Pasi Lyyluoma

TUOTANTO JA VASTUULLISUUS

Pasi Lyyluoma

VERHOILIJA

”Ymmärrys sekä puusepäntyöstä että ompeluvaiheesta antaa perspektiiviä työhön ja tekee siitä mielenkiintoista. En voisi kuvitella tekeväni työtä muuten kuin käsilläni, on antoisaa nähdä välittömästi työnsä tulokset.”

Pasi Lyyluoma

”Olen toiminut verhoilijana jo 30 vuotta. Jurvassa käymäni puusepänkoulun jälkeen kävin verhoilukursseja Teuvalla ja suoritin oppisopimuksella tutkinnon Eero Hakolan opastuksella. Lasteni ollessa pieniä minulla oli oma verhoomo; työskentelin kotoa käsin ja olin aina lapsia vastassa heidän saapuessaan koulusta. Takaisin Hakolalle päädyin muutama vuosi sitten.”

Pasi Lyyluoma ja Day-tuoli

”Hakolalla teen sohvien ja nojatuolien verhoilua, lisäksi osallistun tuotekehitysprosessiin kun suunnittelemme uutta tuotetta. Työni on kaavoittaa toimiva irtopäällinen, sellainen joka ei ole liian löysä tai tiukka, ja jonka saa kotioloissakin pesun jälkeen paikoilleen. Päällisen rakenne vaikuttaa myös huonekalun ulkonäköön; saumojen on oltava huomaamattomissa paikoissa ja päällisen on noudatettava tuotteen muotoa täydellisesti.

Nahkasohvien verhoilu on eniten lähellä sydäntäni. Hakolan huonekaluissa on yleensä irtopäälliset, mutta nahkatuotteiden verhoilu on kiinteä. Nahan työstäminen on fyysisesti raskasta, mutta pidän siitä koska se muistuttaa eniten perinteistä verhoilutyötä.”

Pasi Lyyluoma tehtaalla

PASIN VERHOILEMIA TUOTTEITA: