Hakola Friends: Tero ja Gerard

HAKOLA FRIENDS

Tero ja Gerard

Muotoilija Tero asuu puolisonsa kanssa Helsingin Hermannissa. Pari on asunut 36-neliöisessä yksiössä 8 vuotta ja asunnon tekee ainutlaatuiseksi sen kesäkaudella laajentuvat neliöt, kun 10-neliöisestä lasitetusta parvekkeesta tulee toinen olohuone. Kerroksellisessa sisustuksessa sekoittuu lumoavasti secondhand-huonekalut, ystävien tekemä taide ja Teron omat luomukset.

Hakola Friends: Day-tuoli ja Moon-rahi Teron kotona
Day-tuoli vaaleanpunaisella Soft-kankaalla ja Moon-rahi tummanvihreällä Musone-kankaalla.

Hei, kuka olet ja mistä tunnet Hakolan?

Olen Tero ja olen muotoilija. Tunnen Hakolan luovan johtajan Annaleenan alunperin yhteisiltä Taideteollisen Korkeakoulun kursseilta, missä opiskelin lasi- ja keramiikkataidetta. Työskentelimme myös viime vuonna yhdessä Hakolan kanssa Fiskarsin Kesäkoti -projektissa toteuttaessamme taiteilija Rauha Mäkilästä inspiroituneen takkahuoneen.

Hakola Friends: Teron kotona

Miten kuvailisit kotinne tyyliä?

Värikäs ja kerroksellinen! Olemme asuneet tässä asunnossa kahdeksan vuotta ja suurin osa tavaroista on tullut tänne eri paikoista, vanhojen tavaroiden liikkeistä tai saatu kavereilta. Esimerkiksi yhden pöydän löysimme Barcelonasta kadulta ja seinällä oleva String-hylly on tuotu Tukholmalaisesta vintage-liikkeestä käsimatkatavaroissa kotiin.

Hakola Friends: Keittiö Teron kotona

Mikä on lempiasiasi kotona?

Kotonamme on paljon ystävien taidetta ja esineitä perheeltä. On tärkeää, että esineisiin liittyy jonkinlainen tarina tai muisto. Yksi lempiesineistäni kotona on esimerkiksi tämä vaaleanpunainen Tassel-valaisin, jonka suunnittelin yhteistyössä Aalto+Aalto:n kanssa vuonna 2012. Mietimme yhdessä millainen tuote olisi mielenkiintoinen ja jossa voisimme hyödyntää lasi- ja keramiikan osaamistani. Valaisimia valmistettiin lopulta vain 10kpl erä kolmessa eri värissä.

Hakola Friends: Day tuoli Teron kotona

HAKOLAN TUOTTEITA:

Hakola Friends: Hanna, Joonas ja lapset

Hanna asuu 143 neliön asunnossa yhdessä miehensä ja lastensa kanssa. Asunto sijaitsee Kampin kaupunginosassa, Helsingissä. Perhe on asunut asunnossa toukokuusta 2019 saakka.

Lue lisää
Hakola Friends: Elisa K

Elisa asuu yhdessä miehensä ja kahden lapsensa kanssa Olarin kaupunginosassa Espoossa. Perheen koti sijaitsee 70-luvulla rakennetun kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja avaran olohuoneen keskipisteenä komeilee punainen Jumbo-sohva.

Lue lisää
Hakola Friends: Minni

Minni asuu 72-neliöisessä kerrostalokolmiossa kahden kouluikäisen lapsensa ja kahden rescue koiransa, Beethovenin ja Ennin kanssa. Asunto sijaitsee Maunulan kaupunginosassa Helsingissä.

Lue lisää