Hakola Friends: Lotta Maija

HAKOLA FRIENDS

Lotta Maija

Helsingin Kaartinkaupungissa sijaitsevassa asunnossa on 26,5 neliötä + 4 neliöinen parvi. Tässä neljän metrin huonekorkeuden omaavassa asunnossa Lotta Maija on asunut noin neljän vuoden ajan. Lotta Maija on kuosi- ja tekstiilisuunnittelija sekä Hakolan visuaalinen suunnittelija.

Hakola Friends: Lazy Velvet -sohva Lotta Maijan kotona
3:n istuttava Lazy Velvet -sohva tummanvihreällä Musone-kankaalla.

Parven ansiosta Lotta on saanut järjestettyä itselleen viihtyisän olohuoneen, johon mahtuu sekä sohva että nojatuoli. Seiniltä löytyy Lotan omia teoksia sekä mm. Leena Kisosen ja Jennifer Lipkinin taidetta. Monet pienesineet ovat matkamuistoja Japanista ja Meksikosta.

Lotan kotoa löytyvät Lazy-sohva tummanvihreällä Musone-sametilla, Day-tuoli vaaleanpunaisella jo mallistosta poistuneella Boheme-sametilla sekä Riippu-hylly. Seuraavaksi hankintalistalla on sohvapöytä.

Hakola Friends: Ruuppu-hylly Lotta Maijan kotona

Miten tutustuit alunperin Hakolaan?

Tutustuin Hakolaan ensimmäisen kerran vuonna 2016, kun Hakola etsi Instagramin kautta harjoittelijaa.

Hakola vaikutti mielestäni kivalta yritykseltä erityisesti visuaalisen muotokielensä ja värimaailmansa ansiosta, ja otin yhteyttä saman tien. Taiteellinen johtajamme Annaleena pyysi portfoliotani näytille, ja lopulta päädyin ensin Hakolalle puoleksi vuodeksi harjoitteluun ja pari vuotta myöhemmin nykyiseen päivätyöhöni.

Hakola Friends: Lazy Velvet -sohva ja Day Classic -nojatuoli Lotta Maijan kotona
Lazy Velvet -sohva tummanvihreällä Musone-kankaalla.

Lempiasia kotonasi?

Hakolan Lazy-sohva on tuorein hankintani viime keväältä, ja sen saapuminen asuntoon on muuttanut kotini järjestyksen täysin. Sohvan myötä muutin parvelle nukkumaan ja alakertaan vapautui pieneen neliömäärään nähden valtavasti tilaa. Nyt asuntoni on entistä ihanampi ja tilavampi, jee! Jos on valittava yksittäinen tuote, niin Day-tuoli on ehdoton lempparini.

Hakola Friends: Lotta Maijan kotona
Hakola Friends: Lotta Maijan kotona

Lotan vinkki Lazy velvet-sohvan ostajille:

”Sohva on todella helppo pitää siistinä, koska sametti ei ime itseensä pölyä tiheän rakenteensa vuoksi. Pyyhin pinnan suurinpiirtein kerran viikossa nihkeällä rätillä, jolla saa pölyn kätevästi pois. Suosin sileää puuvillaista rättiä, josta ei irtoa kuituja sohvan pintaan. Nihkeällä rätillä pyyhkiminen auttaa myös sähköisyyteen: sametti voi nimittäin sähköistyä kuivassa sisäilmassa, esimerkiksi talvisin.”

Miten kuvailisit sisustustyyliäsi?

Tyylini on värikäs ja vehreä. Kodistani löytyy paljon kivoja yksityiskohtia sekä viherkasveja. Sommittelu ja visuaalisuus ovat vahvasti läsnä työssäni ja kaikessa tekemisessäni, joten se näkyy myös kotonani.

HAKOLAN TUOTTEITA:

Hakola Friends: Heli ja lapset

Kirjailija ja viestintäkonsultti Heli Thorén asuu lastensa Edithin ja Elielin kanssa tunnelmallisessa läpitalon kolmiossa Ullanlinnassa. Päälle 60-neliöinen asunto tuntuu neliöitään suuremmalta hyvin suunnitellun pohjan ja puusepällä teetettyjen säilytysratkaisujen ansiosta.

Lue lisää
Hakola Friends: Sugar

Sugar on vastuullisen liiketoiminnan edistämiseen erikoistunut PR-toimisto, jonka kauniit ja ilmavat toimistotilat sijaitsevat Kaisaniemessä yli satavuotiaassa talossa. Showroomin sisustus on rakentunut hiljalleen kotimaisista tarkkaan valituista huonekaluista ja käytettyinä tehdyistä löydöistä.

Lue lisää
Hakola Friends: Florence

Vaatesuunnittelija-yrittäjä Florence asuu perheensä kanssa Hermannissa, 50-luvulla Arabia-tehtaan työntekijöille aikoinaan rakennetussa kerrostalossa. Läpitalon kolmion persoonallinen ja värikäs sisustus koostuu matkamuistoista, designista sekä yllättävien elementtien yhdistelmistä.

Lue lisää