Jenni Pehkonen

SUUNNITTELIJAT

Jenni Pehkonen

MOMO-KAAPPI JA SENKKI

Muotoilija, sisustusarkkitehti ja puutaiteen tekijä Jenni Pehkonen on huonekalujen lisäksi tullut tunnetuksi puureliefeistään. Momo-kaappi ja -senkki ovat Pehkosen ensimmäiset Hakolalle suunnittelemat tuotteet, joissa näkyy muotoilijan kiinnostus puun mahdollisuuksiin ja perinteiseksi miellettyjen puuntyöstötapojen käyttöön moderneilla tavoilla.

“Lempimateriaalini on puu, jota tykkään fiilistellä, ihastella ja työstää. Viime vuosina olen keskittynyt luomaan ja tutkimaan sen erilaisia pintoja. Minulle on työssäni tärkeää olla utelias, leikkisä ja pitää mieleni avoimena kaikenlaisille ideoille.”

Momo-kaappi ja -senkki saivat alkunsa arkisista havainnoista.

“Idea lähti minulle tavalliseen tapaan, ympäristöni havainnoimisella. Arkiset havainnot kertyvät muistini kolkkiin ja joskus ne tupsahtavat mitä yllättävimmissä tilanteissa ideoiksi tai orastaviksi ajatuksiksi muodoista tai pinnoista. Ratikassa, juhliessa tai vaikka juuri ennen nukahtamista.”

Nimi Momo tulee sanoista modest ja modern, joilla tarkoitetaan sotien jälkeistä modernia, konstailematonta arkkitehtuuria ja tyylisuuntaa.

“Momon muotokieli on hyvin arkinen ja perinteikäs, mutta tarkemmin katseltuna hienostunut taidonnäyte puunkäytön käsityöstä. Minulle muotoilijana on tärkeää että suunnittelemani tuotteet ovat katseenkestäviä jokaisesta suunnasta tarkasteltuna, minkä takia kaappia ja senkkiä voi käyttää myös tilaa jakavina elementteinä.”

Punotut kaapinovet on myös kunnianosoitus pärepunontataidolle, millä on Suomessa pitkät perinteet ja jonka hallitsee enää kourallinen käsityöammattilaisia. Momo-sarja on osa Hakolan jurvalaisen puuseppäperinteen säilyttämiseen tähtäävää jatkumoa ja jokaisen Momo-kaapin päreovet punoo käsin puuseppä Pekka Mäki Jurvan tehtaallamme.

JENNI PEHKOSEN SUUNNITTELEMIA TUOTTEITA:

1.780,001.960,00
2.190,002.410,00
Hakola Designers: Hanna Anonen

Palkittu muotoilija Hanna Anonen tunnetaan rohkeasta ja yllätyksellisistä värienkäytöstä sekä leikkisästä muotokielestä. Laajasti kansainvälisessä mediassakin noteerattu muotoilija on suunnitellut Hakolalle herkulliset Cocktail-varjostimet ja Bonbon-peilit.

Lue lisää
Fanni Suvila ja Ines Wartiainen

Fanni Suvila ja Ines Wartiainen ovat suunnitelleet Hakolalle Round-pöytäsarjan. Round-pöytien nimi viittaa sohvapöydän keskeiseen sijaintiin istuinryhmässä.

Lue lisää
Studio Finna

Suunnittelutoimisto Studio Finnan perustajat Anni Pitkäjärvi ja Hanna-Kaarina Heikkilä ovat sekä kotimaamme nimekkäimpiä, mutta myös kansainvälisesti tunnettuja suunnittelijoita. Kaksikon mittava ammattitaito venyy aina sisustussuunnittelusta kalustedesigniin asti. Hakolalle suunnittelijat saivat luoda kaksi erilaista sänkymallia kolmessa koossa. 

Lue lisää