Sohvan anatomia

MATERIAALIT

Sohvan anatomia

MISTÄ KAPPALEISTA LAZY-SOHVA KOOSTUU?

Jokainen Lazy-sohva valmistetaan käsityönä asiakkaan tilauksesta omalla tehtaallamme Jurvassa, myös lähialueiden alihankkijoita hyödyntäen. Yhden sohvan valmistamiseen vaaditaan yhteensä 11 ihmisen ammattitaitoa. Jokainen sohva siis valmistuu yhteistyön tuloksena. Tässä artikkelissa kerromme mistä kappaleista Lazy-sohva koostuu.

Sohvan valmistus Hakolan tehtaalla

Kaikki alkaa rungosta. Runko valmistuu puuseppä Reijo Kangasniemen verstaalla Kurikassa käyttäen materiaalina massiivikoivua tai -kuusta ja koivuvaneria. Rungon massiivipuu on kasvanut Etelä-Pohjanmaalla ja se käsitellään Luopajärven sahalla.

Koivuvaneri on UPM:n ykköslaatuisen vanerin sahauksessa syntynyttä ylijäämäpalaa, jonka pystymme erinomaisesti hyödyntämään rungon materiaalina. Runkoon kiinnitetään napakat jouset, joiden avulla saadaan hyvä istuinmukavuus. Lastulevyä emme käytä huonekaluissamme ollenkaan.

Runko tulee jousitettuna tehtaallemme Jurvaan.

Hakola sohvan runko

Seuraavaksi valmistus siirtyy omalle tehtaallemme. Ensimmäiseksi rungon jousien alle niitataan kierrätyshuopa, joka toimii tarvittaessa iskunvaimentimena.

Jousien päälle kiinnitetään harmaa suojakangas, jonka tehtävä on suojata vanuverhoilua.

Limiä, joka on vaahtomuovin leikkausylijäämästä rouhittua materiaalia, liimataan käsinojien päälle pehmustamaan. Käsinojien sisäpuolelle liimataan muotoonleikattu vaaleanpunainen vaahtomuovi ja sen päälle vanukerros. Käsinojien ulkopuolelle liimataan myös vanukerros.

Hakola sohvan runko verhoiltuna

Seuraava vaihe sohvan valmistuksessa on sohvan peittäminen vanuverhoilulla. Vanuverhoilu sisältää velouria ja vanua, jotka ovat liimattu toisiinsa kiinni.

Vanut meille toimittaa Ewona Finland Oy Kankaanpäästä ja vaahtomuovit tulevat Vevia Finland Oy:ltä Ähtäristä sekä Recticel Oy:ltä Kouvolasta.

Lopullinen kangasverhoilu kiinnitetään viimeisessä vaiheessa vanuverhoiluun tarrojen avulla kiinni. Tämän näkymän näet, kun poistat sohvan päälliset esimerkiksi pesua tai päällisten vaihtoa varten.

Vanuverhoilun jälkeen pohjaan nidotaan kiinni vielä pohjakangas, joka suojaa pölyltä ja viimeistelee sohvan ulkonäköä.

Ennen irtopäällisen laittamista valmistellaan sohvan istuintyynyt.

Istuintyyny koostuu vaahtomuovista, jonka etupuolelle liimataan pehmeämpi vaahtomuovikerros mukavuuden takaamiseksi. Koko tyynyn ympärille kiedotaan myös esteettisistä syistä vanukerros, joka myös estää vaahtomuovin ja verhoilukankaan välistä kitkaa. Tämän jälkeen tyyny ”sukitetaan”. Sukka pitää vanut paikoillaan ja auttaa kangasverhoilua pysymään tyynyn päällä halutulla tavalla. Sukka helpottaa lisäksi päällisen laittoa, kun vanu ei jää vetoketjun väliin.

Hakola sohvan runko vanuverhoiltuna

Selkätyynyissä on kaksi vaihtoehtoa, jonka asiakas saa itse valita: 100% PET-pulloista valmistettu EcoSuperSoft tai höyhen-untuva-kierrevanusekoite. Molemmat tyynyt tulevat meille Lennol Oy:n tehtaalta Jalasjärveltä.

Tyynyt on lokeroitu pitkittäissuunnassa. Lokeroinnin avulla täyte saadaan pysymään paikoillaan, eikä tyyny menetä niin helposti muotoaan.

Lue lisää tyynyvaihtoehdoistamme täältä.

Sekä istuin- että selkätyynyt pussitetaan omalla tehtaallamme, asiakkaan valitsemalla kankaalla valmistettuun tyynynpäälliseen.

Hakola sohvan verhoilu

Iso osa kankaistamme leikataan käsin, kuten esimerkiksi kaikki nahkapäälliset.

Leikkuun jälkeen ompelijamme ompelevat asiakkaan valitsemasta kankaasta sohvan irtopäällisen, joka kiinnitetään vanuverhoiluun tarroilla (huom. nahkaverhoilu on aina kiinteä). Lazy-sohvaan voi valita kankaan useasta vaihtoehdosta, joista miltei kaikki tulevat Euroopan sisältä, perinteikkäiltä valmistajilta.

Viimeisenä pakkaamme asiakkaan valitsemat sohvan jalat Hakolan omaan jalkapussiin. Lazy-sohvaan voi valita mustaksi maalatun metallijalan tai puujalan, joko tammisena tai koivuisena. Pussiin pakkaamme myös huopatossut jalkojen alle, jotta sohva ei naarmuta lattiaa.

Hakola Lazy Velvet -sohva verhoiltuna Musone-kankaalla

HAKOLAN TUOTTEITA:

2.095,002.295,00
3.690,003.990,00
2.095,002.295,00
3.690,003.990,00
2.095,002.295,00
3.690,003.990,00

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *