Annaleena Hakolan kotona

Annaleena Hakolan kotona
Annaleenan keittiössä

HAKOLA HOME

Annaleena Hakolan kotona

Luova johtajamme Annaleena Hakola asuu 118-neliöisessä kolmiossa Helsingin Punavuoressa, samassa rakennuksessa Hakola Shopin ja Studion kanssa. Kutsumme Annaleenan kotia Hakola Homeksi. Hakola Homessa asuu Annaleenan lisäksi hänen kaksi poikaansa.

Annaleenan koti on yhdistelmä Hakolan huonekaluja, vintagevalaisimia ja tunnettuja designklassikoita. Asunnon seinät on maalattu Cover Storyn maaleilla ja keittiö on Oodin.

Hakola Cosy Pocket Wool -kulmadivaani havun värisellä Hallingdal-kankaalla, Story Wool -rahi ja Jokiraita-sisustustyyny Annaleena Hakolan kotona

Miten kuvailisit kotisi sisustusta?

“Kotini sisustus on rohkea, värikäs ja yllätyksellinen. Olen saanut ensimmäistä kertaa sisustaa vain itselleni, ja oli mahtavaa että minun ei tarvinnut tehdä sen suhteen kompromisseja. Vaikka kodissani ei ole yhtäkään valkoista seinää, on tunnelma silti harmoninen.”

Miten päädyit kotisi väripalettiin?

“Koko sisustus lähti rakentumaan väriparin vaaleansininen-vihreä ympärille, johon ihastuin alkuvuodesta. Rakastan yhdistellä värejä ja luoda kiinnostavia kokonaisuuksia niiden avulla. En ole pitänyt itseäni yhtään sinisen ystävänä, ja siksi olikin yllättävää, että kotiini tuli useampi sininen huone. Pidän sinisen rauhoittavasta vaikutuksesta ja siihen on ollut helppo yhdistellä muita värejä. Tomaatin oranssi ja kirkas vihreä näkyvät kodissani pienempinä kontrastiväreinä.”

Mitkä värit puhuttelevat sinua juuri nyt ja miksi?

“Tomaatin oranssi, lähes punainen ja kirkas vihreä. Minua inspiroi tällä hetkellä 70-luvun vahva väri- ja muotomaailma. Kirkas vihreä alkoi ensin näkymään muotimaailmassa, kuten Bottega Venetalla ja pikkuhiljaa se on valunut myös sisustukseen. Yleensä en innostu samoista väreistä sisustuksessa ja pukeutumisessa, mutta vihreä on ujuttautunut salakavalasti molempiin.”

Mistä saat inspiraatiota, kuka tai mikä sinua inspiroi?

“Tämä on ehkä kliseistä, mutta eniten minua inspiroi se, että minulla on kapasiteettia havainnoida asioita ympärilläni. Yleensä se vaatii sen, että lähtee reissuun, mutta saatan kyllä inspiroitua tosi arkisistakin asioista, kuten tahattomasti syntyneistä väripareista vaikka kadulla.”

Annaleena Hakolan kotona Cosy Pocket Wool -kulmadivaani havun värisellä HAllingdal-knakaalla ja mustilla metallijaloilla

Kerro jostakin sinulle tärkeästä huonekalusta tai sisustusesineestä.

“Minulle tärkein huonekalu kotonani on ehdottomasti Cosy Pocket -kulmasohvamme, siihen keräännymme porukalla poikieni tai ystävieni kanssa rentoutumaan ja viettämään aikaa. Myös vintagena haalimani Bumling-valaisimet ovat minulle erityisen rakkaita.”

Ostatko huonekaluja ja sisustusesineitä myös käytettynä?

“Ostan paljonkin, lähes puolet kotini huonekaluista on vintagelöytöjä, suurimmaksi osaksi 60-luvulta. Tykkään siitä, että kodissa on myös patinaa ja kerrostumia.”

Lempipaikka kotonasi? Miksi juuri se?

“Cosy Pocket -kulmadivaanin nurkka, siinä voi oikaista jalat suoraksi ja olla tekemättä mitään.”

Hakola Cosy Pocket Wool -kulmadivaani havun värisellä Hallingdal-kankaalla, Story Wool -rahi ja Jokiraita-sisustustyyny Annaleena Hakolan kotona

Minkälaisen vinkin antaisit kaikille tällä hetkellä kotiaan sisustaville?

“Sisustakaa itseänne, ei muita varten. Haluan rohkaista jokaista elämään omannäköistä elämää, myös sisustamisen osalta. Jos olet aina halunnut sen vaaleanpunaisen sohvan, osta se.”

HAKOLAN TUOTTEITA:

1.385,00

LUE SEURAAVAKSI:

Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää
Hakola Friends: Anna Pirkola

Muotoilija ja Studio Plentyn toinen perustaja Anna Pirkola asuu puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa Oulunkylässä, 70-luvulla valmistuneessa 200 neliöisessä, kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa.

Lue lisää