Petri Karjalainen

TUOTANTO JA VASTUULLISUUS

Petri Karjalainen

PUUSEPPÄ

”Puusepän ammatti ei ollut minulle itsestäänselvä valinta, ja koen olevani onnekas saadessani työskennellä alalla jota rakastan. Puun työstäminen ja valmiin tuotteen viimeistelytyö on erittäin palkitsevaa.”

Petri Karjalainen

”Ennen puusepäksi ryhtymistä kokeilin muitakin aloja, ja opiskelin yliopistossa tullakseni insinööriksi. Valinta ei kuitenkaan tuntunut omalta, sillä haaveilin saavani työssä aikaan jotain konkreettista ja käsinkosketeltavaa. Rakentelin vapaa-ajallani milloin mitäkin, kunnes yhtäkkiä ymmärsin että niissä hommissa olin onnellisempi kuin missään muualla.

Valmistan Hakolalle Woody-sarjan tuotteita sekä Mama-tuoleja ja Edit-hyllyjä. Näiden lisäksi teen pienempiä, sorvattuja osia esimerkiksi sohviin. Olen erikoistunut hienopuusepäntaitoa vaativiin tuotteisiin, jotka ovat usein ainakin osittain uniikkeja.”

Petri ja Samuli tehtaalla

”Puutuotteen valmistuksen ensimmäinen vaihe, materiaalin valinta, on aina sekä haastavaa että palkitsevaa. Valmistan Woody-pöydät ja -penkit kokonaisista lankuista, jolloin puun laatu ja ulkonäkö määrittelevät täysin tuotteen olemuksen. Yhdessäkään Woody-pöydässä ei ole samanlaista kantta kuin toisessa; puun syiden muodostama kuviointi, materiaalin väri ja reunojen muoto tekevät jokaisesta tuotteesta uniikin.

Käytän työssäni työkaluja laidasta laitaan: tietyt vaiheet on tehtävä täysin käsin, ja toiset olen pystynyt automatisoimaan koneiden avulla. Viimeisin investointini automaattiseen sorviin on tuonut valmistusprosessiin kaivattua nopeutta. Käsityön osuus työssäni on kuitenkin edelleen suuri, ja ammattitaitoani tarvitaan tuotteen laadun varmistamiseen sen valmistuksen jokaisessa vaiheessa.”

petri ja Woody-pöytä
Woody-pöytä.

PETRIN VALMISTAMIA TUOTTEITA:

1.385,00
2.800,003.100,00