Hakola Friends: Timo, Hanna ja lapset

HAKOLA FRIENDS

Timo, Hanna ja lapset

Timo, Hanna sekä lapset Leo ja Niilo asuvat Olympiakylässä, Käpylän kaupunginosassa, Helsingissä. Perheen kerrostaloasunto on kolmio ja siinä on asuttu jo 10 vuoden ajan. Kerrostalo on alunperin rakennettu 40-luvun olympialaisia varten, jotka loppupeleissä siirtyivät sodan takia.

Hakola Friends: Lazy-sohva Timon kotona

Hei, kuka olet ja mistä tunnet Hakolan?

Olen Timo Niskanen ja olen muotoilija. Olen designvalaisimia valmistavan Himmee Oy:n perustaja ja suunnittelija. Hakolan uudelleen brändäyksen aikoihin tutustuimme Hakolan luovan johtajan Annaleenan kanssa toisiimme ja olemme tehneet yhteistyötä sen jälkeen.

Hakola Friends: Timon kotona

Mitä omistat Hakolalta?

Meillä on olohuoneessa Lazy-sohva, josta olemme pitäneet kovasti. Koko perhe mahtuu sohvalle samaan aikaan katsomaan elokuvia. Päälliset on pesty kerran ja takaisin laitto onnistui mutkitta. Muutama naapurikin on itse asiassa hankkinut samanlaisen sohvan käytyään meillä koeistumassa sen.

Sohvan neutraali sävy sopii hyvin sisustukseemme. Eri värisillä tyynyillä on kiva vaihdella ilmettä.

Hakola Friends: Lazy-sohva Timon kotona

Mikä on lempipaikka kotonasi?

Kyllä lempipaikkani on olohuoneen ruokapöydän äärellä. Siinä tulee luettua lehteä, syötyä perheen ja ystävien kesken sekä piirrettyä ja askarreltua lasten kanssa. Moni tärkeä asia tapahtuu pöydän ympärillä.

Hakola Friends: Lazy-sohva Timon kotona

Miten kuvailisit kotinne sisustusta?

Kaikki turha tavara on minimoitu ja huonekalujakin on vain vähän, sillä kaikella on oltava oma paikkansa. Omia valaisimia kodissamme on paljon ja usein prototyypitkin ovat kotona testissä.

Kodissamme on paljon vintage huonekaluja, koska ne sopivat kokonsa ja muotokielensä ansiosta hyvin asunnon henkeen. Meillä on myös monien meille tuttujen suomalaisten muotoilijoiden tuotteita, kuten astioita, tekstiilejä ja huonekaluja. On hauskaa, kun tuntee ihmiset ja tarinat tuotteiden takaa.

Asunto remontoitiin täysin, kun muutimme siihen 10 vuotta sitten. Pieniä muutoksia on tapahtunut paljon sen jälkeen, joka ikinen seinä on ainakin kerran vaihtanut väriä.

Hakola Friends: Timon kotona

LUE SEURAAVAKSI:

Hakola Friends: Kristiina ja Max

Kristiinan ja Maxin moderni paritalo Klaukkalassa on täynnä elämää. Kaksi pientä lasta pitävät arjen kiireisenä, mutta vapaa-ajallaan perhe ideoi mielellään uudistuksia ja etsii talon tunnelmaan sopivia vanhoja sisustusaarteita.

Lue lisää
Hakola Friends: Inke

Inke Ketonen asuu kahden jackrusselinterrierin Kaapon ja Lempin kanssa yli satavuotiaassa töölöläistalossa. Inke ja koirat ovat asuneet valoisassa 65-neliöisessä kaksiossa jo yhdeksän vuotta, mutta vuosi sitten asuntoon tehtiin mittava remontti, jonka jälkeen Inkestä tuntui kuin olisi muuttanut uudestaan vanhaan kotiin.

Lue lisää
Hakola Friends: Tiina ja lapset

Tiina asuu lastensa kanssa Vallilan kaupunginosassa Helsingissä. Perheen asunnossa on 52 neliötä ja se on koti neljälle. ”En koe, että asumme ahtaasti, vaan pikemminkin tiiviisti. Pieni koti on tehnyt myös sen, että tykkäämme olla toistemme lähellä.”

Lue lisää