Annaleena Hakola

HAKOLA

Annaleena Hakola

ROHKEA UUDISTAJA

Hakolan luova johtaja Annaleena Hakola vastaa työssään malliston, brändi-ilmeen ja markkinoinnin kehittämisestä. Yli viisikymmenvuotiaan perheyrityksen parissa työskenteleminen on ollut työntäyteistä, mutta palkitsevaa aikaa muotoilijalle, jonka katse on koko ajan eteenpäin.

 

Annaleena Hakola

Millaista ajatustyötä malliston kehitys vaatii?

Hakolan tuotteiden muotokieli on funktionaalista ja selkeää. Tuotteet ovat paitsi kauniita, myös oikeasti käytännöllisiä. Minulle ajattomuus on tärkeää, sillä koen että tuotteen on kestettävä aikaa sekä muotoilun että laadun puolesta. Malliston ja konseptin kehittäminen vaatii alan jatkuvaa seuraamista esimerkiksi messujen, sosiaalisen median ja lehtien kautta. Sekä työssä että vapaa-ajallani matkustelu on minulle loputtoman inspiraation lähde: kulttuuri, arkkitehtuuri ja luonto antavat minulle jatkuvasti uusia ideoita.

Annaleena ja Jari Hakola

Miten työskenteleminen isän kanssa sujuu perheyrityksessä?

Alunperin minun ei ollut tarkoitus lähteä jatkamaan perheyritystämme, sillä isäni oli jo lopettamassa toimintaa eikä tulevaisuus alalla vaikuttanut kovin valoisalta. Päätimme kuitenkin yrittää vielä kerran, ja tällä kertaa yhteisvoimin. Yhteistyömme toimii erityisen hyvin siksi, että välillämme vallitsee syvä luottamus toisen ammattitaitoon. Isäni vuosikymmenten kokemus huonekalualalta ja tuotannon johtamisesta yhdistettynä markkinointi- ja konseptointiosaamiseeni on ollut menestyksemme avain.

Matala Edit-hylly
Edit-hylly.
Annaleena ja Jari Hakola

Mitä ajatuksia yrittäjänä oleminen herättää?

Olen kasvanut yrittäjyyteen seuraamalla vierestä isäni työtä. Lapsena leikin koulun jälkeen tehtaamme vanuvarastossa yhdessä siskoni kanssa, ja koko perheemme on ollut aina tiiviisti mukana perheyrityksemme arjessa. Työn määrä on usein valtava, mutta olen perinyt isältäni ja isoisältäni intohimon huonekaluyrittäjyyteen. Nykyään en voisi kuvitella tekeväni muuta työtä. Haasteena on ollut viime vuosien nopea kasvu, jolloin olen joutunut siirtymään varsinaisesta toteuttavasta työstä esimiesrooliin. Hakola oli pitkään minulle kuin oma lapsi, ja haluan edelleen olla mukana yrityksen jokaisen osa-alueen kehityksessä. Olen onnellinen siitä, että olen löytänyt työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita, jotka pystyvät kehittämään Hakolaa kanssani oikeaan suuntaan.

Minkälaisia tulevaisuuden visioita sinulla on?

Hakolan kasvu on ollut vahvaa Suomen markkinoilla, mutta emme ole juurikaan markkinoineet mallistoamme ulkomailla. Saamme kuitenkin jonkin verran kyselyjä ulkomaisista sisustuslehdistä, vaikuttajilta ja asiakkailta. Toistaiseksi emme ole olleet aktiivisia kansainvälistymisen suhteen, sillä tuotantokapasiteettimme on riittänyt juuri ja juuri vastaamaan kotimaiseen kysyntään. Haluamme pitää kasvuvauhdin maltillisena, eikä vähiten siksi että perheessäni on pieniä lapsia, joiden arjessa haluan olla läsnä. Kun kansainvälistymisen aika tulee, haluan olla siinä täysillä mukana, aivan kuten tähänkin asti Suomessa. Haaveenani on, että Hakola voisi toimia ponnahduslautana nuorille, lahjakkaille muotoilijoille, ja valmistaa klassikoiksi muodostuvia tuotteita. Lisäksi toivon, että voimme pitää tulevaisuudessakin tuotantomme Suomessa.

Edit hylly
Noma-lepotuoli ja edit-hylly.

HAKOLAN TUOTTEITA:

Eero Hakola

Jurvan kunnassa Etelä-Pohjanmaalla on pitkät perinteet huonekalujen valmistukselle. Käsityöläisammattien suosio juontaa juurensa 1800-luvulle asti, jolloin puusepäntaito siirtyi isältä pojalle. Huonekaluja valmistettiin lähes joka talossa, ja parhaimmillaan Jurvassa toimi yli 60 huonekaluyritystä ja puusepänliikettä.

Lue lisää
Sari Holopainen aloittaa uutena toimitusjohtajana

Toimitusjohtajanamme vuodesta 2019 saakka toiminut Annaleena Hakola siirtää toimitusjohtajuuden kaupalliselle johtajallemme Sari Holopaiselle, joka tuli taloon Ikean kaupallisen johtajan paikalta vuonna 2020. Annaleena Hakola itse vastaa edelleen luovasta johdosta ja siirtyy nyt myös hallituksen puheenjohtajaksi.

Lue lisää
Jari Hakola

Jari Hakola johti sekä itse yritystä että Hakolan tehdasta melkein neljänkymmenen vuoden ajan. Nykyisin Jari toimii Hakolassa Senior Advisor -roolissa. Huonekalualan uudistajana toimiminen on vaatinut uskallusta yhdistää jurvalainen puuseppäosaaminen ja digitalisaation mahdollisuudet.

Lue lisää