Sari Holopainen aloittaa uutena toimitusjohtajana

Hakolaa johtaa kauneuden, kestävyyden ja kannattavuuden taistelupari – Sari Holopainen aloittaa uutena toimitusjohtajana

Kukaan ei yksin ole mitään. Kaksin ei ole vain kaunihimpi, vaan myös kestävämpi ja kannattavampi, sanoo perheyrittäjä Annaleena Hakola.

 

Toimitusjohtajanamme vuodesta 2019 saakka toiminut Annaleena Hakola siirtää toimitusjohtajuuden kaupalliselle johtajallemme Sari Holopaiselle, joka tuli taloon Ikean kaupallisen johtajan paikalta vuonna 2020. Annaleena Hakola itse vastaa edelleen luovasta johdosta ja siirtyy nyt myös hallituksen puheenjohtajaksi.

Annaleena: Olemme Sarin kanssa tiivistyneet aidoksi taistelupariksi, jolla on selkeä yhteinen Pohjantähti, jota kohti kulkea ja yrityksemme viedä. Tämä toimintamalli on ollut meille mielettömän tehokas ja on vain luontevaa, että taustojemme kautta Sari ottaa nyt kipparin paikan ja minä vastaan muotoilufilosofiastamme.

Olemme samalla kertaa muokanneet myös koko Hakolan organisaatiota ja strategiaamme. Jurvassa operatiivinen johtaja ja aikaisempi toimitusjohtaja Jari Hakola on siirtynyt eläkkeelle, ja operatiiviseksi johtajaksi on nimitetty meillä pitkään vaikuttanut Anne Kytöharju.

Sari: Strategiamme on nyt kristallinkirkas ja suuntamme on selvä. Taistelemme yhdessä pohjalaisen puuseppäperinteen ja käsityön puolesta. Samalla viemme suomalaista muotoilua eteenpäin ja rakennamme kasvavaa ja kehittyvää arvopohjaista liikeyritystä. Tämän taisteluparin arki ei paljon tämän nimityksen myötä muutu, mutta asetelma on nyt luonteva – sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Sari Holopainen siirtyi Ikeasta Hakolaan, suuresta pieneen, merkityksellisyyden ja intohimon perässä. Liiketoiminta pieneni, mutta kaikki muu kasvoi suuremmaksi.

Sari: Pyrimme olemaan koko maailman reiluin designbrändi. Osoitamme miten kauneus, eli hyvä muotoilu, kestävyys ja kannattavuus voivat kulkea käsi kädessä. Ikea-vuodet Saksassa, Japanissa ja Suomessa olivat upea kokemus, mutta tässä ollaan kaukana korporaatiomaailmasta, kädet pohjalaisessa mullassa ja suomalaisessa muotoilussa. Minulle se, että voin osaltani olla mahdollistamassa sekä suomalaisen työn että muotoilun säilymistä ja kehittymistä edelleen, on innostava syy herätä aamuisin töihin.

Hakolalla tahtotilanamme on olla muotoiluyritys, joka tekee asiat aina hiukan toisin, totuttua haastaen ja etsimällä uusia vastuullisia tapoja luoda kodeista entistä ihanampia. Haluamme yllättää ja tuoda kokonaisvaltaisen muotoiluajattelun keinoilla iloa arkeen.


Annaleena: Olemme ensisijaisesti muotoiluyritys, jossa molemmat sanat ovat yhtä tärkeitä. Luovan johtajan rooli on merkittävä ja Suomessa tämä pitäisi ymmärtää laajemmin. Yrityksellä, joka valmistaa jotakin, pitää olla luovuuden ja muotoilun kautta ajatteleva johtaja, joka seuraa asiaa täydet 360 astetta. Itse yrityksen sitten pitää terveenä kasvaa ja kehittyä, enkä tietäisi meille toimitusjohtajaksi sopivampaa henkilöä kuin Sari.

TUTUSTU uutuuksiin
369,00
89,00119,00
59,0069,00