Hakola Friends: Lotta Maija

HAKOLA FRIENDS

Lotta Maija

Helsingin Kaartinkaupungissa sijaitsevassa asunnossa on 26,5 neliötä + 4 neliöinen parvi. Tässä neljän metrin huonekorkeuden omaavassa asunnossa kuosi- ja tekstiilisuunnittelija Lotta Maija on asunut noin neljän vuoden ajan.

Hakola Friends: Lazy Velvet -sohva Lotta Maijan kotona

Parven ansiosta Lotta on saanut järjestettyä itselleen viihtyisän olohuoneen, johon mahtuu sekä sohva että nojatuoli. Seiniltä löytyy Lotan omia teoksia sekä mm. Leena Kisosen ja Jennifer Lipkinin taidetta. Monet pienesineet ovat matkamuistoja Japanista ja Meksikosta.

Lotan kotoa löytyvät Lazy-sohva tummanvihreällä Musone-sametilla, Day-tuoli vaaleanpunaisella jo mallistosta poistuneella Boheme-sametilla sekä Riippu-hylly. Seuraavaksi hankintalistalla on sohvapöytä.

Hakola Friends: Ruuppu-hylly Lotta Maijan kotona

Miten tutustuit alunperin Hakolaan?

Tutustuin Hakolaan ensimmäisen kerran vuonna 2016, kun Hakola etsi Instagramin kautta harjoittelijaa.

Hakola vaikutti mielestäni kivalta yritykseltä erityisesti visuaalisen muotokielensä ja värimaailmansa ansiosta, ja otin yhteyttä saman tien. Hakolan taiteellinen johtaja Annaleena pyysi portfoliotani näytille, ja lopulta päädyin Hakolalle puoleksi vuodeksi harjoitteluun ja sen jälkeen päivätyöhön.

Hakola Friends: Lazy Velvet -sohva ja Day Classic -nojatuoli Lotta Maijan kotona

Lempiasia kotonasi?

Hakolan Lazy-sohva on tuorein hankintani viime keväältä, ja sen saapuminen asuntoon on muuttanut kotini järjestyksen täysin. Sohvan myötä muutin parvelle nukkumaan ja alakertaan vapautui pieneen neliömäärään nähden valtavasti tilaa. Nyt asuntoni on entistä ihanampi ja tilavampi, jee! Jos on valittava yksittäinen tuote, niin Day-tuoli on ehdoton lempparini.

Hakola Friends: Lotta Maijan kotona
Hakola Friends: Lotta Maijan kotona

Lotan vinkki Musone-kankaisen Lazyn ostajille:

”Sohva on todella helppo pitää siistinä, koska sametti ei ime itseensä pölyä tiheän rakenteensa vuoksi. Pyyhin pinnan suurinpiirtein kerran viikossa nihkeällä rätillä, jolla saa pölyn kätevästi pois. Suosin sileää puuvillaista rättiä, josta ei irtoa kuituja sohvan pintaan. Nihkeällä rätillä pyyhkiminen auttaa myös sähköisyyteen: sametti voi nimittäin sähköistyä kuivassa sisäilmassa, esimerkiksi talvisin.”

Miten kuvailisit sisustustyyliäsi?

Tyylini on värikäs ja vehreä. Kodistani löytyy paljon kivoja yksityiskohtia sekä viherkasveja. Sommittelu ja visuaalisuus ovat vahvasti läsnä työssäni ja kaikessa tekemisessäni, joten se näkyy myös kotonani.

HAKOLAN TUOTTEITA:

320,00

LUE SEURAAVAKSI:

Hakola Friends: Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman asuu 100 neliöisessä kaksikerroksisessa paritalossa Länsi-Uudellamaalla koiransa Pepin kanssa. Kaksikon levähdyspaikka hektisen arjen keskellä on olohuoneen Lazy-kulmasohvan sylissä.

Lue lisää
Hakola Friends: Anni Ihamäki

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa kaksikerroksissa 60-luvun omakotitalossa Espoossa. Kodin sisustus on rakennettu perheen yhdessäololle ja hyggeilylle. Olohuoneen keskipisteenä komeilee raidallinen Lazy-kulmadivaani, jolla otetaan päikkäreitä ja keräännytään viettämään aikaa koko perheen kanssa.

Lue lisää
Hakola Friends: Anna Pirkola

Muotoilija ja Studio Plentyn toinen perustaja Anna Pirkola asuu puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa Oulunkylässä, 70-luvulla valmistuneessa 200 neliöisessä, kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa.

Lue lisää