus vaihtelevat omissa osioissaan. Kuvio on inspiroitunut Helsingin edustan aaltojen ja rantakallioiden yhteiselosta. Pampu-kuosi toimii Laine-kuosin oivana vastinparina. Pampun pyöreät ja pehmeät muodot taas saivat inspiraationsa taivaalla leijailevista pampulamaisista kumpupilvistä.”

Hakola Laine-villahuopa vaaleanpunainen

LOTTA MAIJAN SUUNNITTELEMIA TUOTTEITA:

Joanna Laajisto

Palkittu sisustusarkkitehti ja kalustemuotoilija Joanna Laajisto tunnetaan erityisesti julkitiloihin erikoistuneen suunnittelutoimisto Studio Joanna Laajiston vetäjänä. Joannan toimiston käsialaa ovat esimerkiksi monet Helsingissä sijaitsevat ravintolat, kuten Storyt, Kallion Way ja Löyly. Hakolalle Joanna on suunnitellut Bobo-sohvan ja -nojatuolin.

Lue lisää
Petra Lassenius

Sisustusarkkitehti ja huonekalumuotoilija Petra Lassenius tunnetaan pitkästä urastaan verhoiltujen kalusteiden suunnittelijana. Hakolalle Petra on suunnitellut suositun Day-nojatuolin, jossa kauneus ja mukavuus yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue lisää
Ville Auvinen

Palkitun muotoilijan ja puusepän Ville Auvisen kalusteissa yhdistyvät oivaltava muotoilu ja vahva puukäsityöosaaminen. Monikäyttöinen tulevaisuuden klassikko Domino-penkki on Auvisen ensimmäinen Hakolalle suunnittelema tuote.

Lue lisää