La vita è bella

Annaleenan kynästä

La vita è bella

Näin kesäloma-aikaan on hyvä ottaa pieni paussi kaikesta ja vaikka vähän tylsistyä. Itse rakastan italialaista elämäntyyliä. Elämästä saa ja pitää nauttia, eikä kauniisiin asioihin panostaminen ole turhamaisuutta. Kokosin tähän juttuun suosikkini italialaisista elämänohjeista, joita noudattamalla tästä kesästä ja elämästä ylipäätään voi tulla vielä vähän ihanampaa.

Il dolce far niente. = Olemisen kepeys.

Olen päässyt irti siitä ajatuksesta, että olisi jotenkin väärin nauttia elämästä ja olla välillä tekemättä yhtään mitään tuotteliasta. Sanotaan, että vain joutilaana ihminen löytää itsensä. Laiskottelua tarvitaan, ehdottomasti. Tai sanoisin enemminkin, että nautiskelua, sillä laiskottelussa on hippusen negatiivinen sointu.

­

Festina lente. = Kiiruhda hitaasti.

Karrikoiden voi sanoa, että ahkeruus on tuottavuuden pahin vihollinen. Aina pitäisi malttaa katsoa hetki, ennen kuin lähtee tekemään uutta. Kun itsellä on hyvä olla ja on hetken saanut olla jouten, on tilaa synnyttää jotain erityistä.

­

Fare una passeggiata. = Mene kävelylle.

Italialaiset ovat tässäkin viisaita. Ajatus on yksinkertainen, mene kävelylle. Sopii mihin hetkeen tahansa ja yleensä pienen kävelyn jälkeen kaikki on helpompaa ja asiat tuppaavat ratkeamaan.

­

Anni, amori, e bicchieri di vino – non si contano mai. = Vuosia, rakastajia ja viinilasillisia – Niitä ei ikinä lasketa.

Tämä ei tarvitse selityksiä!

­

Sprezzatura. = Harkittu sattuma, jolla piilotetaan taituruus.

Mielenkiintoinen sisustaja tai pukeutuja taitaa sprezzaturan. Se on oikeastaan hyvin tarkkaan harkittu asia, joka katsojan silmään näyttää vähän vahingolta tai sattumalta. Se voi olla olohuoneen sohvalla lojuva sitruunankeltainen huopa muuten neutraalissa kokonaisuudessa tai vähän liian lyhyeksi solmittu kravatti. Sprezzatura tekee liian huolitellusta lookista kiinnostavan ja jopa vähän yllättävän.

­

La vita è bella. = Elämä on ihanaa.

Tämä on suosikkini, ja tämä meidän pitäisi muistaa joka päivä: elämä on ihanaa! Nautitaan siitä täysin siemauksin.

UUTUUSTUOTTEITA
2.190,002.410,00
220,00
1.780,001.960,00
Hakola Friends: Hanna

Kampaaja ja somevaikuttaja Hanna asuu kesäisin puolisonsa ja kissansa kanssa siirtolapuutarhamökissä. Aurinkoisen mökin keskipisteenä loikoilee keltavalkoraidallinen Filippa-vuodesohva, jolle myös pariskunnan kesävieraat mahtuvat illan tullen majoittumaan.

Lue lisää
Tarvitsemmeko pikadesignia?

Me Hakolassa uskomme siihen, että pikavoittoja ei ole, laatu kyllä maksaa itsensä takaisin. Uskomme, että tuotteistamme muodostuu ajan saatossa klassikoita, jotka ilahduttavat vuodesta toiseen.

Lue lisää
Hakola Designers: Samuli Helavuo

Palkittu muotoilija Samuli Helavuo yhdistää työssään lempeät arvot ajattomaan estetiikkaan. Muotoilijan kynästä on syntynyt Hakolan mallistoon useita moderneja klassikoita: Mama-perheen tuolit ja pöydät sekä Edit- ja Riippu-hylly.

Lue lisää