Kankaiden tekniset ominaisuudet

KANKAAT

Mikä ihmeen Martindale?

MATERIAALIEN TEKNISET OMINAISUUDET

Olemme kiinnittäneet erityishuomiota mallistomme kankaiden kestävyyteen, helppohoitoisuuteen ja turvallisuuteen. Kankaiden materiaalit ja niiden ominaisuudet herättävät kuitenkin usein kysymyksiä. Kokosimme yhteen tietoa eri kangasmateriaalien teknisistä ominaisuuksista, jotta sopivan verhoilukankaan valinta olisi helpompaa.

Kankaiden kestävyys – mikä ihmeen Martindale?

Kankaan kulutuksenkesto ilmoitetaan useimmiten Martindale-arvon avulla. Martindale-testissä kangasta hangataan standardivillakangasta vasten pyörivällä liikkeellä. Hankauksen seurauksena testattavassa kankaassa alkaa tapahtua jossakin vaiheessa muutoksia. Martindale-arvo kertoo, montako hankauskierrosta testattava kangas kestää, ennen kuin siitä katkeaa kaksi lankaa, tai kankaan ulkonäkö tai paksuus muuttuvat oleellisesti.

Kotikäyttöön sopivat kankaat, joiden Martindale-arvo on vähintään 15 000 kierrosta. 25 000 kierroksen kankaat sopivat kovaan käyttöön, ja julkitiloissa käytetään kankaita, joiden Martindale-arvo on vähintään 50 000 kierrosta. Suurin osa mallistomme kankaista on erittäin kovaa kulutusta kestäviä, myös julkitiloihin sopivia kankaita.

Kuitujen lyhenteet

Kankaiden tiedoissa saatat törmätä seuraaviin lyhenteisiin:

PES: Polyesteri

Polyesterikankaiden ominaisuuksiin kuuluu hyvä hankauksenkesto, rypistymättömyys, hyvä valonkesto sekä hyvät pesuominaisuudet: kangas pitää hyvin muotonsa, siliää helposti ja kuivuu nopeasti.

PAN: Akryyli

Akryylikankaiden ominaisuuksiin kuuluu erittäin hyvä valonkesto, keveys, nopea kuivuminen ja hyvät värinkesto-ominaisuudet. Akryylikuidut saattavat tuntua sähköiseltä, mitä saadaan kuitenkin vähennettyä sekoittamalla eri kuituja keskenään.

PO: Polyoleofin

Polyeteenikuidut ovat erittäin kestäviä ja kosteutta läpäiseviä kuituja. Näiden ominaisuuksien takia niitä käytetään paljon esimerkiksi juuri verhoilumateriaaleissa.

WO: Villa

Villan likaahylkivät ominaisuudet ovat omaa luokkaansa, ja siksi se sopii hyvin juuri verhoilukankaaksi. Villan luonnollinen tuntu ja pehmeys tekevät siitä ajattoman valinnan. Villakangas pesetetään aina pesulassa.

CO: Puuvilla

Puuvillakankaiden ominaisuuksia ovat hyvä pesunkesto ja miellyttävä tuntu. Puuvillakankaat saattavat kuitenkin rypistyä tai likaantua helposti. Näitä ominaisuuksia voidaan parantaa sekoittamalla puuvillakuituja synteettisiin kuituihin.

VI: Viskoosi

Viskoosi on selluloosasta valmistettu muuntokuitu, jota käytetään usein erilaisissa sekoitteissa. Viskoosi imee kosteutta eikä näin ollen sähköisty.

LUE SEURAAVAKSI:

Inspiraatio Journal

Annaleena Hakolan sisustusvinkit omannäköiseen makuuhuoneeseen

Kävimme kylässä luovan johtajamme Annaleena Hakolan uudessa kodissa Lauttasaaressa ja makkarikapinan kunniaksi pyysimme häntä jakamaan

Lue lisää