Studio Finna

SUUNNITTELIJAT

Studio Finna

GLORY- JA NEST-SÄNGYT

Suunnittelutoimisto Studio Finnan perustajat Anni Pitkäjärvi ja Hanna-Kaarina Heikkilä ovat sekä kotimaamme nimekkäimpiä, mutta myös kansainvälisesti tunnettuja suunnittelijoita. Kaksikon mittava ammattitaito venyy aina sisustussuunnittelusta kalustedesigniin asti. Hakolalle suunnittelijat saivat luoda kaksi erilaista sänkymallia kolmessa koossa. 

Inspiraatiosta tuotantoon

Pitkäjärvellä on suunnittelutaustaa Hakolan kanssa pop up- ja shop in shop -pisteiden suunnittelusta ja hänen kädenjälkeään on myös Hakolan Lempi-hylly. Studio Finnan ja Hakolan yhteistyö sänkyjen parissa alkoi luonnollisesti, koska kaikki tiesivät, että tähtäin olisi sama; tehdä Hakolan identiteettiin sopiva, mutta koko designmaailmaa mullistava uutuusmallisto. Lopputulos kertoo uskalluksesta ajatella suuremmin. 

”Koko prosessi lähti liikkeelle yhteisten suuntaviivojen määrittelystä ja avoimesta keskustelusta. Meidän kahden työskentelytapamme on synkronoitunut vuosien saatossa saumattomaksi yhteistyöksi ja ymmärrämme mitä toinen ajattelee,” Heikkilä avaa.

Luova suunnittelu pitää sisällään aina tarkkaa teknistä määrittelyä ja kohderyhmäymmärrystä, jotta designerottuvuus yhdistyy helppoon käytettävyyteen.

”Syntyneistä ideoista valittiin kolme, jotka jatkoivat matkaansa teknisten palavereiden jälkeen 3D-mallinnukseen ja tuotekehitykseen. Annaleena Hakola vastasi kangasvalinnoista, joihin mekin toki annoimme oman näkemyksemme,” Pitkäjärvi kertoo.

Mallisto luo uutta makuuhuonekontekstia

”Olemme iloisia siitä, että pääsimme luomaan rohkeaa makuuhuonekontekstia, joka avaa täysin uudenlaisen sisustusmaailman. Sänky voi olla sohvan ja sängyn hybridi, oleskelupaikka, kodin keskipiste. Värivalinnoilla voi luoda omanlaisensa makuuhuoneen, josta nauttia,” Pitkäjärvi summaa.

”Sängyt ovat luonteiltaan erilaisia ja toimivat erilaisissa kodeissa. Toivomme, että intuitioista kumpuava luovuutemme saa sänkyjen ostajat nauttimaan omasta, uudesta huonekalustaan haluamallaan tavalla. Oma persoonallisuus saa näkyä myös sängyssä,” Heikkilä sanoo.

Vastuullinen, laadukas valinta

Hakola Beds -mallisto on omiaan avaamaan myös makuuhuoneen ovet silmäpareille. Kotimainen, vastuullinen sänky on vahvasti visuaalinen taidonnäyte suomalaista muotoilua, mutta myös laadukas unta ajatellen.

”Sängyn sohvamainen pääty, vaihdettavat päälliset ja kaunis muotokieli tekevät kalusteesta näyttävän elementin. Miksei sänky toimisi myös olohuoneessa? Myös sellainen koti olisi inspiroivaa nähdä,” Heikkilä miettii.

STUDIO FINNAN SUUNNITTELEMIA TUOTTEITA:

Anni Pitkäjärvi

Anni Pitkäjärvi tunnetaan oivaltavista ja tunteita herättävistä kalusteista, joissa käytettävyyttä ei unohdeta. Hakolalle Anni on suunnitellut jo klassikoksi muodostuneen Lempi-hyllyn, ja lisäksi erilaisia myymäläkalusteita ja tiloja.

Lue lisää
Jenni Pehkonen

Muotoilija, sisustusarkkitehti ja puutaiteen tekijä Jenni Pehkonen on huonekalujen lisäksi tullut tunnetuksi puureliefeistään. Momo-kaappi ja -senkki ovat Pehkosen ensimmäiset Hakolalle suunnittelemat tuotteet, joissa näkyy muotoilijan kiinnostus puun mahdollisuuksiin ja perinteiseksi miellettyjen puuntyöstötapojen käyttöön moderneilla tavoilla.

Lue lisää
Joanna Laajisto

Palkittu sisustusarkkitehti ja kalustemuotoilija Joanna Laajisto tunnetaan erityisesti julkitiloihin erikoistuneen suunnittelutoimisto Studio Joanna Laajiston vetäjänä. Joannan toimiston käsialaa ovat esimerkiksi monet Helsingissä sijaitsevat ravintolat, kuten Storyt, Kallion Way ja Löyly. Hakolalle Joanna on suunnitellut Bobo-sohvan ja -nojatuolin.

Lue lisää