Joanna Laajisto

SUUNNITTELIJAT

Joanna Laajisto

BOBO-SARJA

Palkittu sisustusarkkitehti ja kalustemuotoilija Joanna Laajisto tunnetaan erityisesti julkitiloihin erikoistuneen suunnittelutoimisto Studio Joanna Laajiston vetäjänä. Joannan toimiston käsialaa ovat esimerkiksi monet Helsingissä sijaitsevat ravintolat, kuten Storyt, Kallion Way ja Löyly. Hakolalle Joanna on suunnitellut Bobo-sohvan ja -nojatuolin.

Hakola suunnittelija Joanna Laajisto

”Bobo-sarja käsittää kaksi erikokoista sohvaa ja nojatuolin. Niiden ideana on olla mittasuhteiltaan ja rakenteeltaan sekä julkitiloihin että kotioloihin soveltuvia. Muotokieli on samaan aikaan pehmeää ja niukkaa, mikä kuvastaa hyvin omaa estetiikkaani. Sohvan tärkeimmästä laatukriteeristä, mukavuudesta, ei myöskään ole tingitty. Selkänojan kaarevat muodot myötäilevät ihmisen kehoa ja kutsuvat vetäytymään sen nurkkaan.”

Hakola Bobo-nojatuoli

Bobo-sohvan valmistaminen pyöreine muotoineen vaatii paljon osaamista ja käsityötä ja se onkin hieno osoitus uusien ja perinteisten valmistustapojen yhdistämisestä. Runkorakenne on tehty massiivipuusta ja vanerista kuten Hakolan sohvat yleensä, mutta pyöreät muodot on saatu prässäämällä uudella tekniikalla kierrätyskuiduista. Bobon käsinojien muotit ovat KO-HO:n käsialaa.

”Bobo-sarjan jujuna ovat pienet yksityiskohdat ja laadukkaat luonnonmateriaaleista valmistetut verhoilukankaat. Jalkojen irrotettavat säärystimet kuvastavat mielestäni hyvin kalusteen “porvarillisen boheemia” luonnetta, johon nimi Bobo viittaa.”

“Hakolan kotimainen valmistus antoi ainutlaatuiset mahdollisuudet tuotekehitykselle ja laadunvalvonnalle. Näin varmistui myös se, että tuotanto on mahdollisimman eettistä ja ekologista, mikä on minulle henkilökohtaisesti tärkeää.”

TUTUSTU BOBOIHIN:

4.175,004.270,00