Hakola Friends: Tero ja Gerard

HAKOLA FRIENDS

Tero ja Gerard

Muotoilija Tero asuu puolisonsa kanssa Helsingin Hermannissa. Pari on asunut 36-neliöisessä yksiössä 8 vuotta ja asunnon tekee ainutlaatuiseksi sen kesäkaudella laajentuvat neliöt, kun 10-neliöisestä lasitetusta parvekkeesta tulee toinen olohuone. Kerroksellisessa sisustuksessa sekoittuu lumoavasti secondhand-huonekalut, ystävien tekemä taide ja Teron omat luomukset.

Hakola Friends: Day-tuoli ja Moon-rahi Teron kotona
Day-tuoli vaaleanpunaisella Soft-kankaalla ja Moon-rahi tummanvihreällä Musone-kankaalla.

Hei, kuka olet ja mistä tunnet Hakolan?

Olen Tero ja olen muotoilija. Tunnen Hakolan luovan johtajan Annaleenan alunperin yhteisiltä Taideteollisen Korkeakoulun kursseilta, missä opiskelin lasi- ja keramiikkataidetta. Työskentelimme myös viime vuonna yhdessä Hakolan kanssa Fiskarsin Kesäkoti -projektissa toteuttaessamme taiteilija Rauha Mäkilästä inspiroituneen takkahuoneen.

Hakola Friends: Teron kotona

Miten kuvailisit kotinne tyyliä?

Värikäs ja kerroksellinen! Olemme asuneet tässä asunnossa kahdeksan vuotta ja suurin osa tavaroista on tullut tänne eri paikoista, vanhojen tavaroiden liikkeistä tai saatu kavereilta. Esimerkiksi yhden pöydän löysimme Barcelonasta kadulta ja seinällä oleva String-hylly on tuotu Tukholmalaisesta vintage-liikkeestä käsimatkatavaroissa kotiin.

Hakola Friends: Keittiö Teron kotona

Mikä on lempiasiasi kotona?

Kotonamme on paljon ystävien taidetta ja esineitä perheeltä. On tärkeää, että esineisiin liittyy jonkinlainen tarina tai muisto. Yksi lempiesineistäni kotona on esimerkiksi tämä vaaleanpunainen Tassel-valaisin, jonka suunnittelin yhteistyössä Aalto+Aalto:n kanssa vuonna 2012. Mietimme yhdessä millainen tuote olisi mielenkiintoinen ja jossa voisimme hyödyntää lasi- ja keramiikan osaamistani. Valaisimia valmistettiin lopulta vain 10kpl erä kolmessa eri värissä.

Hakola Friends: Day tuoli Teron kotona

INSPIROIDU TERON TYYLISTÄ: