Jenni Pehkonen

SUUNNITTELIJAT

Jenni Pehkonen

MOMO-KAAPPI JA SENKKI

Muotoilija, sisustusarkkitehti ja puutaiteen tekijä Jenni Pehkonen on huonekalujen lisäksi tullut tunnetuksi puureliefeistään. Momo-kaappi ja -senkki ovat Pehkosen ensimmäiset Hakolalle suunnittelemat tuotteet, joissa näkyy muotoilijan kiinnostus puun mahdollisuuksiin ja perinteiseksi miellettyjen puuntyöstötapojen käyttöön moderneilla tavoilla.

“Lempimateriaalini on puu, jota tykkään fiilistellä, ihastella ja työstää. Viime vuosina olen keskittynyt luomaan ja tutkimaan sen erilaisia pintoja. Minulle on työssäni tärkeää olla utelias, leikkisä ja pitää mieleni avoimena kaikenlaisille ideoille.”

Momo-kaappi ja -senkki saivat alkunsa arkisista havainnoista.

“Idea lähti minulle tavalliseen tapaan, ympäristöni havainnoimisella. Arkiset havainnot kertyvät muistini kolkkiin ja joskus ne tupsahtavat mitä yllättävimmissä tilanteissa ideoiksi tai orastaviksi ajatuksiksi muodoista tai pinnoista. Ratikassa, juhliessa tai vaikka juuri ennen nukahtamista.”

Nimi Momo tulee sanoista modest ja modern, joilla tarkoitetaan sotien jälkeistä modernia, konstailematonta arkkitehtuuria ja tyylisuuntaa.

“Momon muotokieli on hyvin arkinen ja perinteikäs, mutta tarkemmin katseltuna hienostunut taidonnäyte puunkäytön käsityöstä. Minulle muotoilijana on tärkeää että suunnittelemani tuotteet ovat katseenkestäviä jokaisesta suunnasta tarkasteltuna, minkä takia kaappia ja senkkiä voi käyttää myös tilaa jakavina elementteinä.”

Punotut kaapinovet on myös kunnianosoitus pärepunontataidolle, millä on Suomessa pitkät perinteet ja jonka hallitsee enää kourallinen käsityöammattilaisia. Momo-sarja on osa Hakolan jurvalaisen puuseppäperinteen säilyttämiseen tähtäävää jatkumoa ja jokaisen Momo-kaapin päreovet punoo käsin puuseppä Pekka Mäki Jurvan tehtaallamme.

JENNI PEHKOSEN SUUNNITTELEMIA TUOTTEITA:

1.780,001.960,00
2.190,002.410,00
Hanna Anonen

Palkittu muotoilija Hanna Anonen tunnetaan erityisesti kekseliäästä värien ja muotojen yhdistelystä. Laajasti kansainvälisessä mediassa noteerattu Anonen on suunnitellut Hakolalle yrityksen kaikkien aikojen ensimmäisen varjostimen, näyttävän Cocktailin.

Lue lisää
Samuli Helavuo

Palkittu muotoilija Samuli Helavuo yhdistää työssään funktionaaliset arvot ajattomaan estetiikkaan. Hakolalle Samuli on suunnitellut Riippu- ja Edit-hyllyt sekä viimeisimpänä Mama-tuolin. Samulin Hakolalle suunnittelemat tuotteet ovat innovatiivisen muotoilijan ja jurvalaisten puuseppien yhteistyön helmiä.

Lue lisää
Petra Lassenius: We-moduulisohva

We:stä Lassenius halusi monipuolisen ja muunneltavan kalusteen, joka Day-nojatuolin tapaan on helppo siirtää tilasta toiseen ja tarpeesta seuraavaan. Nimi We tulee ajatuksesta, että sohva on suunniteltu tuomaan ihmiset yhteen.

Lue lisää