Annaleena Hakolan sisustusvinkit omannäköiseen makuuhuoneeseen

Annaleena Hakolan sisustusvinkit omannäköiseen makuuhuoneeseen

Kävimme kylässä luovan johtajamme Annaleena Hakolan uudessa kodissa Lauttasaaressa ja makkarikapinan kunniaksi pyysimme häntä jakamaan parhaat vinkkinsä rohkean ja omannäköisen makuuhuoneen sisustuksen luomiseksi.

Olemme Hakolalla ihmetelleet miksi makuuhuoneen sisustaminen usein jää vähemmällä huomiolle kuin kodin muiden huoneiden. Voisiko se johtua siitä, että makuuhuoneessa harvemmin vietämme aikaa vieraidemme kanssa, vaan se sisustetaan yleensä vain itsellemme ja tämän takia sen sisustukseen ei raaskita satsata? Mielestämme kuitenkin juuri tästä syystä erityisesti makuuhuoneen sisustukseen tulisi panostaa ja tehdä siitä juuri omannäköinen, ikioma turvapaikka.

”Makuuhuoneessa vietetään vähintään yhtä paljon aikaa, jos ei enemminkin kuin muualla kotona. Minulle itselleni uni ja rentoutuminen ovat tärkeimpiä asioita palautumisen kannalta, ja viihtyisällä makuuhuoneella on tässä erityisen tärkeä rooli”, kertoo Annaleena.

Rauhoittava tumma värimaailma

Yksi tärkeimmistä makuuhuoneen tunnelmaan vaikuttavista asioista on tumma seinien väri. Pesämäisen, turvallisen tunnelman luominen onnistuu parhaiten maalaamalla koko huone samalla tummalla mattapintaisella sävyllä.

”Omassa makuuhuoneessani on tällä hetkellä syvä burgundinpunainen sävy, mutta aiemmin olen maalannut makuuhuoneeni myös tummalla deniminsinisellä ja lähes mustalla, takoraudan harmaalla. Kaikki nämä ovat olleet toimivia, rauhoittavia sävyjä.”

Ylellistä hotellitunnelmaa tekstiileillä

Laadukkailla, tarkkaan valituilla tekstiileillä voi luoda makuuhuoneeseen ylellistä hotellitunnelmaa ja parantaa akustiikkaa.

”Huoneen pimentäminen on hyvän unen kannalta olennaista, ja siksi meillä on panostettu kauniiden puusälekaihdinten lisäksi pimentäviin samettiverhoihin, jotka ovat samaa sävyä kuin seinät. Verhot ovat paitsi kauniit, ne myös lisäävät pesämäistä tunnelmaa ja parantavat akustiikkaa.”

Kokolattiamatto toimii myös hyvin makuuhuonekäytössä.

”Meillä on makuuhuoneessa sisalmatto. Irtomatot voivat olla makuuhuoneessa hankalia, kun kokolattiamatto puolestaan luo ylellistä hotellitunnelmaa.”

Makuuhuoneen kruunu: laadukas ja kaunis kotimainen sänky

Makuuhuonein tärkein yksittäinen elementti ja sisustuksellisesti määrittävin huonekalu on sänky.

”Meillä sänky on paitsi hyvä nukkua, myös kaunis katsella. Olen sitä mieltä, että sänky on sisustuselementti siinä missä sohvakin, joten sen pitää olla hyvin muotoiltu ja kaunis. Tästä lähtökohdasta lähdimme myös suunnittelijoidemme kanssa työstämään omaa sänkymallistoamme Hakolalle.”

Annaleenan makuuhuoneesta löytyy pesämäinen Nest-sänky mustavalkoisella Mega Stripe -kankaalla verhoiltuna. Kun sänky on itsessään kauniisti viimeistelty ja laadukkailla kankailla verhoiltu, se toimii itsessään makuuhuoneen katseenvangitsijana.

”En halua missään nimessä peittää sänkyäni päiväpeitoilla ja helmalakanoilla, vaan se saa näkyä. Päivittäiseen petaamiseen riittävät kauniit lakanat ja puolipäiväpeitto, joka luo myös omalta osaltaan ylellistä hotellitunnelmaa.”

Kaikki mallistomme sängyt on verhoiltu laadukkailla, tarkkaan valituilla kankailla. Samaan tapaan kuin sohviimme, myös sänkymme on verhoiltu irtopäällisillä, mikä mahdollistaa tarvittaessa sängyn ilmeen vaihtamisen ja pidentää huonekalun elinkaarta.

”Minulle on tärkeää tietää kuka, miten ja missä oloissa huonekaluni on valmistanut. Voin käydä hyvillä mielin nukkumaan, kun tiedän että sänkyni on valmistettu Suomessa, eikä takiani ole kuljetettu materiaaleja ympäri maailmaa.”

Ensimmäiset ikiomat kankaamme, Mega Stripe -raitakankaat, kudotaan Lapualla, Annalassa. Sänkyjen patja valmistetaan Kauhavalla ja runko omalla tehtaallamme Jurvassa.

Tuoksut ja äänet auttavat rentoutumaan

Visuaalisuuden lisäksi makuuhuoneessa kannattaa kiinnittää huomiota myös tuoksu- ja äänimaailmaan.

”Tuoksuilla ja äänillä on tärkeä rooli rentoutumisessa. Piilottelen sänkyyni sinne tänne aitoja laventelipussukoita, ja saatan sipaista ranteisiini laventeliöljyä nukkumaan käydessäni. Välillä laitan sateenropinaa tai aaltojen ääntä kuulokkeisiini nukkumaan mennessä päästäkseni nopeasti syvään uneen.”

INSPIROIDU ANNALEENAN MAKUUHUONEEN SISUSTUKSESTA:
89,00119,00
59,0069,00