Aidoista materiaaleista, aitojen ihmisten tekemänä

Me Hakolalla olemme valmistaneet  samassa tehtaassa sohvia ja huonekaluja yli 50 vuotta. Jokainen sohva valmistuu edelleen käsityönä asiakkaan tilauksen mukaisesti. Meille on tärkeää olla säilyttämässä hienoa käsityöperinnettä Pohjanmaalla. Haluamme myös taistella kertakäyttökulttuuria vastaan – Hakolan valmistama kotimainen huonekalu tehdään kestämään sukupolvelta toiselle.

Since 1963

Puu se on Jurvalaasille muavaaluvahaa.

Jurvalainen sananlasku

Sohvan valmistus

Sohvan valmistus alkaa aina rungosta. Rungot meille valmistaa lähialueen puusepät omissa verstaissaan käyttäen materiaalina massiivikoivua, tai -kuusta ja koivuvaneria. Viimeisenä runkoon kiinnitetään napakat jouset, joiden avulla saadaan hyvä istuinmukavuus. Lastulevyä emme käytä huonekaluissamme ollenkaan.

Omalla tehtaallamme sohvan valmistus alkaa kankaan leikkaamisesta. Se leikataan käsin kaavojen avulla, jonka jälkeen ompelijamme ompelee siitä irtohupun. Käytämme vain parhaita kangaslaatuja, jotka ovat kestäviä, helppohoitoisia ja turvallisia.

Runkoon liimataan tarvittavat pehmusteet, joiden päälle tulee vielä siisti viimeistelyvanu. Lopuksi verhoilijamme asettelee irtopäällisen paikoilleen ja istuin- ja selkätyynyt pussitetaan. Sohva on valmis lähtemään asiakkaalle!

Pöydät ja muut sisustustuotteet

Huonekalut ja pienemmät  puiset sisustustuotteet valmistaa puuseppä alusta loppuun käsityönä omalla tehtaallamme. Materiaalina useimmiten saarni, tammi tai lehtikuusi. Metalliosat tulee meille alihankintana lähialueelta.