Hakola Friends: Rauha

HAKOLA FRIENDS

Rauha

Taiteilija Rauha Mäkilän värikkäässä kodissa asuu viisi henkilöä. 90-neliöinen koti sijaitsee Helsingin Myllypurossa. Asunnon seinillä on paljon sekä omaa, Rauhan isän että muiden taiteilijoiden taidetta. Talon yläkerrassa sijaitsee Rauhan isän ateljee, jonne on oma sisäänkäynti.

Hakola Friend: Rauhan kotona

Miten kuvailisit kotiasi?

”Kotini on aika kerroksellinen ja aina vaiheessa. Jostakin syystä tänne on valikoitunut paljon kaikkea punaista. Taidetta kodissamme on varastoksi asti, joten fiiliksen mukaan vaihtelen seinille ripustettuja tauluja. Sisustus on muotoutunut ajan saatossa ja uudet hankinnat tulee tehtyä tarpeen mukaan.”

Rauhan kotoa löytyy uniikki, vuoden 2018 asuntomessuilla esillä ollut kappale Lazy velvet -sohvasta, Moon-rahi vaaleanpunaisella Musone-sametilla ja haastattelun jälkeen kotiin on tullut myös Day-tuoli sahramin värisellä Hallingdal 65 -villakankaalla.

Hakola Friend: Rauhan kotona

Mistä tunnet Hakolan?

”En osaa nimetä, miten tai missä olen alunperin tutustunut Hakolaan, mutta minusta tuntuu, että olen tiennyt brändin jo pitkään. Muotoilija Tero Kuitusen kautta tutustuin Hakolaan kuitenkin paremmin.

Hakola on tehnyt yhdessä Tero Kuitusen ja Rauha Mäkilän kanssa Fiskarsin Summer House -näyttelyyn osaston kesällä 2018.

”Ihastuin Hakolaan vaaleanpunaisen samettisohvan myötä, jonka hankin myös itselleni yhteistyökuvion tiimoilta. Sohva on perheessämme erittäin kovalla käytöllä ja sillä makoilee usein koko perhe yhtä aikaa.”

Hakola Friend: Rauhan kotona

Mikä on lempiasia kotonasi?

”Vaikka se onkin vähän kliseistä sanoa, niin kyllä se on perhe mikä tekee kodin, ei niinkään ne tavarat.”

Hakola Friend: Rauhan kotona

Tiesitkö aina, että sinusta tulee taiteilija?

”En. Ajattelin, että minusta tulee joko arkeologi tai Madonnan taustatanssija. Lukiossa menin aluksi tanssilinjalle, mutta siirryin sieltä lopulta kuvataidelinjalle.”

Hakola Friend: Rauhan kotona

INSPIROIDU RAUHAN TYYLISTÄ:

320,00
369,00